Özgüven Nasıl Kazanılır

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Özgüven nasıl kazanılır merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Özgüven nasıl kazanılır ve özgüven artırma üzerine özel tekniklerin ve bilgilerin bulunduğu bu makalemde işinize yarıyacak bir çok şey bulacağınıza eminim.


#1: Negatif Yönlerinizi Pozitife Çevirin

Bu konu aslında tamamen bakış açınızla alakalı. Negatif yönlerimiz var hepimizin. Kimimiz çok sıska, çok şişman ya da çok kısa olduğumuzu düşünerek hayıflanıyoruz ve özellikle kadınlar konusunda hiç bir şansımız olmadığını düşünüyoruz. 

BU TAMAMEN YERSİZ BİR DÜŞÜNCE!

Çok yakışıklı olmamasına rağmen güzel, alımlı kız arkadaşı olan bir erkek görmek için kalabalık bir mekana gitmemiz yeterli. Bu adamlar sadece biraz daha cesaret gösteriyor ve biraz daha iletişimde iyiler. Bu konuda herkes özgüven kazanabilir ve doğru bilgi ve teknikleri öğrenerek bu erkeklerinde önüne geçmek gayet mümkün. ( Okuyun: Kızı Kendine Aşık Etme Yolları )

Kendinizi geliştirmeye gönüllü müsünüz? Asıl mesele bu. Gerisi sadece zamana kalmış. Özgüven nasıl kazanılır derseniz, işte ilk adımınız bu.


#2: İnsanlara Yardım Edin Ve Onlara Karşı Kibar Olun

Özgüven nasıl kazanılır sorusuna böyle bir cevap beklemiyordunuz eminim. İnsanlara yardım etmek ve onlara karşı kibar olmak, hem daha fazla insanın sizinle konuşmaya başlamasını, sizin yanınızda durmasını sağladığı için hem de sizi çok iyi hissettireceği için, özgüven kazanmanın en iyi yollarından biridir.

Örneğin, en basitinden bir kafede kahvenizi ısmarladıktan sonra kahveniz geldiğinde (garson kız ya da erkek olsun) ona içten bir şekilde teşekkür edin. Özgüven nasıl kazanılır konusu ancak bu tür detaylara dikkat ettiğinizde çözüme ulaşır. ( Okuyun: Erkeğin Sesi, Ses Tonu 20 Saniyede Nasıl Geliştirilir )


#3: Dış Görünüşünüze Önem Verin

Öylesine giyinerek doğal olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Aslında ne giyerseniz giyin doğalsınız zaten. Ama şık giyinirseniz, insanları kendinize çekme olasılığınız çok daha artar. Özellikle kızlar kendilerine bakmayan erkeklerin başkalarına da bakamayacağını bilerek bu tür erkeklerden uzak dururlar. Eğer ilişkilerinizi daha başlamadan bitirmek istiyorsanız, kötü ve bakımsız giyinin. (Okuyun: Kadınlar Nasıl Etkilenir - 7 Yöntem )


#4: Oto-Hipnoz İşe Yarıyor

Oto hipnoz ve telkin, ilginç olduğu kadar işe de yarayan bir konu gerçekten. Özgüven nasıl kazanılır konusunda gerçekten yardımı olacak telkin cd ve mp3leri bulabilirsiniz internette. Ayrıca çekicilik bilimi konusunda gerçek bir uzman olan Ricci' nin Tanışma Anları setinde paylaştığı oto hipnoz tekniklerini tanışma anlarında ve iş mülakatında ya da ihtiyacım olduğu her zaman kullanıyorum ve gerçekten anında sakinleşmemi sağlıyor.


#5: Sayı Sayma Tekniği

Özgüven nasıl kazanılır üzerine tekniklere bir başka örnekte sayı sayma tekniği. Tenis maçlarında da sık sık kullandığım bir teknik bu. Örneğin, basit bir hata yaptığımda, servis karşılamak için yerime geçerken 5 e kadar içimden yavaşça sayarım ve bazen bunu gözümü kapatarak ve gözümde bu sayıları canlandırarakta yapıyorum. Bunu yapmak benim o andan koparak, heyecanımı dindirmemi sağlıyor. Tanışma anlarında ve sosyal iletişimde de rahatlıkla kullanabilirsiniz bu tekniği. 


#6: Olumlumalar Kullanın

Olumlamalar, bir NLP tekniğidir ve gün içinde istediğiniz zaman kullanabileceğiniz ama her günde kullanmanız gereken bir tekniktir bu. Özgüveni ateşlemenin en iyi yollarından biridir.

Özgüven nasıl kazanılır üzerine önceki maddelerde bahsettiğim gibi, negatif yönlerinizi pozitife çevirmek gerçekten hayati öneme sahip. Ve olumlamaları kullanmak bunun en kısa ve en etkili yolu.

Pozitif yönlerinizi kendinize devamlı hatırlatma sanatıdır diyebiliriz olumlamalar için. Kendinize 10 maddelik bir liste yapın ve bu listeye pozitif yönlerinizi ve pozitif olmasını istediğiniz yönlerinizi yazın. Beyni, olumlu düşünmeye alıştırırsınız böylece. Ve bu listeyi her gün 1 kez okuyun (özellikle yataktan kalktığınızda ya da yatmadan önce)


#7: Kadınlarla Sosyal İletişimde Ustalaşın

Özgüven eksikliğinin ana kaynaklarından biri, karşı cinsle olan iletişimimizde hissettiğimiz özgüvensizliktir aslında. Hayatımızın bu alanındaki özgüvensizlik diğer (iş, aile hayatı gibi) alanları da doğrudan etkileyecek güçtedir.