Erkeğin Sesi, Ses Tonu 20 Saniye de Nasıl Geliştirilebilir?

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




İletişim de önemli olan bir şeyi nasıl söylediğimiz aslında. Yani erkeğin sesi, ses tonu vücut dili, jestler ve mimikler, kurduğu göz teması, bunların hepsi aynı derece de önemli ve birbirini tamamlayıcı nitelikte.


Erkeğin Sesi, Ses Tonu Nasıl Geliştirilebilir #1 - Ses Tonu Gerçekten Önemli mi?


Yapılan bir araştırma da daha kalın, tok bir sesle normal bir erkekten normal bir konuşma dinleyen kadınların vücut kimyasının tamamen değiştiği, nabız ve kalp atışlarında artış gözlemlenmiş. Üstelik kimin konuştuğunu bilmemelerine rağmen. Aynı şekilde tiz sesli bir erkeğin sesi de dinleyen kadınlarda sık sık esnemelere ve ilgi kaybına neden olmuş.

Gerçekten bu kadar önemli mi erkeğin sesi? Neden olmasın.

Bunu kadınlarla iletişim kurarken deneyin ve kendi gözlerinizle görün.

Ama asıl soru şu sanırım: Sesimi nasıl daha tok bir hale getirebilirim? Ve bu ses tonunu kalıcı hale getirmek mümkün mü? Çünkü herkes bir şekilde daha kalın tondaki bir ses tonunun kadınları etkilediğini duymuştur. Tabi bu konudaki araştırmaları çok az kişi bilir orası da ayrı.

Şimdi bunları bildiğimize göre, ses tonumuzu geliştirmek için neler yapabiliriz?


#2 - Bol Su İçin Ve Düzenli Uyumaya Çalışın


Günde en az 8 bardak su içmek sağlık için olduğu kadar ses tellerimiz için de çok önemli. Bu şekilde ses tellerimizin yorulmasını önlediğimiz gibi aynı zamanda daha rahat bir şekilde kalın tonlara inebiliriz de.

Aynı zamanda uyku da çok önemli. Normal uyku 8 saat değil öncelikle, bu aşırı uykudur. Ne kadar uyumamız gerektiği kişiden kişiye değişir. İnsanlar kendileri test ederek bulmalılar doğru uyku zamanlarını ancak. Genel olarak 8 yerine 7,5 saat uyuyarak hem kendinizi o gün çok daha enerjik hissedeceğinizi hem de ömrünüzden her gün yarım saat kazanacağınızı söylersem abartmış olmam. Her gün sevdiklerinize ya da işinize yarım saat fazladan ayırdığınızı düşünün. Daha verimli bir hayatınız olurdu eminim.


#3 - Düzenli Alıştırma Yapın


Tiyatro oyuncuları ve topluluk karşısında sürekli olarak konuşan kişiler, düzenli olarak seminer verenler ve siyasetçilerin ortak sırrı budur. İlk başlarda her gün ses alıştırması yaparlar.

Sonrasında ses alıştırmasına gerek kalmaz çünkü zaten devamlı olarak seslerini optimum düzeyde kullanırlar zaten.

Ancak bizim gibi normal hayatta ihtiyacımız olan tok bir ses için düzenli alıştırma şart. Bu durum aslında vücut geliştirmeye çok benziyor.


#4 - Uğraşmak İstemiyorum Derseniz


Nasıl ki vücut geliştirme de yıllarca çalışıp vücut yapan adamlar, sporu bıraktıklarında bir kaç ay içinde kas kütlelerini kaybettiklerini görürüz, ses tonu da aynı şekilde işliyor aynı zamanda.

Günde 20-30 dakikalık alıştırmalarla sesinizi optimum düzeyde tutmak mümkün. Ancak alıştırmayı bırakırsanız sesiniz geri eski haline dönecektir. Bunu önlemenin yolu ise günlük hayatınızda tanıklarınızla ya da yeni tanıştığınız insanlarla en az 20 dakika konuşmaya özen gösterin. Böylelikle sosyal yetinizi de geliştireceksiniz.

Ben günde 30 dakika bununla uğraşamam diyorsanız size iyi bir haberim var.

Erkeğin ses tonunun çekicilik ve kadınlarla sosyal iletişim konusunda ne kadar önemli olduğundan bahsettik.