Özgüven Eksikliği Ve Özgüven Kazanma Yolları

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Özgüven eksikliği ve özgüven kazanma yolları hakkında detaylı ve gerçekten işe yarayan bilgiler arıyorsanız doğru yerdesiniz. Aşağıda vereceğim 7 maddeyi hayatınza uyguladığınız anda kendinizi daha iyi hissetmeye ve hayatınızda gelişmeler görmeye başlayacağınızı garanti ediyorum.

Yazımın sonunda özgüven konusunda bana en çok yararı olan kaynağıda paylaşacağım. Önce özgüven eksikliğinin kaynağına göz atacağız, sonrasındaysa özgüven artırma yollarını paylaşacağım. İşte başlıyoruz:


Özgüven Eksikliği Ve Özgüven Kazanma Yolları #1: Özgüven Eksikliği Neden Kaynaklanır

Özgüven eksikliği, aslında herkesin yaşadığı bir şey. Mesela bir doktor kendin alanındaki problemleri çok rahat, sakin ve özgüvenli bir şekilde halledebilirken, aynı doktor mesela tenis oynarken özgüven eksikliği belirtileri gösterebilir doğal olarak. Kısaca bir kaç özgüven eksikliği belirtisi şunlardır:

- Şüphe duymak ve tam olarak kendini vererek bir şeyi yapmamak,
- Terlemek,
- Kalp atışının hızlanması,
- Sessizleşip daha fazla içine kapanmak (en azından o an için),
- Hızla soluk alıp vermeye başlamak,
- Göğüs çevresine bir ağırlık çöktüğünü hissetmek özgüven eksikliği belirtilerinin başlıcaları.

Belirtiler bunlar peki asıl kaynak ne? Asıl kaynak, sizin özgüven kazanmak istediğiniz konuda yeterince bilgi ve tecrübeye sahip olmayışınızdır. Özgüven kazanma konusunda doğru bilgi ve adım adım o konuda ilerleme hayati bir öneme sahip. Dolayısıyla gerçekten güvendiğiniz ve konunun uzmanı kişilerden yardım almanız şart.

Örneğin sosyal iletişim ve flört konusunda özgüven eksikliğiniz varsa mükemmel bir kaynak biliyorum. KarizmaSirlari.com adresini ziyaret edin.


#2: İyi Yönlerinizin Farkına Varın

Olumlu yönleriniz neler? Herkesin kendinde beğenmediği kadar beğendiği de yönleri vardır. Sizi başkalarından ayıran bu küçük ayrıntılar özgüven kazanma ve özgüven eksikliği giderme yolunda çok işinize yarıyacak.

Örneğin uzun boylu musunuz? Bunun bir çok iyi yönleri var. Kadınlar konusunda uzun boylu olmak bir avantajdır mesela. Bir çok sporda da uzun boylu olmak bir avantaj. Bu şekilde olumlu yönlerinizi fark edin ve şu da var, olumsuz gördüğünüz yanlarınız bazı açılardan aslında olumluda olabilir. Bu tamamen bakış açınıza bağlı. (Okuyun: Kızı Nasıl Kendine Aşık Edersin )


#3: Yaptığınız Hatalardan Ders Alın

Yaptığımız hatalar bizim en iyi öğretmenlerimizdir aslında. Sadece bunların farkına varın ve gerekli dersi çıkarmaya çalışın. Kimse mükemmel değil, o yüzden hata yapma konusunda toleranslı davranın. Ve küçük riskler almaktan çekinmeyin.

Mesela okulda ya da işte daha fazla aktif olmaya başlayın. Cevabını bilmediğiniz soruya bile elinizi kaldırın mesela, hocanızdan yardım alabilirsiniz nasıl olsa. Özgüven eksikliği gidermenin en iyi yollarından biridir bu tür küçük adımlar.


#4: Arkadaşlarınıza Sorununuzu Anlatın

İyi bir psikolog arıyorsanız, iyi dostlarınız buna yeterde artar bile. Çok fazla uzatmadan onlara dertlerinizi anlatabilir ve sorunlarınızı danışabilirsiniz. Elbette, uzun uzadıya anlatacak şeyleriniz varsa ve bu konuda diplomalı bir profesyonele ihtiyacınız varsa, psikologların kapısını çalın. Fiziksel sağlığımızı kontrol ettirmek ve yaralarımızı gidermek önemli değil mi, aynısı psikolojimiz içinde geçerli.

Bu arada derdinizi dinlemiyorsa dostlarınız, bu yeni dostlar edinmeniz gerektiğinin açık bir işaretidir.


#5: Kendinizi Başkalarıyla Karşılaştırmayın

Özgüven kazanma amacıyla en çok bu hataya düşeriz. Cüneytin arabası var, Erkan iyi bir işte çalışıyor, Caner' in bile kız arkadaşı var gibi düşünceler, sadece moralinizin ve hayat enerjinizin düşmesine yol açar. Bize her hangi bir faydası olamaz bunların.

Bunu yapmamızın bir başka nedeni şu: Başkalarını bizden üstün görerek, tembel olabilmek için kendimize bir bahane yaratıyoruz. "Ben ne yaparsam yapayım Cüneyt kadar yakışıklı olamayacağıma göre, yapacak bir şey yok." demek için bir bahanedir kendimizi diğer insanlarla karşılaştırmak.

Kadınlar konusunda yapabileceğiniz TONLARCA şey var. Henüz size yol gösteren olmadı sadece ve yanlış insanlardan yanlış bilgiler aldınız, o kadar.


#6: Mükemmeliyetçilikten Uzak Durun

Özgüven eksikliği demişken mükemmeliyetçilikten bahsetmemek olmaz. Kendinize hata payı vermezseniz artık yerinizden kımıldayamaz hale gelirsiniz.

Mükemmelliyetçi insanlar için hayatta her şey ya hep ya hiçtir. Ya siyah ya beyazdır. Gri yoktur onlar için.

Ve bu durum hem kendilerine hem de etraflarındaki insanlara karşı toleranssız olmalarına neden olur. Ve bu yüzden insanlar bu kişilerden uzak durmaya çalışırlar. Siz, sizin her hareketinizi söyledikleri, hareketleri hatta bakışlarıyla yargılayan bir insanın yanında durmak ister misiniz?

İşte bu durum kendiniz içinde geçerli. Kendinizi yargılamayın ve kendinizi sürece bırakıp anın tadını çıkarmaya başlayın. Hayatın keyfi böyle çıkar ve bunu yapmanız özgüven kazanmanın en iyi yollarından biridir aynı zamanda.


#7: Karakterinizi Çekici Kılın

Çekicilik konusunda benim bakış açımı değiştiren bir sır var: Amacınız ister sadece kadınlar konusunda ya da sosyal ortamlarda özgüven kazanmak olsun, doğru kişiden doğru bilgiyi edinmek en önemli şey. Sizin geçmiş olduğunuz yoldan geçip bu konuda kendini geliştirmeye ve insanlara yardımcı olmaya hayatlarını adamış insanlar bulmak imkansıza yakın aslında.