Bilinçaltı Temizliği: 5 Adımda Kendinizi Daha Dinlenmiş Hissetmeniz Mümkün

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar





Hayatınız büyük bir stres altında geçiyor. İş, okul ve bunun gibi daha pek çok uğraş içerisinde gün geçtikçe daha bunalmış hissediyorsunuz. Bu bunaltı artık bilincinizi zorluyor.

Bilinçaltındaki en büyük sıkıntılardan biri bir işe karar verdiğimizde bizi engelleyen bazı durumları sürekli göz önüne getirmemize neden olması. 

Özellikle son yıllarda stresli geçen zaman dilimlerinde beyin yorgunluğu bilinçaltında sürekli bir kaygının varlığına işaret etmekte. 

Her ne kadar çok plan yapsak da içimizden bir ses tarafından sürekli olarak rahatsız edilmekteyiz. İşte bunun tek sebebi bilinçaltı.
Bilinçaltı aslında dünyadaki tüm bildiklerimizin bir araya toplandığı bir merkezdir. Eğer bilinçaltının olumsuzluklarını yok etmek istiyorsak tek yapmamız gereken bilinçaltı temizliği yapmak olacak. 

Bunun ise sizler için 5 adımda mümkün olabileceğini garanti ediyoruz. Arkanıza yaslanın ve bilinçaltınızı nasıl temizleyeceğinizi öğrenin:


 1. Adım


 Bilinçaltı temizliği birinci adımdayız. Her insanın bir takım düşünce kalıpları vardır. Aslında düşünce kalıplarımız bizim için en büyük engeldir. 

Düşünce kalıplarımızın merkezi ise bilinçaltımız. Düşünce kalıplarımızı tamamen ortadan kaldırmak için öncelikli olarak bizi sabote eden yani engelleyen konuları yüz üstüne çıkarmamızda fayda var. 

Örneğin yemek yeme alışkanlığımız, sigarasız yaşam olmaz düşüncemiz, bir ilişkide olması gerekenler gibi kalıpları içinizden düşünerek objektif olarak bir kenara not edin.

 2. Adım


 Peki, bu düşünce kalıplarının sizde doğru izlenimi yarattığı düşünceler nelerdir. Bilinçaltı temizliği gibi bir duruma getirecek derecede neyi doğru görüyorsunuz.

 İşte burada objektifliğin ikinci ana noktasındayız. Öncelikle çok aşırı yemek yiyorsanız örneğin bunun sizde uyandırdığı güzel his rahatlama, mutlu etme veya bunun gibi durumlar olabilir. Bu his nedeniyle aşırı yemek yiyorsunuz. Şimdi diğer aşamaya geçelim.

 3. Adım


 Bu davranış kalıplarınız büyük ihtimalle bir yandan doğru bir yandan yanlış olarak gelmeye başlamış olabilir. Şimdi bilinçaltınızdaki bu düşüncelerin ve davranışların size kattıklarını ortadan kaldırınca neler hissedebilirsiniz birde ona bakalım. Pek çok rahatsızlık duygusu zihninizde canlandı. 

Bu rahatsızlıkları zihninizde bir balon üzerine yazın ve o balonu patlatın. Peki, şimdi ne hissediyorsunuz? Duygularınızı tanımlayın.

 4. Adım


 Şu anki hayatınızda o davranışınızın sizde uyandıracağı o pozitif duyguyu besleyecek başka şeyler bulun. Bu değişiklikleri sürekli olarak düşünün. 

Bir şey yapmadığınız anda eski bilinçaltı ben buradayım diye kendini gösterecektir. Hemen başka bir uğraş bulun ve ondan uzaklaşın. Sürekli meşgul olun. Onunla ilgilenmeyin.

 5. Adım


 Bilinçaltı temizliği konusundaki son adıma gelmiş bulunuyoruz. Bu adımda ototelkinler önemli. Bulduğunuz alternatif yolları güzel bir telkinle sürekli olarak besleyebilirsiniz. 

Örneğin çok yemek yediğiniz için başka bir çözüm yolu oluşturdunuz ve ideal kilo için daha az yemek yeme ve hafif hissetmeyi tercih ettiniz. Kendi kendinize kendimi seviyorum ve rahat olmak istiyorum diyerek telkin sağlayabilirsiniz.  Bilinçaltı temizliği işte bu kadar basit. Mutlu bir yaşam dileği ile.