Bilinçaltı Temizleme, Bilinçaltı Temizliği Neden Önemlidir

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar





 Temizlik, her koşulda insana fayda sağlayan bir eylem olmaktadır. Temiz bir ortamda ferah bir atmosfer gündeme gelmektedir. Aynı zamanda huzur ve rahatlığın gelmesini sağlamaktadır. Temizliğe birde bilinçaltı temizliği olarak bakmak gerekirse; insan mekanizmasının tüm yaşanmışlıkları saniye saniye kaydettiği bir alanın temizlenmesi oldukça faydalı bir sonucu gözler önüne sermektedir.

               İnsan hayatı boyunca, iyi veya kötü birçok olayla karşı karşıya gelmektedir. Bazı olaylardan çok hatta derinden etkilenirken, bazı olaylar önemsiz olabilmektedir. Aynı zamanda ilgi duyduğu unsurlara ilişkin geçen anlar daha çok dikkatini çekerken, daha önemsiz gördüğü anlar daha çok unutulmaya müsait olmaktadır. Derinden etkilenilen olayların ise, bilinçaltı temizleme içerisinde önem arz eden kısmı, korkunç ve sarsıntı yaratan olaylar olmaktadır. Bir poşet elma düşünülmektedir.

             Bu elmaların içinde yer alan çürük elmalar, hem pis koku yaymakta hem de yavaş yavaş diğer elmaların kirlenmesine ve çürümesine yol açmaktadır. Böylece sağlam ve temiz olan elmalarda pis kokarak çürümektedir. Oysa çürük elmaların ayıklanması ve diğer elmaların yıkanarak daha temiz bir halde bulundurulması, o elmaların sağlam bir şekilde tüketilmesini sağlamaktadır. Bilinçaltı temizleme de böyle bir durumu ele almaktadır.

             Yaşanmış kötü olayların, hayatınızın güzel anlarını mahvetmemesi için o olaylar ile yüzleşilmesini ve hayatınızdan arındırılmasını önermektedir. Psikolojide hedonik adaptasyon adı ile bilinen sıradanlaşmada bilinçaltı için çok önemli olmaktadır. Korktuğunuz bir hayvan ile aynı ortamda bulunma hatta vakit geçirme o hayvanın sıradanlaşmasını ve sizin korkularınızın yok olmasını meydana getirmektedir.

 Bilinçaltı Temizleme Neden Önemlidir?

1-Korkularınız ile yüzleşmenizi sağlamaktadır.

2-Bilinçaltı temizleme ile geçmişten kalan olumsuz etkileri yok etmektedir.

3-Bilinçaltınızda sizi rahatsız eden, geçmişteki kötü olaylar ve etkilerinin yok olmasını gerçekleştirmektedir.

4-Kendinizi daha huzurlu ve hafif hissetmenizi sağlamaktadır.

5-Çevrenizdeki kişiler ile iletişiminizi daha sağlıklı gerçekleştirmenizi sağlayarak; eş, akraba, dost veya iş arkadaşlarınızla olan iletişiminizin sağlıklı yapılmasını kılmaktadır.

6-Hayatınızın geriye doğru akmasını keserek, ileriye doğru akmaya başlamaktadır.

7-Geçmişten soyutlanmadan; ancak geçişteki kötü yaşantılardan arınmasını gerçekleştirmektedir.

8-Sizin algılarınızı ve çevrenizdeki kişilerin size karşı algılarını iyi yönde değiştirmektedir. Bilinçaltı temizliği neden önemlidir konusu açık bir şekilde gözlerinizin önüne gelmektedir.

9-Benlik ve ruhunuzdan uzaklaşmanızın aksine yakınlaşmanızı sağlamaktadır.

10-, odaklanma, farkında olma, kabullenme, zeka ve hafıza yeteneklerinizi geliştirmekte ve hızlanmasını gerçekleştirmektedir.

11-Yaşamınız boyunca peşinizi bırakmayan durumlar, olaylar veya unsurlar zamanla sizden uzaklaşmaya başlayarak tekrarı sonlanmaktadır.

12-Hoş ve keyifli sürprizler ile karşılaşılarak daha mutlu ve coşkulu olmanız gündeme gelmektedir.

13-Sorumluluklardan kaçmak yerine daha sahiplenici ve sorumluluk sahibi bir birey olarak hayatınızın bir bütün halinde ele alınmasına yardımcı olmaktadır.

14-Dengeli, tutumlu, adil ve farkındalık hissi gelişmiş bir bireye dönüşülmektedir.

15-Benliğinize bir bütün olarak sahip çıkmanız gerçekleşerek; kendi kendinizin yönetimi ve patronu olmanız kolaylaşmaktadır. Böylece bilinçaltı temizliği neden önemlidir daha açık bir şekilde anlaşılmaktadır.