Bilinçaltı Temizliği

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar





              1 - Bilinçaltının Çalışma Şekli

              Genel bir tanımlama yapmak gerekirse bilinçaltı beynin ana işlemcisi ve işletim sistemi yazılımının yer aldığı bölgedir. Bilgisayar yazılımındaki yapı gibi bilinçaltı da 1 ve 0’lardan oluşan bir dizilim şeklinde işlemektedir. Bilinçaltı akılcılığı sever ve gri tonlar yani belirsizlikler onun alanına girmez. Kesinlik ve netlik üzerine çalışmaktadır.

              Bilinçaltında öğrenmenin büyük bir bölümü bebeklik, çocukluk, ergenlik ve gençlik döneminde gerçekleşmektedir. Beynimizin içerisindeki milyarlarca sayısız bağlantı ve dizilim bizim bilinçaltımızı oluşturmaktadır. Örneğin yanan sobaya dokunulduğunda canımızın acıyacağını biliriz, ya da kutupların soğuk olduğunu hemen algılarız.

              Bu bilgiler doğrultusunda çıkarımlar yaparız fakat belirli bir süre sonra yanlış çıkarımlar ve doğru varsayımlar birbirine girerek bilinçaltımızı oluşturmaktadır. Yani şu anki burada bulunduğumuz durum ve algılarımız tüm yaşadığımız algı ve davranışların bütünü olarak depolanan sayısız miktarda bilgilerin ve kalıpların ürünüdür. Bu kalıplar bazen yanlış bazen doğru temellere dayanmaktadır. Bu da sonrasında sıkıntılı bir duygusal ve düşünsel bir yapıya sebep olabilmektedir.

              2-Bilinçaltında Sorunların Oluşma Biçimi

Bilinçaltının temellerinin atıldığı ilk dönem bebeklik ve çocukluk yıllarıdır. Bu dönemde beynimiz bilinçsiz ve savunmasızdır ve davranışlarını oluşturacak temel zemin için veri toplama aşamasındadır. Mantıksal algı sağlayan üst beyin, karşılaştırmalı düşünme yeteneği, duygusal zeka fonksiyonları yaşla beraber olgunlaşan bilinç üstü faaliyetlerden oluşmaktadır.

Öğrenme esnasında strateji ve algı kalıpları oluşturan üst beynin fonksiyonu, değerlendirme ve ayıklama yoluyla geçici olarak elde ettiği verileri sonraki aşamada değerlendirerek alt beyne gitmesine izin verir. Ancak bunun gerçekleşmesi için mantıksal gelişimin gelişmiş olması şarttır. Bunun diğer bir anlamı da şudur: Bir bebeğin bilinçaltına bilgiler kontrolsüz geçer. İleriki yaşlarda aşama aşama bu bilgiler daha denetimli olarak kayıt altına alınmaya başlar.

 Yani bir bebeğe ne öğretirseniz onu olduğu gibi alacak ve öyle olduğunu varsayacaktır. Örneğin güvenmeyi öğretirseniz güvenmeyi bilecektir. Sevgi için de aynı şekilde öğrettiğinizde bilecektir. Ancak asıl problem aksi bir durum olduğunda ne olacağı sorusudur. Böyle bir durumda kişi ilerleyen yaşlarda bir şeylerin yanlış olduğunun farkına varacak ve bilinçaltını düzenlemek için çaba sarf edecek ve düşünce biçimini ve algılarını yeniden oluşturacaktır.

              3 –Bilinçaltı Temizliği Ve Planlaması Nedir ve Nasıl olur?          

             İnsanların bilinçaltı ve aklı benzersiz bir mekanizmaya sahiptir. Hem çok kırılgan hem de bir o kadar güçlü, kendini yenileyebilen ve onarabilen bir yapıya sahiptir. Yani bilinçaltı temizliği gerekli olduğu öğrenilmiş bir mekanizmanın ihtiyacıdır. Bu değiştirilebilir, düzenleme yapılabilir ve yanlışının yerine doğrusu koyularak düzeltme yapılabilir bir bilinçaltı temizliği mekanizmasıdır.

              Önceden öğrenmiş olduğumuz hatalı düşünce biçimleri kaldırılarak yerlerine geçerli olanı konulabilmektedir. Bunu yapabilmek güçlü bir enerji ve sabır gerektirdiği için oldukça yorucu ve caydırıcı gibi gözükebilir ama uygulandığında da birçok faydayı hayata kazandıracak bir uygulamadır. Bilinçaltı temizliği ile bakış açınızda bir berraklaşma oluşacaktır. Tüm sorunlu olaylara bakış açınız değişmeye ve tüm birikmiş yükleriniz hafiflemeye başlayacaktır.