Bilinçaltı Temizliği Neden Önemlidir

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar





1-ÇEKİRDEK İNANÇLARIN BELİRLENMESİ VE FARKINDALIK

             İnsanlar bu dünyaya geldiklerinde boş bir zihin ile gelirler. Daha sonra yaşamın ilk yıllarında aile ve çevre tarafından bilinçaltı programlanır, çekirdek inançlar bu dönemde oluşur. Negatif inanç kalıplarımızı bulabilmek için farkındalığımızı geliştirmemiz gerekir. Düşüncelerimizi analiz etmemiz gerekir. Bilinçli olarak olumlu düşünce kalıplarını yerleştirmemiz gerekir. Bu programa göre insanın ilerdeki hayatı şekillenir. Eğer kötü programlanmış bir bilinçaltı programına sahipsek bilinçaltı temizleme işlemi yapmamız gerekir.

             2-OLUMLAMA YAPMA:

Hiç gün içerisinde zaman zaman kendinize söylediğiniz cümleleri bilinçli olarak düşündünüz mü? Hayır, düşünemezsiniz çünkü onlar otomatik olarak söylenir. İşte bu noktada bilincimizi devreye sokup kendimize söylediğimiz cümleleri pozitif olarak düşünmeli ve söylemeliyiz. Örneğin, yapacağım işleri başarıyla sonuçlandırıyorum gibi.

             3-POZİTİF DÜŞÜNCELER:

Bilinçaltı temizliği neden önemlidir, Şu anda günlük yaşamımızda, düşünce sistemimizde negatif düşünceler hâkim ise bunu tersine çevirmeliyiz. Yani negatif bir düşüncenin yerine pozitif bir düşünce koymalıyız. Bu işlemi otomatikleşinceye kadar devam ettirmeliyiz ki istediğimiz sonuçlara ulaşabilelim.

             4-HEDEFLER OLUŞTURMA:

Hayatından memnun olmayan insanların genellikle hiçbir hedefi olmayanlardır. Bilinçaltı temizliği yapmaya karar verdiğimizde ilk olarak hayatımızda küçükte olsa hedefler belirleyip bu hedefleri gerçekleştirmeye kendimizi adamalıyız. Bilinçaltı temizleme işlemini bile kendimize hedef olarak koyabiliriz.

             5-KENDİNİZE GÜNLÜK ZAMAN AYIRIN:

Günlük olarak sessiz bir ortamda belirli bir süre kendinizle baş başa kalın. Hayat üzerine düşünün. Nasıl daha iyi bir insan olacağınız düşünün. Tüm düşüncelerinizi, kendinizde görmek istediğiniz özellikler üzerine yoğunlaşın. Olumsuz düşüncelerden kurtulun.

6-SEVGİYE ODAKLANIN:

Sabah işe gitmek için evden çıktınız, yolda yürürken etrafı bilinçli olarak izleyin. Bir çiçek gördüğünüzde şöyle bir bakın çiçeğin güzelliğine odaklanın ve ona sevgi duygusu hissederek inceleyin, bir kedi gördüğünüzde ona sevgi duygusu ile bakın gün geçtikçe etrafınızda çok güzel nesneler veya insanlar olduğunun farkına varacaksınız. Biri ile iletişime geçtiğinizde sevgi duygusunu hissederek hareket edin.

             7-KENDİNİZİ OLDUĞUNUZ GİBİ KABULLENİN:

Bilinçaltı temizliği neden önemlidir, kendimizi daha iyi ifade edebilmek için, istediğimiz hayatı yaşayabilmek için, özgür bir insan olabilmek için ve kendimizi olduğumuz gibi kabullenebilmek için. Evet, son madde bu işin anahtarıdır. İnsan kendini severse başkalarını da sever, insan kendini olduğu gibi kabul ederse başkalarını da olduğu gibi kabul eder. Yani kendisi için yaptığını başkaları içinde yapması kendisine zor gelmez.

8-AFFEDİCİLİĞİNİZİ KULLANIN:

Hayattaki yüklerinizden kurtulmak istiyorsanız, geçmişte sizi üzen sizi zor durumda bırakan kişileri affetmeniz gerekiyor. Ayrıca eğer siz başkasını incittiyseniz veya üzdüyseniz kendisiyle yüz yüze konuşup özür dileyemeseniz bile en azından o kişinin sizi affettiğini belirten bir yazıyı onun kaleminden yazabilirsiniz.

             9-HAYATINIZDA SAHİP OLDUKLARINIZ İÇİN ŞÜKREDİN:

İnsanların çoğu hayatında sahip olduklarına değil sahip olamadıklarına odaklanarak zamanlarını geçirirler. Oysa bu yanlış bir düşünce sistemidir. Bilinçaltı temizliğinde yapılması gereken işlemlerden biriside hayatımızdaki varlıklarımızı, ailemizi, yakınlarımızı, elimizde bulunanların kıymetini bilmek ve onların hayatımızda olduğunu ve belki de başkalarının bu varlıklara bile sahip olmadığını düşünmeliyiz. Her gün az da olsa bu konu üzerinde düşünmeye zaman ayırmalıyız.