Bilinçaltı Nedir - Bilinçaltı Testi

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar





 İnsan beyni oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir. Bu da onu daha çekici kılar.

               Bilinç her şeyi farkına vararak yapar. Yani görmek istediğini görür duymak istediğini duyar ya da o an hissetmek istediğini hisseder. 
Ancak bilinçaltı nedir sorusunun yanıtı ise tam tersidir. Bilinçaltı denilen sistem hiç durmadan çalışır ve bir kasede kaydeder gibi her şeyi kayıt eder. Yani daha kolay anlatmak gerekir ise kişinin farkında olmadan beynin her şeyi kayıt etmesi ve gerektiği anda hatırlayarak kullanmasıdır. 
Oldukça enteresan bir çalışma sistemine sahip olan bilinçaltı hayatımız boyunca bizimledir ve hayatımızı daha kolay kılar. 
Daha açık anlatmak gerekir ise bilinçaltı nedir sorusuna verebileceğimiz cevap oldukça basittir. Çünkü beyin ihtiyacı olan bilgiyi hiç fark ettirmeden kaydeder ve vakti geldiğinde onu kullanır.

 Örneğin küçüklüğünüzde duyduğunuz bir kokuyu tekrar hissettiğinizde o anda yaşadığınız anıları ve duyguları hatırlayıp gülümseyebilir ya da üzülebilirsiniz. 
Eğer sizde kendi üzerinizde ilginç bir bilinçaltı testi uygulamak ister iseniz telefonda oyun oynarken televizyon açık kalsın ve siz sadece oyuna konsantre olun. Ne kadar konsantre olursanız olun oynadığınız bölüme tekrar gelince dizinin o andaki konuşma metni aklınıza gelecektir. 
Yada daha farklı ilginç bir bilinçaltı testi uygulamak isterseniz öncelikle sessiz bir yere gidin ve konsantre olun. Oldukça basit olacak ancak kendinize bir şarkı seçin emin olun ki seçtiğiniz şarkı sizin o anda düşüncelerinizi yansıtacak.

               Bilinçaltı oldukça farklı bir dünyadır. Ve aslında bu dünyanın anahtarı ise bizim elimizdedir. Bunlardan;

             1. Doğru hedef

 Daha açık anlatmak gerekirse bilinçaltınız sizin komutlarınıza uyar. Bu anlamda eğer başarıyı hedefler iseniz başarılı olma olasılığınız artar. Çünkü beyin başarıya ulaşmanız için gerekli olan tüm bilgiyi ve ipuçlarını önünüze serecektir. Ancak başarılı olabileceğinize inanmıyor iseniz beyin başarı yolunda olsanız dahi yolunuza taş koyacaktır. Siz fark etmeden başarısızlığı hedef almış olacaksınız.

             2. Olumsuzlukları çekmek

 Eğer sizde olumsuz biri iseniz pek çok işiniz ters gidiyor demektir. Çünkü sürekli olarak beyne başarılı olamayacağım diye mesaj gönderir iseniz otomatik olarak çözüm yolları size kapanacaktır. Yada olmasını istemediğiniz bir şeyi düşünür iseniz onu kendinize çekmiş olursunuz. Örneğin topuklu ayakkabılarla yürürken düşeceğinizi düşünür iseniz yolda engel olmasa daha ayaklarınız birbirine dolaşır be düşersiniz.

              3. İkna etme

 Bu oldukça enteresan bir yöntemdir. Karşınızda ki kişiye bir şey yaptırmak istiyor ama bir türlü kabul ettiremiyor musunuz? O zaman olayı onun bakış açısından anlatın ve sanki onun düşünceleriymiş gibi konuşun. Böylelikle bilinçaltına hitap ederek onu kolayca ikna edebilirsiniz.

             4. Hayal gücü

 Bilinçaltının en sevdiği şeylerde hayallerdir. İsterseniz sizde deneyebilirsiniz. Bu sıcak yaz aylarında sürekli çok sıcak, terledim, bunaldım gibi düşünceler yerine sıcağı severim daha terlemedim, tam benim havam gibi düşünceler ile vücut sıcaklığınızı daha dengeli tutabilirsiniz.