Sivilce Tedavisi – Sivilceye Ne İyi Gelir

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Pek çok bayandan en çok aldığımız sorular içerisinde "sivilce tedavisi nasıl yapılır, sivilceye ne iyi gelir ?" açık ara önde. Pek çok kişi yüzünü işgal eden sivilcelerinden kurtulmak için bizlere başvurmakta.

Sivilce yüz bölgesinde hormon değişikliğinin etkisi ile yağ yapımının artmasından dolayı ortaya çıkmaktadır. Gözeneklerin tıkanıklığına neden olan bu durum zaman içerisinde yüzeydeki o deliklerde yağ ve kir birikintisine neden olur ve sonuç olarak iltihap şeklinde sivilce oluşumu gerçekleşmiş olur. Sivilce tedavisi bu özelliklerden dolayı oldukça zor görülmektedir.

Sivilce oluşumu kısacası vücuttaki hormonal dengesizliklere bağlıdır. Bundan dolayı stres gibi durumlar aslında sivilce oluşumunda etkili değildir. Peki, sivilce tedavisi mümkün müdür? Veya en aza indirilebilir mi?

İşte sivilcelere düşman bir kaç yöntem:

Sivilce Tedavisi – Sivilceye Ne İyi Gelir 1. Buz: Buz yöntemi uzun zamandır kullanılan en etkin yöntemlerden biri. Oldukça başarılı olduğu da bilinmekte. Buz yüz bölgesinde oluşacak bakteriyel etkileri yok ettiği gibi aynı zamanda gözeneklerin daha sıkı hale gelmesini sağlamakta ve böylelikle sivilcenin etkili şekilde hızlı olarak geçmesini sağlamakta.

Bu yöntemi kullanmanız için herhangi bir sınırlama yok. Elinize bir buzu alın ve gün içerisinde dilediğiniz bölgeye sürün.

2. Sodyum Bir Karbonat: Sivilceler için en etkili yöntemlerden bir diğeri de sodyum bir karbonattır. Aslında bu bir karışımdır. Bildiğimiz karbonatı bir kap içerisine koyuyoruz ve üzerine 2- 3 adet aspirini ekliyoruz. Sonuç olarak bu karışımı yüzümüze sürüyoruz. Pul pul dökülmeye başladığı anda yüzümüzü ılık suda yıkayabiliriz.

3. Elma Sirkesi: Elma sirkesi bakteri oluşumunu yok edecek özelliktedir. Bu özelliği ile birlikte sivilceye de iyi geldiği bilinmektedir. Yarım çay bardağı kadar suyun içerisinde 2 çay kaşığı kadar elma sirkesi ekliyoruz ve bir pamuk yardımı ile bunu yüzümüze yediriyoruz. 10 dk sonrasında yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

4. Hindistan cevizi yağı: Hindistan cevizi yağıda oldukça başarı bir etkiye sahiptir. Bakterilerin ölmesinin yanında yüzü besleyici özelliğe de sahiptir. Bundan dolayı kullanımı önerilir.

Rafine edilmemiş olanı bulmanız mümkünse çok daha iyi olacaktır. Kullanımı ise oldukça basit. Bir pamuğa sürün ve ardından yüzünüze de yedirin. Günde 2 kez olmak üzere uygulayabilirsiniz.

5. Çay Ağacı yağı: Bu yöntem aslında yeni bir yöntem değil. Çay ağacı yağı eski dönemlerden beri güzellik iksiri gibi kullanılırdı. Son zamanlarda da bir hayli popüler ve nerdeyse kesin bir çözüm denilebilir. Çay ağacı yağını bir pamukla birlikte yüzüne uygulayabilirsin.

Sivilce Tedavisi – Sivilceye Ne İyi Gelir 6. Yumurta Akı: Yumurta akı sadece sivilcelere değil yüze de oldukça iyi gelmekte. İçerdiği proteinle yüzü de beslemekte. Yumurta akını yüzünüze sürün ve iyice kurumasını bekleyin. Ardından kuruduğuna emin olduğunuzda tekrar üzerine bir yumurta akı daha sürün. 35- 40 dk sonra yüzünüzü temizleyebilirsiniz.

İşte sivilceye ne iyi gelir sorusuna bir kaç cevap. Artık evde yorulmadan ve para harcamadan sivilcelerden kurtulabilirsiniz.