Sivilce Maskeleri Çeşitleri

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Bir çok sebep ile ortaya çıkan sivilceler can sıkıcı bir görüntü yaratmakta ve ciltte iz kalmasına sebep olmaktadır. Evde uygulayabileceğiniz sivilce maskeleri ile sivilcelerinizden kurtulabilir ve sivilce oluşumunun önüne geçebilirsiniz. İşte sizler için hazırladığımız sivilce maskeleri önerileri: 

Sivilce Maskeleri Çeşitleri


1- Karbonat ile hazırlayabileceğiniz maske:

Gerekli malzemeler:

- 1 çay kaşığı karbonat

- 1 çay kaşığı limon suyu

- 3 çay kaşığı su

Hazırlanışı ve uygulanışı: Malzemelerin hepsini macun kıvamına gelinceye dek karıştırın. Cildinizi temizledikten sonra karışımı sürerek 10 dakika bekleyin. Ardından bol su ile yıkayın. Maskeyi uyguladıktan sonra aşırı yanma hissi duyarsanız hemen yüzünüzü yıkayın. Bu maskeyi 10 günde 1 defa yüzünüze uygulayabilirsiniz. 



Sivilce Maskeleri 2- Yumurtalı maske: 

Gerekli malzemeler:

- 1 tane yumurtanın beyaz

- 1 adet E vitamini kapsülü

Hazırlanışı ve uygulanışı: Malzemeleri iyice karıştırın ve temizlediğiniz yüzünüze uygulayın. Maske kuruyana kadar mimik hareketleri yapmayın. Kuruduktan sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın. Bu maskeyi haftada 1 defa uygulayabilirsiniz. 


3- Bal ile hazırlanan maske: 

Gerekli malzemeler:

- 1 adet E vitamini kapsülü

- 1 çay kaşığı limon suyu

- 1 çay kaşığı bal

Hazırlanışı ve uygulanışı: Balın içerisine diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı temiz cildinize masaj yaparak uygulayın. Yarım saat bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın. Haftada 1 defa bu işlemi uygulayabilirsiniz. 


4- Jojoba yağı ile hazırlanan maske:

Gerekli malzemeler:

- Yarım çay kaşığı jojoba yağı

- 4 adet aspirin

- 1 çay kaşığı su

Hazırlanışı ve uygulanışı: İlk olarak aspirinleri ılık su ile bir kabın içerisinde ezin. Sonra su ve jojoba yağı ile karıştırın. Ardından maskeyi cildinize uygulayın ve 15 dakika bekleyin ve yıkayın. Haftada bir bu maskeyi uygulayabilirsiniz. 


5- Portakal ile hazırlanan maske:

Gerekli malzemeler:

- 1 adet portakal kabuğu

- 1 çay kaşığı kadar kabartma tozu

Hazırlanışı ve uygulanışı: Soyduğunuz portakalın kabuklarını krem haline gelinceye kadar dövün. Sonrasında kabartma tozunu ekleyerek karıştırın ve cildinize uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra ılık su ile yıkayın. 


6- Gül suyu ile hazırlanan maske:


Gerekli malzemeler:

- Aynı miktarlarda gül suyu ve limon suyu

Hazırlanışı ve uygulanışı: Malzemeleri bir kabın içinde iyice karıştırın ve sivilceli bölgelere uygulayın. 


Sivilce Maskeleri 7- Kuru cilt için maske:


Gerekli malzemeler:

- 1 yemek kaşığı arı balı

- 1 tane olmuş avokado

Hazırlanışı ve uygulanışı: Avokadonun çekirdeklerinin olduğu bölümdeki yumuşak kısmı bir kaba koyun ve iyice ezdirin. 


Sonra balı ekleyin ve maske kıvamına gelinceye dek karıştırın. Yüzünüzün tümüne masaj yaparak uygulayın ve maskeyi 15 dakika beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın. Bu maskeyi 2 haftada 1 defa yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Evde kendi kendinize kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu sivilce maskeleri ile sivilcelerinizi yok etmeyi başarabilirsiniz. 


Tamamen doğal malzemeler kullanılarak hazırlanan sivilce maskeleri, daha sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanız için size yardımcı olacaktır.