Sivilce Geçirme Ve Yok Etme Yolları

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Sivilce geçirme ve yok etme yolları yirmili yaşlarına yaklaşmış hemen hemen her gencin ortak sorunudır. Ne zaman aynaya baksa yüzünde birçok küçük kırmızı noktacık görmekte olan insanlar bir süre sonra psikolojisini olumsuz etkilediği için aynaya bakmaktan bile korkar hale gelmektedirler. 

Fakat artık sivilce geçirme sorun olmaktan çıkıyor. Nasıl mı? Sizler için birçok yöntemi maddeler halinde sıraladık…

Sivilce Geçirme Ve Yok Etme Yolları 1-Yağlı Yiyecekleri Mümkün Olduğunca Uzak Tutun

Sivilcelenmenin sebebi karaciğer yağlanmasıdır. Siz bir de bunun üstüne yağlı yiyecekleri fazla tüketirseniz (patates kızartması, cips, hamur işleri vb) ekstra olarak yağlanmaya sebebiyet verecek ve daha uzun süre sivilce sıkıntısı çekeceksiniz. 

O yüzden işe yağlı yiyeceklerden bir süreliğine de olsa mümkün olduğunca uzak durarak başlamayı deneyin.


Sivilce Geçirme Ve Yok Etme Yolları 2-Portakal Kabuğu & Gül Suyu Karışımı

Sivilce yok etme yolları arasında en çok bilinen yöntemlerden biridir. Önceden rendelemiş olduğunuz portakal kabuklarını küçük bir kabın içine dökün. 

Üzerine, yüzünüze sürülecek kıvama gelinceye kadar gül suyu ekleyin ve karıştırın. Ortaya çıkardığınız karışımı sivilceli bölgelerinize sürdükten sonra 15 dakika boyunca bekletin. 

Sürenin sonunda yüzünüzü ılık suyla yıkadıktan sonra cilt analizi uzmanınızın tavsiye ettiği bir nemlendirici krem sürün. Bu karışımı haftada 2-3 gün boyunca uygularsanız sivilcelerinize ciddi bir azalma göreceksiniz.


Sivilce Geçirme Ve Yok Etme Yolları 3-Bal & Toz Zencefil Karışımı ve Limon Suyu

Doğanın bizlere sunduğu en muhteşem besin olan bal birçok derde deva olduğu gibi sivilce geçirme konusunda da işinize çok yarayacak bir besin kaynağıdır. 

Çeşitli bitkilerin özlerinden alınarak birtakım kimyasallar ile karıştırılarak üretilen kremleri kullanmaktansa bunların en doğal hali olan balı kullanmak daha akıllıca bir iş olacaktır. 

Bir çay tabağına 2 tatlı kaşığı balı döktükten sonra üzerine 1 tatlı kaşığı kadar toz zencefili dökün ve iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yüzünüze sürüp 15-20 dakika kadar beklettikten sonra ılık suyla durulayın ve yüzünüze kendi ellerinizle sıktığınız doğal limon suyunu sürün. 

Bu işlemleri gece vakti yatmadan önce yaparsanız en etkili sonucu alacaksınız. Sabah uyandığınızda yüzünüzü nemlendiricili sabunla yıkayın. Haftada en az 2 kez uyguladığınız takdirde çok işe yaradığını kendi gözlerinizle fark edeceksiniz.


Sivilce Geçirme Ve Yok Etme Yolları 4-Salatalık Kullanımı

Barındırdığı vitaminler sayesinde salatalık sivilce yok etme yolları arasında en etkili çözümlerden biridir. 

Hem sivilceleri yok eder hem de tekrar oluşmalarına engel olur. İnce ince dilimlediğiniz salatalığı yüzünüzün sorunlu bölgelerine yapıştırıp 15-20 dakika boyunca etki etmesini bekleyin. Salatalık, içerdiği besinler sayesinde bir yandan cildinizi nemlendirirken öte yandan da sivilce oluşmasına sebep olan bakteri ve iltihabın oluşmasına engel olur. 

Süre bitiminde salatalık parçalarını yüzünüzden kaldırın fakat bir süre daha yüzünüzü yıkamayın. Çünkü bu süre içinde yüzünüze geçen vitamin ve mineraller halen etki etmekte olacağından tedaviyi yarıda bırakmış olursunuz.

Yazımızda bahsedilen yöntemleri düzenli bir şekilde uygulamaya devam ettiğiniz sürece sivilcelerinizden ciddi oranda kurtulmaya başladığınızı göreceksiniz.

Sivilce geçirme ve yok etme yolları üzerine yazımızı okudunuz.