Ayrılık Acısı Nasıl Geçer

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Ayrılık ve ayrılık acısı insanın doğasında bulunan bir olgudur. Bir bakıma zorunludur da diyebiliriz. 

Çünkü kimse kimseyle sonsuza kadar birlikte değil, eninde sonunda, ama anlaşmazlıklar sonucu, ama kavgalar, ama farklı sebeplerden ötürü insanlar birbirinden ayrılacaktır. 

Alıştığınız birinden kopması elbette çok zordur. Ancak bunu bir aksilik olarak değil, olacağınız bilinen bir olayı kanıksayamamak olarak değerlendirmek gerekir.

Ayrılık acısı insanda birçok yıkım meydana getirir elbette. Alışık olunmayan bir olayın, alışık olunmayan yan etkileri olması gayet olağandır.

1)Yaşanan Acıyı Tarifsiz Gibi Hissetmek

Yanı başınızda bulunan, her an beki de nefesini hissettiğiniz kişinin artık yanınızda olmayacağını bilmeniz sizi olumsuz duygulara sevk edebilir. 

Ayrılık acısı denilen şeyi o güne kadar bilmiyorsanız yaşanan acının bir tarifini bile yapamayabilirsiniz. O duygu sanki size dünyanın en zor işi gelebilir. Bu gayet doğaldır. Belki de birlikte yapmayı planladığınız birçok şey vardı evet, ama unutmayın bu dünyanın sonu değil. Bu acının da geçeceğini unutmamalısınız. İnsan öyle bir mekanizmadır ki her şeyi unutabilir. Unutmaktan kasıt olaylar değil, acılardır. Elbette geçmişi unutmayacaksınız, ama zaman geçtikçe eskisi kadar hatırlamayacağınızı da fark edeceksiniz. Unutacağınız şey acınız olacak. Artık eskisi kadar acı çekmediğinizi daha sonra ki evrelerde ise hiç acı çekmediğinizi hatta geçmişteki olayları bir tebessümle hatırladığınızı fark edeceksiniz.

2)Yerinin Doldurulamayacağını Düşünmek

Giden kişi elbette sizin çok değerliydi. Eğer değerli olmasa umurunuzda olmazdı zaten. Bu kadar yakınınızda olmasına da müsaade etmezdiniz. 

Ancak sevinç, üzüntü, ayrılık, aşk gibi duyguların insana özgü olduğu gibi unutmakta insana özgüdür. Ayrılık acısı, size giden kişinin yeri doldurulamayacak biri gibi hissettirebilir. 

Ama unutmayın ayrıldığınız kişiyle artık yollarınız ayrı ve daha başka hayatlar yaşamak zorundasınız. 

Yerinin dolduramayacağı düşünmeniz yanlıştır çünkü artık insanları daha iyi tanıyorsunuz ve adımlarınızı atarken buna göre davranacak ve değil yerini dolduramamak kafa yapınıza daha uygun birilerini bulacaksınız.

3)Hayatın Geri Kalanında Hep Mutsuz Olacağını Düşünmek

Hayatınızın geri kalanında hep mutsuz olacağınızı düşünebilirsiniz. Bu tamamen yanlıştır. Çünkü siz o insanla doğmadınız ki. 

Her güldüğünüzde yanınızda eski sevgiliniz mi vardı? Hayır. Ondan önce gülmeyi bilmiyor muydunuz? Tabi ki de biliyordunuz. 

O zaman bundan sonra da mutlu olmamanız için hiçbir sebep yok. Geçmişten ders alarak ilerlerseniz hayatta her zaman daha başarılı olursunuz. 

Ama tatlı, ama acı bu sizin için bir tecrübeydi ama artık geride kaldı. Hiçbir insan yoktur ki hayatının sonuna kadar eski sevgilisini düşünsün, düşlesin. Bir yerden sonra insan doğası gereği unutur. Ne kadar istese de artık eski sevgilisini gözünün önüne dahi getiremez.

4)Her şey Onu Hatırlatıyor

Her gördüğünüz şey size onu hatırlatabilir. Ama bu sizi zayıf duruma düşürmesin. Çünkü geçmez gibi gözüken ayrılık acısı bile geçici bir şeydir. 

Hayatınız boyunca her gördüğünüz şeyde onu hatırlamayacaksınız. Hassas bir dönemden geçtiğiniz için bu yaşadıklarınız gayet olağan ama kesinlikle geçici bir olay. 

Bunu baz alarak gelecek yaşantınızda da hep onu hatırlayıp mutsuz olacağınızı düşünmeniz, gerçekleşmesi mümkün olacak bir olay değil.

5)Peki Şimdi Ne Olacak?


Devamlı hissettiğiniz ayrılık acısı size devamlı bu soruyu sorduruyor olabilir. Ancak cevabı çok basittir. Bu soruya ‘Şimdilik hiçbir şey’ diyerek yanıt vermelisiniz. 

Bir süre inzivaya çekilebilirsiniz. Kendinizi dinleyin. Daha önce yanınızda başkaları vardı ve kendinize zaman ayıramıyordunuz. 

Hatta o kadar uzak kalmışsınız ki kendinizden yalnız kalmak sizi huzursuz ediyor. Halbuki sizi en iyi anlayan yine sizsiniz. 

Sizi bu kadar anlayan biriyle yalnız kalmak sizi huzursuz etmemeli. Kendinize zaman ayırmalı, kendinizi mutlu etmelisiniz. Farklı, eğlenceli uğraşlara yönelebilirsiniz. Zaten zamanı gelince karşınıza çıkacak yeni kişiler sizi mutlu etmesini bilecektir.