Kardiyo Nedir?

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Son zamanlarda en çok sorulan sorulardan biri de kardiyo nedir sorusu olmuştur. Kardiyo adından da anlaşılmak üzere kalbin dakikada atış durumu ile alakalı olan bir durumdur. 

Yapılan egzersizler esnasında kalbin atış hızı ile doğru orantılı olarak nabza müdahale edip kontrol altına alma durumu olan kardiyo kas gelişimi sırasında kan akış hızını kontrol etmede kullanılmakta ve oldukça büyük bir öneme sahiptir.

Özelikle karın kasları çalışmalarında büyük öneme sahip olan bu kontrol mutlaka uygulanmalıdır. 

İnsanların her geçen gün kas yapımına olan merakı artmakta olup bunun için egzersiz planları uydurdukları görülmektedir. Çok çeşitli kasların gelişiminde çok çeşitli kas geliştirme programları uygulanmaktadır. 

Bunlara da mutlaka kardiyo egzersiz biçimleri eklenmesi kişiyi daha sağlıklı bir yaşama götürecektir. 

Özellikle bu döneminde yani ağırlık çalışmalarındaki kütle alma durumlarında kardiyo almayı ihmal etmek büyük bir hata olacaktır.

En az 3-4 defa haftalık programlara eklenmesi gereken kardiyo egzersizleri oldukça önemlidir. 

Uygulanan kardiyo sistemleri ile kalp atış hızları artacak ve egzersiz esnalarında hızlı bir kan dolaşımı ile alınan gıdalar hızla kana karışacaktır. 

Ayrıca egzersiz dönemlerinde kardiyo nedir sorusunun cevabını bilmeyen kişiler büyük bir iştahsızlık sorunu ile karşılaşacaklardır. 

Bu yüzden oldukça önemli olan kardiyo egzersizleri düzenli bir şekilde yapılmalıdır.

Kan dolaşımının hızlanmasını kolaylık ile sağlayan kardiyo egzersizleri kilo alma, kilo verme ve ya büyüme hormonlarının salgılanması gibi kas gelişimin durumlarının temel unsurları sayılmaktadır. 

Birçok kişi tarafından sevilmeyen ve hatta nefret edilen kardiyo egzersizleri kısa süreli yapılan egzersizlerdir. 

Kardiyo nedir sorusunun cevaplarından biri hedef bağlamında kişi kendine belli bir ağırlık ve düzen koyduğunda karşılığını hemen görüntüsü ile de kısa sürede alabilir ve sabit hız ve ya hız değişimi ile düzenli yüklenmelerde olmazsa olmaz egzersizlerdendir.

Kesinlikle yağ yakımında ön plana çıkan bu egzersiz diyet yapan birçok kişinin neden kilo veremiyorum sorunsalına da çözüm olarak ağırlık çalışırken büyük bir eforla çalışan kaslar doğrudan yağ yakımını sağladığından su kaybı olmadan ve kas kaybetmeden kilo verebilmeyi kolaylık ile sağlayabilmektedir. 

Çok sıkı ve diri kas sağlayan bu egzersizler sayesinde kolaylık ile istenilen vücut biçimine girilebilirken egzersiz sonrası açığa çıkan enerji ile kendinizi daha iyi hissedecek daha dinç bir beden ile özgüveniniz ve yaşam stilinizdeki olumluluklar artacaktır.

Önemli bir diğer nokta da bu egzersizlerin kesinlikle çok düzenli yapılmasıdır. Zaman kısıtlılığı sorunu yaşayan herkes ağırlıklarının şiddetini arttırarak zamandan tasarruf edebilir daha kısa bir zaman diliminde istediği görüntüyü kolaylık ile sağlayabilir. 

Egzersizlerdeki esas unsurun nabız olduğu unutulmamalı ve aerobik bölgelerin dışına asla çıkılmamalıdır. Bu sayede daha sağlıklı egzersiz mümkündür.

Bu yazımızda kardiyo nedir, aerobik ile arasındaki bağlantı nedir gibi sorular için ipuçları verdik.