Fitness Nedir, Fitness a Özel Beslenme Programı

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Fitness Nedir, Fitness a Özel Beslenme Programı 1. Tanımına bakıldığında sağlıklı olmak ve formda kalmak gibi anlamların çıktığı fitness sporu her türlü spor dalını içerisinde bulundurur. Boks dan futbola birçok spor dalından fitness içerir. Vücut sporu ile benzer özellikler içeren fitness temel itibari ile yapılan spor için ya da her hangi bir anda sağlıklı ve formda kalmaktır.

2. Vücut geliştirme ise daha çok kas ve vücut geliştirmesine dayalı bir spor için yapılan ön hazırlık değildir. Vücut geliştirme kasları hacim ve kütlesel olarak büyümeyi hedeflerken fitnesin öyle bir amacı yoktur.

3. Fitness koşma, kürek çekme, pedal çevirme, tırmanma gibi birçok egzersizi içerisinde bulundurur. Vücuttaki yağların kasa dönüşmesi olarak ta bilinen fitness vücut sıkılaşmasına dayanır.

4. Fitnessla uğraşacaklar için öncelikle yapılması ve bulunması gereken şeyler vardır. Öncelikle uygun kıyafet ve ayakkabı seçilmelidir. 

Eğitmenlerin vermiş olduğu diyetler ve beslenme programlarına uyulmalı ve mutlaka antrenmandan önce ısınma hareketleriyle antrenmana başlanmalıdır. 

Isınmadan antrenmana başlamak büyük sakatlıklar doğurabileceğini unutmamak gerekir. Kademeli olarak zorluk derecesini artırarak daha kolay alışılması sağlanmalı ve bu sayede zorlanmamalıdır. Düzenli yaşamda fitness için olmazsa olmazlardan biri olarak görülür. 

Düzenli yaşam uyku ve beslenmekten geçmektedir ve uyku saatlerinden yemek programları önceden belirlenmeli ve bunun dışına çıkılmamalıdır. Antrenman sırasında yada gün için su tüketimi artırmakta vücut için iyi gelecektir.

5. Fitness nedir sorusuna az da olsa bir cevap verildiğini düşünüp şimdi fitness kadar önemli beslenme programlarına göz atacağız.

6. Örnek fitness beslenme programı olarakta birçok yerde geçen bu terim fitnessın sağlıklı bir şekilde sağlanması için önemli bir etkendir. Hiç şüphesiz bu programı bir uzman tarafından alınacak fikirler doğrultusunda hazırlanmalı ve program dışına çıkılmamalıdır. 

Peki, bu program nasıl olmalı? Sorusu aklınıza geldiğinde temel olarak sizi baz alan ve bol karbonhidratların ve yağların içinde bulunduğu bir beslenme programı denebilir.

7. Protein vücut için bir yapı taşı niteliğindedir. Kasların oluşabilmesi ve sağlıklı bir şekilde yaşamak için protein tüketilmesi gerekmektedir. En çok protein süt, yumurta, peynir, balık gibi besinlerde bulunduğu gibi daha kolay yollardan da protein tozları sayesinde protein alınabilir.

8. Örnek fitness beslenme programı için olmazsa olmazlardan biride karbonhidratlardır. Vücut için enerji kaynağı olarak görülen karbonhidratlar zor aktiviteler de başarılı olunmasında gerekli maddelerdendir. En çok karbonhidrat alınabilecek besinlerde tahıl ürünleri, sebze, meyve ve bitter çikolata gibi ürünlerden bolca alınabilir.

9. Bir diğer besinlerden alınacak enerji kaynağı da yağlardır. Her hangi gibi bir besinden (yağlı balıklar(somon)) alınabileceği gibi direk yağ (zeytinyağı, tereyağı, balık yağı) olarak ta kullanılabilir.

10. Fitness nedir sorusuna bu makalemizle cevap vermeye çalıştık. Son bir şey, şunlardan mutlaka uzak durun şeker, trans yağ asitleri, işlenmiş et ve tahıllar, baklagiller ve bitkisel yağlar.