Fitness Müzikleri Seçme Kılavuzu

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Fitness Müzikleri


Spor yaparken yanımızda her zaman bir destekçi isteriz. Çoğu zaman yanımıza arkadaşımızı alır ya da spor antrenörü tutarız. 

Peki, yanımızda kimse yoksa? İşte o zaman devreye fitness müzikleri giriyor. Müzik yaşamımızda her zaman bulunması gereken bir gıdadır. Öyle bir şeydir ki eksikliği zihnimizde hissedilebilir.

Spor nasıl ilk olarak zihne, daha sonra vücuda hitap ediyorsa müzikte aynı şekildedir. 

Spor yaparken yalnız kalmamak için yanımızda harika bir desteğin olabileceğini unutmamalıyız. Müzik! Spor yaparken motivasyonumuzu korumak ve sıkılmamak için her an yanımızda bulundurabilir ve dinleyebiliriz. 

Hatta tam yorulduğumuz ve gücümüzün tükendiği an çok eğlenceli fitness müzikleri açarak tempomuz yeniden kazanabilir, sporumuza devam edebiliriz.

Fitness müziklerinde çoğu kişi yabancıdan yana olmasına rağmen yerli müzik dinleyen kişilerde vardır. 

Benim size önerim internetten de araştırıp bulabileceğiniz fitness müzikleri listelerinden kendinize bir çalma listesi oluşturmanız ve spor yaparken yanınızda hazırda bulundurmanızdır. 

Hatta sporunuzu ne kadar süre yapacağınıza göre şarkı listenizi de ona göre ayarlayabilirsiniz. 

Mesela 35 dakikalık bir koşu yapacaksanız eğer tam tamına 35 dakikalık bir liste yapabilir ve şarkılarınız bittiğinde sporunuzu sonlandırabilirsiniz. 

Eğer gerçekten spor yapmak ister ve müziği yanınıza dost edinirseniz sizin için yorulmak ve motivasyon düşüklüğü sadece bir sözden ibaret kalır.

Şimdi de sizin içi hazırladığımız fitness müzikleri listemize bakalım:

1- MADONNA - GİRL GONE WİLD

2- APOLLO - CAN'T STOP THE ROCK

3- METALLİCA - WHEREVER I MAY ROAM

4- AKON -CRANK IT UP

5- TUPAC- CALIFORNIA LOVE

6- PET SHOP BOYS - GO WEST

7- FATBOY SLİM -ROCKAFELLER SHANK

8- ROY JONES - CAN'T BE TOUCHED

9- DROWNİNG POOL - BODİES

10- MAITRA GIMS - BELLA

Bunun gibi nice şarkılarla oluşturabileceğiniz listeler için her şey bir tık uzadığınızda. 

İsterseniz en sevdiğiniz şarkılardan oluşan eğlenceli bir liste yapabilir ya da internetten değişik önerilerden yararlanabilir ve farklılık peşinde koşabilirsiniz. 

Daha önce de dediğim gibi siz istediğiniz zaman olanaklar her zaman yaratılabilir ve sporunuzu yaparken yalnız çekmeyerek fitliğinizi sürdürebilir ve motivasyonunuzu her zaman en yüksekte tutabilirsiniz.

Fitness müziklerinin seçiminde rol oynayan noktalar:

1- Ritim

2- Eğlence

3- Devamlılık

5- Tempo

6- Ses şiddeti

7- Şarkıcının ses yoğunlu

8- Şarkıcının cinsiyeti

9- şarkının söylenme tekniği

10 - Müzik tarzı

11- Şarkıda kullanılan müzik aletleri

12- Şarkının kaç kişi söylendiği gibi faktörler çoğu zaman müzik seçiminde üstelik fitness yaparken çok önemli rol oynar. Sizde müziklerinizi seçerken bu noktaları göz önünde bulundurmalı ve motivasyonunuzu en iyi şekilde yüksekte tutmalısınız. 

Eğer spora yeni başladıysanız tempoyu hiç düşürmemeli ve slow müziklerden uzak durmayı tercih etmelisiniz. Umarım tavsiyelerimizi sizler için yararlı olur ve sporunuzu en iyi şekilde yapmanızı sağlar. 

Müziğinizin sporla birleşerek gerçek bir fitness yapmanız dileği ile...