Bir Egzersiz Programı, Fitness Hareketleri Arayanlar Buraya

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Diğer sporlardan farklı olan egzersiz programı ve Fitness hareketleri ile kasların aletli veya aletsiz olarak ayrı ayrı sıkılaştırılması amaçlanmaktadır. 

Tüm sporların temeli olarak görülen fitness, kişinin kendisini çok daha zinde ve enerjik hissetmesini sağlar. 

Vücudun forma girmesinde oldukça önemli bir yer tutan fitness hareketleri, bu anlamda kişinin özgüveninin artmasını da sağlamaktadır. 

Uzun süre ve düzenli olarak fitness hareketlerini uygulayan kişilerin kansere ve kalp krizine yakalanma riski de daha düşüktür. Şimdi size önereceğimiz fitness egzersiz programı ile çok daha fit bir vücuda sahip olmayı başarabilirsiniz.

1- Efor gerektiren egzersizler yapın:
Cardio adı verilen ve bisiklete binme, yüzme ve ya ip atlama gibi egzersizleri içeren programı 5 gün boyunca yaparak yağ yakımınızı hızlandırabilirsiniz. Google da kardiyo veya cardio şeklinde arama yaparsanız bir çok kardiyo hareketi bulabilirsiniz.

2- Hafif ağırlıklar ile çalışmalar yapın: Bu program içerisinde sizi çok fazla zorlamayacak bir takım egzersizler yapmanız gerekir. Ağırlık ile yapılan çalışmalarda ilk hafta ağrı hissetmeniz çok normal bir durumdur. Çünkü bu sizin kaslarınızı doğru çalıştırdığınızın bir göstergesi. Fitness egzersizleri öncesi 10 ya da 15 dakika ısınma hareketleri yapmayı ihmal etmeyin.

3- Squat hareketleri yapın: Squat basen ile kalça bölgelerindeki yağları hızlı eritmekte çok etkili. Daha çok bayanlara önerilen bu hareket erkekler için de oldukça faydalıdır.

4- Fitness hareketlerini bölgesel olarak uygulayın: Kalça ile basen egzersizlerinin yanı sıra bel etrafındaki yağları eritebilmek için de bir takım egzersizler yapmalısınız.

5- Fitnessi aklınıza gelen her zaman yapın: Her daim düzgün ve fit bir vücuda sahip olmak istiyorsanız eğer fitnessi bir hayat biçimi haline getirin. 

Yürümek bu programın içerisinde en önemli noktadır. Mümkün olduğunca yürüyün ve uzun süre bir yerde sabit kalmayın. 

Fitness egzersiz programı içerisine koşu egzersizini de ekleyebilirsiniz. Bisiklet egzersizi de fitness programında çok önemlidir. 

Tüm bunların yanı sıra ağırlık kaldırma ve koşu bandı kullanma da programa dahil edilebilir.

Egzersiz programı, hem kadın hem de erkek için önemli bir olgudur ve daha da genişletilebilmesi mümkün. Vücuda daha doğru bir orantı kazandırmanın yanı sıra fit olmasını da sağlayan fitness, vücudun doğru pozisyonu almasında yarar sağlamaktadır. 

Fazla kilo vücutta şekil bozukluklarına neden olmaktadır. Bu da kişinin hem fiziksel hem de psikolojik anlamda rahatsız olmasına neden olur. 

Daha istekli egzersiz yapmak için kendinize eğlenceli bir program belirleyebilirsiniz. Programa katacağınız ekstra hareketler ile vücudunuzun daha kolay şekillenmesini sağlayabilirsiniz. Bunu başarmak için de belirlediğiniz programa uymanız gerekiyor elbette.

Bu basit egzersiz programı ile çok kısa sürede hayal ettiğiniz ideal vücut ölçülerine sahip olabilirsiniz. 

Ancak dediğimiz gibi her sporda olduğu gibi fitness hareketlerinde de devamlılık çok önemlidir. İstikrarlı bir şekilde programı devam ettirmezseniz eğer istediğiniz gibi verimli bir sonuç elde etmeniz çok zordur.

Fitness hareketleri, ve egzersiz programı üzerine yazımızı okudunuz.