Renklerin Dili, Renklerin Anlamları

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




1-BEYAZ:

Beyaz renklerin dili, saflığı, masumiyeti ve barışı anlatmaktadır. Kıymetli ve kutsal kabul edilen kavramlar beyaz renk ile temsil edilmektedir. Ortama huzur ve ferahlık hissi verir. Ayrıca asilliği de temsil ettiği için soğuk ortamlarda da kullanılır. Sağlık ve temizliği vurgulamak adına hastanelerde ve ilaç firmalarında genelde tercih edilen bir renktir. Mekânları bulunduğundan daha büyük gösterdiği için mimarların da dekorasyonlar için en çok önerdiği renklerden bir tanesidir.


2-KIRMIZI:
Kırmızı renklerin dili, enerji, hareketlilik ve çekiciliği anlatmaktadır. Ana renklerden bir tanesi olan kırmızı, dominant ve güçlü bir dinamiğe sahiptir. Göze çarpıcı bir renk olmasından dolayı oldukça dikkat çekicidir. Ayrıca kırmızı rengin insanlar üzerinde iştah açıcı bir etkisi bulunmaktadır.


3-MAVİ:

Mavi, huzuru ve dinginliği anlatır. Kan akışını yavaşlatıcı etkisiyle insana sakinlik hissi vermektedir. Özellikle çocuk odalarında mavi renklerin kullanılmasının çocuklar üzerinde sakinleştirici bir etkisi olduğu gözlenmiştir. Kırmızı rengin tam tersine mavi rengin iştahı azaltıcı bir etkisi vardır.


4-SİYAH:


Siyah renklerin dili, asilliği, gücü ve de tutkuyu anlatmaktadır. Gücü temsil ettiği için aynı zamanda hırsı da ifade etmektedir. Makam araçlarının siyah renkte seçilmelerinin nedenlerinden birisi de gücü temsil etmesidir. Siyah renk fon olarak kullanıldığı takdirde karamsarlığı ifade etmektedir. Üzüntüyü de temsil ettiği için aynı zamanda yası da çağrıştırmaktadır. Işığın etkisini en aza indirdiğinden dikkat ve konsantrasyonu sağlamada olumlu etkisi bulunmaktadır.


5-SARI:

Sarı, geçiciliği ve dikkat çekiciliği temsil etmektedir. Örneğin; trafik lambalarına baktığımız zaman sarı renk yandığı zaman beklemeye geçilir ve bir süre sonra bitecek olan sürenin habercisidir. Dikkat çekici ve geçiciliği yansıttığı için de genelde bütün ülkelerde taksiler sarı renktedir.



6-YEŞİL:

Yeşil renklerin dili, dinlendirici ve sakinleştirici özellikleri anlatmaktadır. Gözleri dinlendirmesi ve heyecan duygusunu azaltması bakımından yeşil renk mekân dekorasyonlarının en gözde renklerinden bir tanesidir. Özellikle açık tonları daha çok duygusal ve romantik ortamlar için tercih edilmektedir. İlkbaharı da çağrıştırması bakımından ortama huzur ve canlılık katma özelliği bulunmaktadır. Ofislerde tercih edilirse, güven hissini ortama yansıtmaktadır.


7-KAHVERENGİ:

Kahverengi toprağın rengidir. O nedenle bereketin ve doğumun rengidir. İnsanların hareketlerini hızlandırıcı özelliği vardır. Bu nedenle hazır yiyecek restoranlarında mekânların iç kısımlarında daha çok kahverengi tercih edilmektedir. Zemine hakim olduğu durumlarda özellikle güven ve rahatlık duygusu veren bir renktir. Ayrıca sosyal denge ve toplumsal rahatlığı yansıtıcı özelliği de bulunmaktadır.


8-TURUNCU:

Kırmızı renkle ortak birtakım özelliklere sahiptir. Yalnız, kırmızıdan daha az iddialı bir renktir. Olgunluğu ve durağanlığı yansıtmaktadır. Tıpkı kırmızı renk gibi iştah açıcı bir özelliğe sahiptir. Algı açıcı bir etkisi de vardır. Bu nedenle insanları kolay bir şekilde etkileyebilir.


9-PEMBE:

Pembe, enerji verici ve hayat dolu bir renktir. Kırmızıya göre daha yumuşak bir renk olan pembe; hayalleri ve ilkbaharı temsil etmektedir.



RENKLERİN DİLİ 10-GRİ:

Hareketleri yavaşlatıcı etkisi olan bir renktir. Ciddiyeti ve ağırlığı temsil etmektedir. Yaratıcılık gerektirmeyen ciddi ve resmi ortamlarda kullanılması gereklidir.