Nefes Egzersizleri, Nefes Teknikleri Maddeler Halinde Anlattık

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Nefes Egzersizleri, Nefes Teknikleri


Akciğerin çalışmasını bozan hastalıklardan bazıları kronik bronşit, kistik fibrozis, astım, anfizem ve bronşektazidir. 

Akciğer problemli bir kişi, ona gereken yeterli oksijeni alabilmek için sağlıklı bir kişiden daha çok çalışması gerekir. 

Normalde çalışan kasların dışında omuz ve boyundaki kaslar gibi daha pek çok kasların da kullanılması gerekir. Akciğer hastalarının en büyük sorunu da nefessizlik hissidir.

1-Düzenli Egzersiz: Akciğer hastalarının fiziksel aktivite ve nefes egzersizleri yapmalarının nefessizlik hissini azaltacağı belirtilmektedir. 

Düzenli egzersiz, kişinin vücudunu güçlendirir. Egzersiz yapma kapasitelerini arttırır ve kemiklerin kuvvetini ve eklemlerin korunmasına yardımcı olur.

2-Rahat Nefes Alma: Bu egzersiz için kişinin oturması gerek. Omuzları ve göğüsün üst kısmı gevşek bırakılır. Karnın üst kısmına el yerleştirilir. 

Nefes alırken, karın bölgesinin içe doğru hareket ettirilir. Bu egzersiz yapılırken midenin boş olması gerekir. Yemek yedikten 2 saat sonra yapılması daha uygun olur. Günde 3 4 kere yapılması gerekir.


Nefes Egzersizleri, Nefes Teknikleri - Diğer Teknikler

3-Derin Solunum: Bu egzersiz için kişinin oturması gereklidir. Karına doğru nefes alınır ve burundan derin bir nefes alınır. 

Bir seferde 3 4 kez derin nefes alınıp verildikten sonra biraz dinlenilir. 10 kez tekrarlanılır. Midenin boş olması gereklidir. 

Bu yüzden yemek yedikten 2 saat sonra yapılması daha uygun olur. Bir günde 3 4 kere yapılması gerekir. Bu ve buna benzer nefes teknikleri uygulanması kişiye bazı kazançlar sağlar. 

Bunlar, akciğere daha fazla hava gitmesini sağlar ve diyaframın kuvvetini arttırır. Derine yerleşmiş olan balgamı çıkarmaya yardımcı olur akciğerlerin, göğüs duvarının hareketli kalmasını sağlar. 

Nefes alıp vermeye kolaylık sağlar. Nefes darlığı olduğu zaman sakinleşilmesini sağlar.

Egzersiz yapılmasında ve egzersize başlamada sorun yaşayan kişiler, zevk aldıkları bir egzersiz ya da aktivite seçmeleri gerekir. 

Yürüme, dans etme ve bahçe işleri gibi sevilen aktiviteleri yapabilirler. Kişiyi aktif tutan ve yapmalarını istedikleri başka aktiviteleri de seçebilirler. Akciğer hastaları olan kişiler yürümeyi başlangıç için yapabilirler. 

Oksijen kullananlar yürüyüş yaparken de oksijen kullanmaları gerekir. Egzersiz esnasında kullanılacak olan oksijen kaynağının seçimini de doktorlarına başvurmalıdırlar.

1-Temel İlkeler: Nefes teknikleri, solunum yollarında birikmiş olan sekresyon ve mukusu harekete geçirip çıkartılmasını ve böylece solunum yolunun temizlenmesini sağlar. 

Derin solunum egzersizi, yatağa bağımlı hastalarda ve yaşlılarda görülme riski olan pnömori gibi hastalıkların önlenmesinde yardımcı olur. 

Derin solunum egzersizleri, ameliyat sonrası ilk 24 saatinde hastanın uyanık olduğu zaman 1-2 saatte birkaç kere yapılmalıdır.

Amacı, akciğerlerin genişlemesini sağlayarak ve kollebe olmasını önleyerek solunum hareketinin bir nebze olsun kolaylaştırılmasıdır. 

Dikkat edilecek noktaları solunum kalitesinin hız ve derinliği değerlendirilmelidir. Solunumun sesleri dinlenip, vücudun uç bölümlerinin cilt rengi değerlendirilmelidir. 

Hastanın solunum durumu, motivasyonu ve genel kritik durumu ameliyatın gerçekleşmesinde önemli katkısı vardır. Ayrıca eller el yıkama standardına uygun yapılmalıdır.

Nefes egzersizleri, nefes teknikleri üzerine yazımızı okudunuz.