Renklerin Anlamları Ve Sırları

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




1. BEYAZ: Saflıktır beyaz, sonsuzluktur. Renklerin en temizi en duru halidir. Her renk her insanda farklı hisler uyandırır. Psikolojik durumumuz renkler ile doğru orantılıdır ve her renk bizim o an ki ruh halimizdir aslında. Renklerin anlamları kişiden kişiye değişse de beyaz değişmez, beyaz anlam olarak uçsuz bucaksız bir saflığı temsil eder. 

Fakat ülke olarak beyaz değişken olabiliyor çünkü biz Türklerin tam tersi olarak, Japonya’da cenazelerde beyaz giyiliyor.


2. SİYAH: Siyah güçtür, hırstır, asilliktir ama genel olarak renklerin anlamları olarak düşündüğümüzde siyah matem ve hüzün rengidir. Karamsarlığı çağrıştırır. 

Fakat şu da var ki siyah konsantrasyonu da güçlendirir. Örneğin, karanlık bir oda çoğu kişi için düşünüp konsantrasyon olmasını sağlar. 


3. KIRMIZI: Kırmızı tabiri caizse enerjinin rengidir, gençliğin rengidir. 

Cezp edici ve hiperaktif bir renktir. Dikkat çekmek için kırmızı renk kullanılır fakat bilinenin aksine uzak mesafelerden kırmızı rengi ayırt etmek çok zordur. 

Kanımızın akışını hızlandıran, hareketli, çarpıcı bir tondur ve iştah açar. Kırmızı pozitif enerji veren bir renktir. Ayrıca kırmızı aşkın, mutluluğun rengidir.


4.MAVİ: Uçsuz bucaksın bir denizin karşısında düşündüğünüzde kendinizi yada masmavi gökyüzüne dalmışken. Mavi bu yüzden huzurun rengidir, mavi özgürlüğün ve sakinliğin rengidir. 

Renklerin anlamları sağlığımız için ve tedavi eder nitelikte de bazı kalıplara girmiştir. Örneğin, mavi sakinleştirirken tansiyonu da düşürür ve ateşli hastalıkların şifasıdır. Mavi erkek rengidir ki bu bebeklikten süre gelen bir renktir erkekler için.


5. SARI: En parlak ve dikkat çekici renktir sarı. Güneşin sarı olmasından kaynaklı olarak sarı renk canlılığı, coşkuyu, başarıyı ve sevinci yansıtır. 


Ayrıca sarı belirgin bir şekilde, renklerin anlamaları olarak düşündüğümüzde ilk akla gelen ayrılığı ifade etmesidir ve sarı geçiciliğin rengidir bunun en basit örneği ise taksilerdir. 


6. TURUNCU: Sıcak renklerden biridir turuncu, gösterişi ve çarpıcılığı ifade eder. Turuncu dışa dönük dinamik bir renktir ve insanlarda heyecan duygusunu pekiştirir.


7. YEŞİL: Yeşil eşittir huzurdur. Yeşil renk insanı huzura sakinliğe ve dinlenmeye götürür. Ve çok uyumlu bir renktir. İnsana huzur verip rahatlatırken umudun, gençliğin, yenilik ve üretkenliğin rengidir. Bu sebeple mutfaklarda kullanılması uygundur. 

Güven ve huzur veren yeşil insanı alıp götüren renklerdendir.


8. GRİ: Siyah ile beyazın karışımı olan gri tamda anlam olarak bunu ifade eder. Ne beyaz kadar saflığı ne de siyah kadar karamsarlığı hissettirir, durgun bir renktir gri. 

Ciddiyeti temsil eder. Durgun bir renk oluşundan dolayı hareketsiz ve donuk bir renktir. Kıyafetlerde aksesuar olarak kullanıldığında ciddi bir görünüm vurgulayabilirsiniz.


Renklerin Anlamları 9. KAHVERENGİ: İnsanın enerjisini alan bir renktir, kahverengi giyinen insanlar genel olarak depresif olurlar. Toprağın rengidir ve pek kullanılmayan yaşlı bir renktir.