Erkek Psikolojisi Nasıl İşler

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




1- Erkek psikolojisi sanıldığının aksine karmaşıktır.

Hep erkekler basit düşünür, tek yönlü düşünür denir ama aslında durum çok farklıdır. Erkekler bazen kendilerini bile anlamakta zorluk çekecek ve verdikleri yanlış kararları çok sonra fark edecek bir algıya sahiptirler. 

Bunun altında yatan neden kararlarının en doğru, hareketlerinin en mantıklı olduğunu düşünmeleri ve sabit fikirli olmalarıdır. Ve her sabit fikir aslında kendi içinde çok fırtınalar, anlaşmazlıklar ve anlaşılmazlıklar barındırır.

Ne zaman ne yapacakları belli olmaz, bazen her şey yolundayken bir de bakarsınız her şey tamamen değişmiş. 

Çünkü düşünceleri bir anda sabit fikirlerinin kırılmazlığından dolayı zedelenmiş ve başka bir boyuta geçmişlerdir. 

Bu hayatlarının sürekli değişmesine neden olur ve dengeyi tutturamazlar. Bir anda aşırı asabi, bir anda kedi gibi uysal olabilirler. Nedenini anlamazsınız. 


2- Erkek psikolojisi sabit beklentiler üzerine kurgulanmıştır.

Yüzyıllardır alışılagelen, geleneksel belki de egolarından kaynaklanan talep ve beklentilerdir bunlar. 

Kadın erkeği annesi gibi hep taşımalı, kollamalı, önünü arkasını toplamalı, ihtiyaçlarını karşılamalı, yemek, temizlik, çocuk bakımı kadının görevi, ancak bunun yanında asla itiraz etmemeli, sesini yükseltmemeli, ona huzur vermeli, onu tolere etmeli, aşırılıklarını görmemeli ya da sineye çekmeli, fazla masraf çıkarmamalı ve bu liste uzatılabilir. 


3- Flörtün başlangıcındaki davranışları aslında aynısını kadından beklediği mesajıdır

Bir ilişkiye başladığı ilk günlerde aşırı ilgisi, sevgi dolu, cömert, duygusal, ince, romantik davranışları, mutlu olmanızı gerektirmesi bir tarafa endişelenmeniz gereken bir durumdur. 

Çünkü o dönemde size nasıl davranıyorsa, sizin ileride ona öyle davranmanızı istediği mesajını veriyordur. 

Bu size sevgisini gösterme biçimi değil, o sevgi ve ilgiyi kendisine göstermenizi istediğini vurgulamaktadır. 

Buna sizin için yaptığı harcamalar da dahildir. İleride aynı harcamayı kendisi için yapmanızı ya da kazandığınız parayı ona teslim etmenizi içten içe bekler ve bu davranışların başka bir nedeni daha vardır.

Sizi kendisine bağlamak. Bağlandığınızı anladığı anda verdiği tüm o ilgiyi, sevgiyi ve her neyse geri çeker. Bu uyuşturucuya benzer. 

Önceden bedava veriyordu şimdi yok. Sizi kendisine uyuşturucuya alıştırır gibi alıştırır sonra kaybolur. Artık siz yoksunluk krizleriyle boğuşurken o başka bir kurban arayışı içine girmiştir bile


4-Erkekler hislerini belli etmezler

Erkek psikolojisi duygularını saklama eğilimi gösterir. Siz duygularından haberdar değilsinizdir ama sonuçları sizinledir. 

Duygularını anlayamadığınız için davranışlarının, size olan aşırılıklarının nedenini de asla bilmezsiniz ve onu duygusuz, zorba, kaba diye tanımlarsınız. 

Aslında bu da gelişimini tamamlamamış bir karakter yapısından kaynaklanır. Biraz mantıklı düşünseler, duygularını belli ettikleri ve bunu dile getirdikleri takdirde kadının müthiş onarıcı, duyguları tamir eden yapısı devreye girecek ve sorunu birlikte çözeceklerdir. 

Erkek psikolojisi bunu asla düşünmez ve anlaşmazlıkların temelini oluşturmaya devam eder.


5-Pek çok korkuyla boğuşurlar

Erkekler, eleştirilmek, reddedilmek, dışlanmak, yargılanmak, yetersiz olarak algılanmak gibi korkularından dolayı hissettikleri gibi davranmaz, düşündükleri gibi konuşmaz ve istedikleri gibi yaşayamazlar:

Erkek psikolojisi hakkındaki yazımızı okudunuz.