Pilates Nasıl Yapılır

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Pilates nasıl yapılır üzerine bilgiler arıyorsanız tam yerine geldiniz. Bu makalemi de her yazımda olduğu gibi elimden geldiğince ayrıntılı ama lafı da fazla dolandırmadan siz okurlarım için hazırladım. Beğenirsiniz umarım:

Fazla kilolardan kurtulmak herkesin hayalidir. Özellikle bayanlar bir önceki sene giydiği kıyafetler o sene olmadığında depresyona girmektedirler. Kilo almak bir bayanın düşünebileceği en son şeydir.

Biraz kilo aldıklarını hissettikleri zaman kilo vermenin yollarını ararlar. 


Ya da hamilelik sırasında alınan kiloları çocuk doğar doğmaz verme peşine düşülür. 

Bunun en etkili yolu pilates yapmaktır. Pilates nasıl yapılır sorusu akıllara gelmektedir. Pilates topuyla özellikle göbek çevresindeki yağları eritmek mümkün.

1. Pilates nedir? Pilates yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç vardır?
   Pilates oldukça basit bir yöntemle kilo vermektir. Pilates hiçbir malzemeye ihtiyaç duymadan da yapılabilir. 

Ancak spor mağazalarında bulunan pilates topu ile yapılan egzersizler çok daha etkilidir. Pilates de amaç vücudun dengesini sağlamaktır. 

2. Pilates yapmak bize ne gibi faydalar sağlar?
  Pilates özellikle göbek çevrelerindeki yağı eritmek için yapılır. Basenleri sıkılaştırmaya da yarar. Pilates vücudu sıkılaştıracağı gibi vücuda esneklik de kazandırır. 

Vücuttaki duruş bozukluklarını giderir. Çünkü pilates yaparken dengede durmaya çalışırsınız sürekli olarak. 

3. Pilates evde nasıl yapılır? 
   Evde internet üzerinden pilates videoları izleyerek ya da sabahları TV de pilates programlarını takip ederek pilates yapabilirsiniz. 

Ayrıca internet üzerinden resimli hareketler yardımıyla da pilates yapabilirsiniz. Pilates oldukça basit yöntemlerle yapılır. Şimdi size bu top ile pilates nasıl yapılır maddeleyeceğim:

A. Pilates topunu düz bir zemine bırakın.

B. Bacaklarınızı dik ve içe bakacak şekilde yerleştirerek topun üzerine oturun. 

C. Sağ elinizi sol tarafa, sol elinizi sağ tarafa uzatabildiğiniz kadar uzatın. Bu hareketleri yaparken dengede kalmaya dikkat edin. 

D. Sırt üzeri yatın. İki ayağınızın arasına pilates topunu yerleştirin. Nefes alın topu ayağınızla havaya kaldırın. Nefes verirken topu indirin. Bu hareketi birkaç kez tekrar edin.

E. Pilates topu üzerine oturun ve avuç içleriniz topa dönük yerleşin. Sağ ayağınızı yere paralel olacak şekilde kaldırın. Daha sonra sol ayağınızla bu işlemi tekrarlayın. Birkaç set bu hareketi devam ettirin.


Pilates Nasıl Yapılır F. Topun üzerine sırt üstü yatın. Ellerinizi göğsünüzün üzerinde çapraz olarak birleştirin. Daha sonra beliniz üzerinde aşağıya doğru inin ve bekleyin. 

Bacaklarınızdaki ağrıyı hissedin. Sonra tekrar eski pozisyonunuzu alın. Bu hareketi birkaç kez tekrarlayın.

Pilates nasıl yapılır üzerine temel bilgiler paylaşmaya çalıştık. 

Yoga, pilates dışında genel olarak sporu hayatınızın bir parçası haline getirmek zindeliğimiz ve sağlığımız için olmazsa olmaz bir şeydir. Bunu hafife almayın ve sporu yakınlarınıza ve arkadaşlarınıza her zaman önerin.