Pilates Nedir

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Pilates 20.yüzyılda Josheph Pilates tarafından icat edilen ve adını bu kişiden alan bir tekniktir. Josheph Pilates bu tekniğe kontroloji adını vermiştir.

1. Pilates nedir
Bedenin ve zihnin bir bütün şeklinde işlev görmesini sağlamak adına hareket, denge ve nefes sisteminin etkili bir karışımıdır. 
Vücuttaki tüm kasları, fibrilleri, eklemleri çalıştıran ve esneten aynı zamanda da kuvvetlendiren bir egzersizdir. 

Tüm vücuttaki iskelet kas sistemi adına denge kurmayı sağlayan ve
 omurga rahatsızlıklarına, postür bozukluklarına özellikle de esnetme tarzındaki hareketleri ile etki eden bir tekniktir. 
Özellikle de iç karın kaslarını kuvvetlendirmeye yarar. Hem top ile hem de aletli pilates denen reformer adındaki makine ile yapılabilir.

Pilates Nedir 2. Pilates esasen 6 prensibe dayanır.
    a. Konsantrasyon: Hareketler yapılırken hangi kaslar çalıştırılıyorsa özellikle o kaslara yoğunlaşmak ve çalışan kasları hissetmek böylelikle hareket ile bir bütünü             yakalamak esasına dayanır.

    b. Kontrol: Dinlenme aralıklarının verimli yapılması ve hareketleri yaparken doğru biçimde yapmak herhangi bir sakatlı riskinin önüne geçilmesine yardımcı olur.

    c. Merkezlenme: Pilates yaparken önemli noktalar bel kalça ve göbek üçlüsüdür. Çünkü bunlar omurgayı taşıyan kas gruplarını içermesini yanı sıra kas gruplarını içerir ve iç organların da tutulmasını sağlayan kasları barındırır. Bu merkezler esnemeyi gerilmeyi ve uzamayı sağlarlar.

    d. Akıcı hareket: Hareketler bir bütün halinde duraksamadan ve akıcı bir geçiş sağlayacak şekilde ve doğru yapılmalıdır.

    e. Kesinlik: Yapılan hareket olması gerektiği gibi tam yapılmalı uyumlu olmalı ve belirsiz bir şekilde yani üstün körü yapılmamalıdır. 

    f. Nefes: Kontrollü bir biçimde nefes alıp vermek pilatesin önemli kurallarındandır. Nefes alırken sırt bölgesine doğru alınıp verilmesi kan dolaşımının temizlenmesine, böylece fiziki olarak ve ruhen sağlıklı bir bedene sahip olmamıza yardımcı olacaktır.

Pilates Nedir 3. Kimler yapabilir?
Bu egzersiz her yaş grubundan bireyin yapabileceği ve sonucunda yüksek kondisyon kazanacağı bir egzersizdir. Özellikle gebe kadınlar için programları da vardır. 

Pilates Nedir 4. Faydaları

Aslında pilates nedir sorusunun en güzel cevabı faydalarında yatar. Çünkü pilates esneklik sağlayan ve böylece sakatlanmaları azaltan, kardiyovasküler sistemi güçlendirip solunum sistemini sağlıklı kılan, metabolizmayı hızlandıran, fiziken ve ruhen zinde olmayı sağlayan, vücuda dayanıklılık ve direnç kazandırıp hastalıklardan koruyan, en önemlisi de skolyoz kifoz gibi omurga eğriliklerine birebir olan bir spor türüdür.