Pilates Hareketleri

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Pilates nedir ve pilates hareketleri nelerdir merak ediyorsanız, bu yazımızı sonuna kadar okumanızı öneririz. Maddeler halinde bu konuda bilmeniz gerekenleri aktarmaya çalıştık. İşte başlıyoruz:

Pilates ilk olarak Joseph PİLATES tarafından oluşturulmuş sistemin adıdır. Yüz yıllık bir yaşa sahip olan pilates tedavi amaçlı yapılan bir egzersiz şeklidir. 

Günümüze kadar çeşitlenerek kendi vücut ağırlığının dışında top, mat minderleri, çeşitli ipler ve elastik bantlar kullanılarak yapılmaya başlanmış ve günlük yaşam halini almıştır. 

Spor olarak tercih edilen pilates, bayanlar, erkekler ve hamilelerin de rahatlıkla yapabileceği kolay bir günlük aktivite olarak yer almaktadır. 

Pilates hareketleri herkes tarafından rahatlıkla ve güvenle yapılabilir. Temelde doğru duruş ve doğru nefes alma teknikleri üzerine ilerler. Şimdi bu pilates hareketlerini inceleyelim.

Pilates Hareketleri 1)Dik Duruş Hareketi:

İlk olarak boyun ve omurga iple tavana asılı şekilde dururcasına ayakta dururken burundan nefes alınarak, ağızdan verilerek yapılır.

2) Vücut Esnetme Hareketi (Yanlara):

İki bacağı sırtınız dik olacak şekilde yere dik şekilde paralel olarak uzatarak gövdeyi öne doğru itme çalışması yapılır. Sonrasında pilates topunu elinize alın ve önce sağa sonra sola doğru geniş esnetme çalışmaları yapın.

3)Top ile Vücut Esnetme Hareketi:

Ayaklarınızı yere sıkıca basarak topuklardan destek alacak şekilde pilates topunun üzerine uzanın ve bedeninizi ileri ve geri hareket ettirerek esnetin.

Esnetme çalışmalarından sonra karın ve kalça sıkılaştırma egzersizleri ile devam edelim:

4)Squat Yani Pilates Topu İle Kalça Sıkılaştırma:

Pilates topunu dizinizin altına gelecek şekilde bacağı kırarak altımıza aldıktan sonra ileri uzanarak eğil kalk hareketi yapıyoruz. Bunu yaklaşık olarak 3 set ve 10 ar defa yapıyoruz. Öne doğru giderken nefes verin geriye doğru gelirken nefes verin. Bu hareketle daha esnek ve sıkı kalçalara sahip oluyoruz. Şimdi pilates hareketleri unsurlarından biri olan kalça küçültme egzersizine geçebilirsiniz.

5)Kalça Küçültme Egzersizi:

Yere sırt üstü uzandıktan sonra topu iki bacağınızı paralel olarak uzattıktan sonra topu nefes vererek kendinize çekin ve nefes alarak itin bacaklarınızın gergin olmasına dikkat etmeniz önem taşımaktadır.

Pilates Hareketleri 6)Karın Germe Egzersizi:

Yerde sırt üstü yatılı şekilde kalmaya devam edin, kollar yana açılmış şekilde ayaklarınızı topun üstüne koyarak kendinizi mekik hareketi yapar gibi yukarıya doğru çekin. Bunu yaparken nefes verin ve uzanırken nefes alın.


Yaklaşık 20 dk. sürecek olan pilates hareketleri tamamlandı. Sağlıklı günler. 

Pilates hareketleri üzerine makalemizi okudunuz.