Unutkanlık Neden Olur?

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Unutkanlık neden olur merak ediyorsanız, bu yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim.

Unutkanlık... hemen hemen herkesin gün içerisinde unuttuğu hatırlamakta zorluk çektiği acaba neydi? Dediği durumlar vardır. 

Bunlar genel olarak normaldir. Ama gün içerisinde bunu artık çok sık yaşıyor gerekli gereksiz her şeyi unutuyor isek bu durumu ciddiye almalıyız. 

Sürekli unutkanlık yaşamak bir hastalık olabilir. Peki, unutkanlık neden olur?

Bu durumun sebepleri tek bir olguya bağlanamaz ve birçok sebebi vardır. Sıralamak gerekirse;

Unutkanlık Neden Olur? 1- Unutkanlığı tetikleyen baş faktörlerden birisi kullanılan ilaçların yan etkileridir. Günümüzde psikolojik sorun yaşayan ve anti depresan türü ilaç kullanan birçok kişi vardır. 

Bunların kullanımına dikkat etmeliyiz çünkü bazı durumlarda kişi de hafıza yoksunluğuna sebep olmakta ve unutkanlığa sebebiyet vermektedir.

2- Diğer en önemli neden ise uykusuzluktur. Kişinin vücudunu dinlendirecek kadar uyumaması gece çok geç yatıp sabah geç kalkması beynini yoracak ve unutkanlığa sebep olacaktır.

3- Alkol ve bağımlılık yapıcı maddeler kullanmak. Kişinin hafızasını en olumsuz etkileyen davranışlardır. 

Zamanla unutkanlık çok sık yaşayacağınız bir durum halini almaktadır.

4- Depresyon çağımızın hastalığı kişinin depresyon durumunda unutkanlık çok sık görülür. 

Bu da zamanla kronik bir hal alabilmektedir.

5- B12 vitamini eksikliği ile unutkanlık kaçılmaz bir sondur. Kırmızı et ile alınan bu vitaminin yokluğu beyinde unutkanlığa sebep olacaktır.

6- Epilepsi, parkinson, menenjit, kafa travmaları, diyabet gibi birçok kronik rahatsızlık unutkanlığı tetiklemektedir. Bunların sonunda kişinin alzheimer olma riski yüksektir.

7- Tiroid bezlerinin iyi çalışmaması da gene unutkanlıkta büyük etkenler arasındadır.

Unutkanlık Neden Olur? 8- Stres ve kaygı gündelik hayatta çok sık yaşadığımız durumlar bunların uzun sürmesi kişi de unutkanlığa sebep vermektedir.


Bu tür sebepler unutkanlık neden olur sorusuna cevap olmaktadır. 

Unutkanlıktan kurtulmak hafızamızı güçlendirmek tabi ki mümkündür. Önlem alarak unutkanlıktan kurtulabilmekte onu en aza indirebilmekteyiz.