Sosyal Fobi Belirtileri

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Bir çok insanın merak ettiği bir şeydir sosyal fobi belirtileri. Tam yerine geldiğinizi söyleyebiliriz. Çünkü bu yazımızda maddeler halinde bu konuda bilmeniz gerekenleri sıraladım. İlk maddemizle başlıyoruz:

Sosyal fobi bilinçaltına atılmış olan baskılanmış duyguların özgüven eksikliğine dönüşmüş halidir denebilir. 

Sosyal fobisi olan kişiler kendileri ile alay edileceği endişesi yaşar, eleştirilip yargılanmaktan korkarlar bu nedenle de kalabalık ortamlara girmez, sosyal ortamlardan adeta kaçarlar.

Tanımadıkları kişilerin yanında çekinir, okul öncesi aşırı korumacı aile baskısı, okul çağlarında başaramama endişesi, iş hayatında sürekli pasivize olma durumu ve yine kuşkulu ve tedirgin bir yaşam sosyal yaşamı zedeleyeceğinden kişiyi çıkmaza sokmakta ve yaşam kalitesini düşürmektedir. Toplumda ise bu kişiler son derece utangaç ve çekingen kişiler olarak adlandırılırlar.

Sosyal fobi Belirtileri: Sosyal fobisi olan kişilerde genel olarak aynı belirtiler dikkat çekmektedir.
*Aşırı heyecan,
* Terleme,
* Kızarma,
* Ses titremesi,
* Vücut ( el ayak titremesi),
* Nefes darlığı, 
* Kalp ve nabız atışı yükselmesi,
* Sürekli endişeli durum,
* planladığı konuları hep erteleme.


Sosyal Fobi Nedenleri: Hem psikolojik hem de çevresel nedenleri vardır.

Örneğin çocukluk yaşlarında ebeveynleri tarafından aşırı korunup kollanan kişilerde, okul çağlarında ise dışlanmaktan endişelenme, kaygı ve korku yaşayarak tetiklerler.

Daha ileri yaşlarda ve özellikle de çalışma ortamında özgüvensiz, içe kapanık verimsiz ve ezik kişiler olarak kalmaya mahkûm olmaktadırlar.

Bu kişiler genelde mutsuz ve tedirgin kişilerdir.


Sosyal Fobi Tedavisi: Tedavi ne kadar erken başlarsa o kadar başarılı olmaktadır.

Sosyal fobi kişinin yaşam kalitesini düşüreceğinden psikolojik destek şarttır.

Psikolojik telkin kişiye göre değişse de önemli ve kalıcı çözüm getirmektedir.

Kimi zaman antidepresan ilaç kullanımına rastlanmaktadır, ancak bu tedavi yöntemi kişiyi o an için cesaretlendirdiğinden kalıcı bir çözüm olmamaktadır.

Psikolojik telkinle yapılan tedaviler hem kalıcı çözüm getirmekte hem de bilinçaltındaki olumsuzlukları temizlemektedir.



Sosyal Fobi Tedavi çeşitleri: 
* Bireysel tedavi,
* Grup tedavi,
* Çocuk tedavi,
* Ergen tedavi,
* Cinsel tedavi,
* evlilik tedavi,
* kurumsal eğitim ve tedavi gibi daha da çoğaltılabilmektedir. Sosyal fobi belirtileri hissedildiği andan itibaren psikolojik destek almak gerektiği unutulmamalıdır. 

Alınacak olan psikolojik destek kişiye özgüven yaratacağından ertelenmemelidir. Kişiye göre d
eğişen yöntem ve seans sayısında farklılıklar olabilmektedir. İlk seans çok önemlidir ve özellikle tedavi görecek kişinin tedavi alacağı kişiye güvenmesi şarttır.

Sosyal fobi belirtileri üzerine bu makalemizde size ayrıca tedavi yöntemleri ve nedenlerini açıklayarak bu konuda yardımcı olmaya çalıştık.