Sosyal Fobi Nedir, Nasıl Yenilir

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Sosyal fobi nedir, nasıl yenilir öğrenmek mi istiyorsunuz? Doğru yerde olduğunuzu söyleyebilirim. Yaklaşık 1,5 saatimi alan araştırmalarımı derleyerek, sizler için bu makaleyi yazdım. Umarım işinize yarayacak şeyler bulacaksınız.

Oldukça sık rastlanan sorunlardan biri olan sosyal fobi, kişilerin sosyal ortamlarda yargılanacaklarına dair kaygı duymalarından ileri gelmektedir. 

Her durumda rezil olacağını ve küçümseneceğini düşünen kişi bu korkusundan ötürü büyük sorunlar yaşamaktadır. Bir başka kişi ile mümkün olduğunca iletişim kurmamaya çalışan bu kişiler, ses ya da el titremesi gibi sorunlar da yaşarlar.

Sosyal fobisi olanlar kalabalık ortamda konuşmaktan, yemek yemekten ya da her hangi bir faaliyette bulunmaktan kaçınırlar. 

En çok rastlanılan psikolojik durumlardan biri olan sosyal fobi genellikle erken erken yaşlarda başlar. 

Şimdi sosyal fobi nasıl yenilir sorusuna cevap olabilecek unsurlara geçelim.

Sosyal Fobi Nedir, Nasıl Yenilir - Sosyal fobinin en sık rastlanan belirtileri:

Kasların titremesi, çarpıntı, mide rahatsızlığı, boğaz kuruluğu, kekeleme ve seste meydana gelen titreme en belirgin özellikleri arasındadır. 

Bu belirtiler bir başka kişi ile iletişim kurulması gerektiği zamanlarda açıkça görülebilmektedir. 

Daha çok kendini yetersiz hissedenlerde rastlanan bu hastalık, hiç bir yabancı ile iletişim kuramamak ve rahat konuşamama sıkıntısı yaratmaktadır.

Sosyal Fobi Nedir, Nasıl Yenilir - Sosyal fobi sebepleri:

Bu rahatsızlığın birçok sebebi olabilmektedir. Nadir olsa da genetik özelliklerden de ileri gelebilen bu durumun en önemli sebepleri arasında beyinde meydana gelen kimyasal bozukluklardır. 

Bu rahatsızlık erken yaşlarda fark edilmeye başlanacağı gibi bazı durumların sonrasında da kendini belli edebilir. 

Bu hastalığın çocukken yetiştirilme tarzı ile ilgilide bağlantısı olabilmektedir.

Sosyal fobi nasıl yenilir?

Tedavisi mümkün olan bu hastalık duruma göre ilaç tedavisi ya da konuşarak tedavi şeklinde çözülebilmektedir. 

Hastanın durumu tespit edildikten sonra iki yöntem aynı anda da uygulanabilir ve çok daha başarılı sonuçlar elde edilir. 

Bazı durumlarda aile seanslarına da ihtiyaç duyulabilmektedir.

Bu hastalığı yenebilmek için uzman destek almak çok önemlidir. 

Uzman danışmanlar kişinin hastalığının durumuna ve evresine göre en uygun tedavi yöntemini uygulayarak bu sorunun ortadan kalkması konusunda yardımcı olabilmektedir. 

Seanslar sırasında korkularla yüz yüze gelme, nefes alıp verme egzersizleri deneme ve korkulan anların üzerine gitme yöntemi oldukça yararlı olacaktır.


Bu sorunları yaşayanlar vakit kaybetmeden gerekli desteği almalıdırlar. 

Zamanında önlemi alınmayan ve basit gibi görünen sosyal fobi, ileri derecede çok ciddi sıkıntılara yol açarak sosyal hayatı olumsuz yönde etkileyebilir.