Yoga Nasıl Yapılır - Yoga Teknikleri

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Yoga teknikleri ve yoga nasıl yapılır konuları üzerine internette bulduğum en iyi makaleleri siz okurlarım için bir araya getirmeye çalıştım. Umarım beğenirsiniz:

Yoga Nasıl Yapılır?

-Ne tür Yoga yapmalıyım?
Yoga'ya başlamanız için en uygun olanı deneyimleyerek bulabilirsiniz. İlk deneyiminiz sonrası hoca veya dersin içeriği hoşunuza gitmezse, farklı bir hoca ile farklı bir dersi deneyimleyebilirsiniz. Zamanla, bu konuda bilgi ve deneyim kazandıkça kendi stilinize uygun bir Yoga türünü mutlaka bulacaksınız.

-Yoga yaparken nelere dikkat etmeli?
Doğru bir eğitmen ve merkez seçimi çalışmalarımız ve kendimiz için önemlidir.
Yoga'ya bir eğitmen ile başlanmalıdır.
Yoga'nın amacı rahatlatmak, bedeni ve aklı güçlendirmektir. Onları yormak amacıyla yapılmaz. Hareketleri yavaşça, sakince ve fazla güç harcamadan yapın. Doğal bir ritim yakalamaya çalışın ve her duruşu basit, nazik ve akıcı bir şekilde yapmaya çalışın. Ani hareketler fiziksel dengeyi bozabilir ve baş dönmesi, baygınlık gibi etkiler gösterebilir. Bu yüzden öğrenci bir duruştan diğerine, kolay, dikkatli ve akıcı bir şekilde geçmeyi öğrenmelidir.
Hareketleri yaparken asla bir şeyleri zorlamayın. Ağrıya yol açabilecek hareketler yapmaya kalkışmayın. Aşırı esnemeden uzak durun. Herkesin yapısı ve fiziksel durumu farklı olduğundan, kişilerin kapasiteleri değişkenlik gösterecektir.
Öğrenci, öncelikle kendi gücünün, sınırlarının ve kabiliyetinin farkında olmalıdır. Kişi, kendi bedeninin ne kadar gerilim ve stres kaldıracağını yine en iyi kendisi bilir. Kişiler kendi limitlerini ve kapasitesini aşmamalıdır. Asana çalışmalarında bize sonucu getiren aceleci olmak değil, çalışmalarımızdaki bütünlüktür. Hiçbir duruşu abartarak ya da dikkatsizce çalışmayın. Herhangi bir harekette gerilme ya da acı hissediyorsanız, daha yavaş hareket edin. Kapasiteniz ve kabiliyetinize göre hareketin tekrar sayısını ve tempoyu ayarlayın.
Asana duruşları mideniz boşken yapılmalıdır. Mesane ve bağırsaklar da boş olmalıdır. Çalışmaya başlamadan önce yemeğin üzerinden en az üç saat, süt, çay, kahve ya da meyve suyu gibi bir içeceği içmenizin üzerinden en az bir saat geçmesini bekleyin. 

Source: http://klasikyoga.com/yoga/yoga-sik-sorulan-sorular/yoga-nasil-yapilir/


Yoga Nasıl Yapılır - Yoga Teknikleri: Yoga Nasıl Yapılır?

Evde yoga nasıl yapılır diyorsanız ve yoga hareketlerini merak ediyorsanız, meditasyon için sizlere resimli yoga egzersizlerini sunuyoruz. Ayrıca yoga nedir ve yaparken ne düşünmeli sorusuna da cevap bulacaksınız!

Birçok insan yaşam ve çalışma şartlarının kendisine sağladığı olumsuz koşullar nedeni ile, yoga merkezlerine gidemeyerek evde yoga yapmayı tercih edebilir. Gerek zaman açısından, gerek maddi kaynak açısından evde yoğa yapmak bazen en ideal yöntem olabilmektedir. Peki insanın ruh sağlığını koruyan ve rahatlatıcı etkisi kanıtlanmış olan, yoga  nasıl yapılır? Ve resimli yoga hareketleri yazımızı paylaşıyoruz.

Özellikle meditasyon özelliğini taşıması sebebiyle, yoga tek kişi ile de yapılan rahatlatıcı egzersizler arasındadır. Ancak diğer rahatlatıcı egzersizlerin aksine, sert bir zeminde yapılması daha sağlıklıdır. Bu yazımızda sizlere, daha rahatlatıcı ve sağlıklı bir yoga egzersizi nasıl yapılabilir konusunu işleyeceğiz.

Source: http://yasamloji.net/altin-ogutler-tavsiyeler/yoga-nasil-yapilir-ve-hareketleri.html


Evde yoga yapmanın pratik yolları...

Sebebi ne olursa olsun bir spor salonu yerine evde yoga yapmak isteyebilirsiniz. 

Meditasyon özelliği ile yoga tek başına yapılabilir egzersizlerin başında gelir. Evde yoga yapmanın püf noktaları için yazımızın devamını okuyun.


İhtiyacınız olanlar;

    Yoga Mat

    Eğitici Yoga Videoları 

Bunları yapın;

1- Yogayı rutin hale getirmek ve her egzersizde yeni pozisyonlar için bolca yoga DVD'ler alın.



yoga Hareketleri- Yoga nasıl yapılır -Evde Yapacağınız Yoga Hareketleri

Oturarak yapılan yoga hareketleri
Padmasana
• Bacaklarınızı öne uzatıp dik oturun. Nefes alırken sağ bacağınızı bükerek sağ ayağınızı tutun.
• Nefes verirken sol bacağınızı bükerek sol ayağınızı tutun ve topuğunuz göbeğinize yakın gelecek şekilde sağ uyluğunuzun üzerine oturtun, sol dizinizi yere indirin. Asana sırasında ayak tabanlarınız yukarı dönmüş, kollarınız düz olmalı, el avuçlarınız yukarıya bakmalı.


Raccu Karşasana
• Bacakları öne uzatıp matın üzerine oturun. Nefes alırken , sağ kolunuzu yukarıya kaldırın, sol kolunuzu sol bacağınızın üstüne koyun.
• Nefes verirken, sağ kolunuzu sağ bacağınızın üzerine indirin, sol kolunuzu yukarıya kaldırın. Sağ kolunuzu indirken, sanki yukardan sarkan bir ipi aşağıya doğru çekiyormuşunuz gibi kolunuzu gerin.


Gatyatmak Meru Vakrasana
• Bacaklarınızı 50 santimetre kadar açarak yere oturun.
• Nefes alırken, kollarınızı omuz hizasında yanlara açarak kaldırın. Nefes verirken, gövdenizi sağa doğru çevirin ve sol elinizle sol ayak ucuna dokunun.
• Aynı zamanda sol kolunuzu sırtınızın arkasına hareket ettirin ve başınızı çevirerek sağ elinize bakın.


Ardha Titali Asana
Nefes alırken, sağ dizinizi bükün, sağ ayağınızı tutun ve topuğunuz göbeğinize yakın gelecek şekilde sol uyluğunuzun üzerine oturtun. Sağ elinizi sağ dizinizin üzerine koyun.
Sol elinizle sağ ayağınızı tutun.
Nefes verirken, sağ bacak kaslarını gevşetin ve sağ dizinizi sağ elinizle yere doğru itin. 



Yoga Nasıl Yapılır - Yoga Teknikleri: Meditasyon Nasıl Yapılır

İlk önce size, şimdi bilgisayarınızın ekrarınından yada merkezlerimizden birindeki ücretsiz SY kurslarına katılarak yapabileceğiniz aydınlanma meditasyonunu denemenizi tavsiye ediyoruz. Aydınlanma, Sakrım kemiğinde uyuyan içsel ruhsal enerji olan Kundalini'nin uyanışı demektir. Kundalini, altıncı enerji merkezi-Agnya çakrayı açacak ve rahatlatacaktır. Sadece bundan sonra kişi gerçek meditasyonu deneyimleyebilir çünkü meditasyon düşüncesiz farkındalık konumudur. Agnya çakra açılmadan, bir saniyelik bir bölüm için bile olsa düşüncelerimizden kurtulamayız. Bu yüzden, kişi ne denerse denesin, meditasyon konumunun içine giremez. Bu yüzden, zaman içinde birçok karmaşık meditasyon tekniklerinin geliştirlmesinin sebebi budur. Öğrenmesi karmaşık ve zor olmasına eağmen, o teknikler istenen sonucu getirmez-kişi hala düşüncelerden kurtulamaz. 

Ancak, Kundalini enerjiniz uyandırıldıktan sonra, herşey kolayca olur-'sahaj' (Sanskritçe bir kelime olan 'sahaj'ın anlamlarından biri 'spontan' dır). Sadece dikkatinizi yedinci enerji merkezi-Sahasrara çakrada (başınızın üzerindeki bıngıldak kemiği) tutarsınız ve me hisederseniz onu syredersiniz.