Sigarayı Nasıl Bırakabilirim

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Sigarayı nasıl bırakabilirim sorusu üzerine internette bulduğum en iyi makaleleri siz okurlarım için bir araya getirmeye çalıştım. Umarım beğenirsiniz:


Sigara Bırakma Yolları – Sigara Nasıl Bırakılır

4: Sigara İçilmez

Kendinize hiç kimsenin sigara içemediği kişisel alanlar yaratın.

Arabanıza sigara içilmez yazılı küçük bir tabela asabilir ya da sadece odanıza ya da arabanıza girmeden önce arkadaşlarınızı uyarabilirsiniz.

Arkadaşlarınıza söyleyerek kendinize de hatırlatmış olacaksınız.

5: Bir Liste Hazırlayın

Kendinize bir liste hazırlayın ve sigara bırakmak için aklınıza gelen bütün nedenleri sıralayın.

Bunun için internette sigaranın zararlarını da araştırabilirsiniz. Ancak kendi hayatınıza bakarak listenizi oluşturmanız çok önemli.

Sigara Bırakma Yolları – Sigara Nasıl Bırakılır 6: Sigara Ataklarını Azaltmak İçin Rutininizi Değiştirin

Sigara nasıl bırakılır, sigara bırakma yolları nı öğrenmenin en önemli şartlarından biride rutininizi değiştirmektir. Bu gerçekten çok işime yaramıştı.

Örneğin sabah kalktınız ve kahvaltı yapacaksanız, her zaman oturduğunuz sandalyeye oturmayın, hatta bu sefer mutfak yerine başka bir odayı tercih edin.

Bu şekilde her gün sürekli yaptığınız şeyleri değiştirin, etkilerini daha ilk günden göreceksiniz.

Kaynak: http://kizikendineasiketme.com/sigara-birakma-yollari-sigara-nasil-birakilir/


Sigarayı Nasıl Bırakabilirim: Sigarayı Bırakma Yöntemleri

Sigara Ciddi Zararlara Yol Açıyor:
Türkiye'de insanların %10.6'sı sigarayla ilişkili nedenlerle ölmektedir. Terörden yılda 2-3 bin, trafik kazalarından 6-7 bin, sigaraya bağlı hastalıklardan ise yılda 35 bin (günde 100 kişi ) hayatını kaybetmektedir. Sigara kullanımına bağlı ölüme yol açan hastalıklardan bazıları; kronik bronşit, amfizem, akciğer kanseri, kalp enfarktüsü, beyin damar hastalıkları, kalp damar hastalıkları, kronik tıkayıcı akciğer hastalıklarıdır. Araştırmalarda yapılan hesaplamalar gösteriyorki, günde 15 sigara içen 30 yaşındaki bir insanın normal ömrü, 5 yıl kısalmaktadır.

Sigara İçmeyenlerde Kanser Oluyor ?
Sigara içenleri yanıltan en önemli durumlardan biride sigara kullandığı halde kansere yakalanmayan pek çok insan olduğu gibi, sigara içmediği halde kanser olan pek çok insanın bulunmasıdır. Unutulmamalı ki sigara içenlerin çoğu, akciğer kanserine yakalanmasa da sigara içen bir kişinin ak­ciğer kanseri olma riski, içmeyene göre 8 kat fazladır ve akciğer kanseri olanlann % 80'i sigara içmektedir. Üstelik sigara sadece akciğer kanseri değil ağız boşluğu, gırtlak, yemek borusu, böbrek, rahim ağzı, mesane ve pankreas kanserleri ve akut lösemi riskini de arttırmaktadır. Sigara, kanser dışında mide ülseri, burger has­talığı, bağışıklık sisteminin zayıflaması, hormonların etkilenmesi sonucu kadınlarda cilt kırışıklıkları, adet düzensizlikleri, erken menapoz gibi pek çok soruna yol açabilmektedir.

Sigarayı Bırakınca Olanlar:
Özenti ya da stresle başetmek için başlanan sigara, bir süre sonra zevk verici olmaktan çıkar ve kişi sigarayı içmediginde ya­şadığı sıkıntıdan (yoksunluk belirtileri) kaçmak için sigara içmeye devam eder. Yoğun sigara kullanan kişiler, son sigaradan birkaç saat sonra tütün arayışı, huzursuzluk, sinirlilik, keyifsizlik, gerginlik, konsantre olamama gibi yoksunluk belirtileri yaşamaya başlar ve zamanla buna uykusuzluk, iştah artışı ve kalp atışı hızında azalma eklenir. Bu belirtiler 2-3 gün içinde en yüksek düzeye ulaşır ve 2-3 hafta sürer, iştah artışı ve kilo alma 6 ay devam edebilir. Özellikle tatlı yiyeceklere karşı aşırı istek olur. Dikkat isteyen işlerde performans bozulabilir. Bu belirtiler, yeniden sigaraya başlamanın en önemli nedenidir. Çoğu sigara tiryakisi, sigarayı istediği zaman bırakabileceğini iddia eder ama bu belirtileri ya­şayacak kadar sigaradan uzak kalmadığı halde bunun kendi ter­cihi olduğunu söyler. Oruç gibi, sigaradan uzak kalmak zorunda kaldıkları zaman, yukarıda saydığımız belirtileri yaşadıklarında ise bunu sigaraya değil, açlığa bağlarlar. Durumunu inkar etmek, her bağımlılık türünde tipik bir tutumdur. 

Source: http://www.goguscerrahisi.com/Sigara2.html


Sigarayı Nasıl Bırakabilirim: Sigarayı bırakmanın beş yolu

1. Sağlık Bakanlığı'na bağlı Sigarayı Bıraktırma Poliklinikleri ve Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan destek alın- sigarayı bırakırken yalnız değilsiniz

Sigarayı bırakmak pek çok sebepten çok zor gelebilir. Bazen sadece "sigarayı bıraktım" demek yetmez. Başka nedenler de sigarayı hayatınızdan çıkarmanızı güçleştirir.

Kimi zaman da dumansız bir hayat için sadece istekli olmanız yeterli olmayabilir.

Bu konuda bilgili bir kişiden destek almak ya da NRT adı verilen Nikotin Replasman Terapisi ile sigarayı bırakma olasılığınız dört kat artıyor.

2. Sigarayı bırakma gerekçeleriniz neler? Bir kağıda yazıp buzdolabının üzerine, arabanızın camına ya da sık baktığınız bir yere yapıştırın.

Yaşınızın ya da ne kadar süredir sigara kullandığınızın bir önemi yok, sigarayı bırakır bırakmaz kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz. Hatta sigarayı bırakmanın faydalarını neredeyse hemen hissetmeye başlayacaksınız.

Kalbinizin vücudunuza çok daha kolay şekilde daha fazla kan pompalamaya başlaması çok sürmeyecek. Bu, daha fazla oksijen demek.

Sigarayı bırakınca bedeniniz size teşekkür edecek. Nefes alış verişinizin daha da iyileştiğini, daha az nezle ve gribe yakalandığınızı ve çok daha rahat egzersiz yapabildiğinizi fark edeceksiniz.

Source: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2014/01/140102_sigarayi_birakmak


Sigarayı Nasıl Bırakabilirim: Sigarayı bırakma yolları

İKİ KAT FAZLA RİSK
Yapılan araştırmalar; sigaranın Amerika'da, kanserden ölümlerin en büyük nedeni olduğunu gösteriyor. Tütün dumanı; 50'den fazlası kanserojen olan 4 binden fazla kimyasal içerir. Sigara içen kişilerde kanser riski; içmeyenlere göre iki kat fazladır. İçilen sigara sayısı arttıkça, risk de artar. Peki sigarayı nasıl bırakacaksınız? Araştırmalar, sigarayı bırakmanın en etkili yolunun aniden bırakmak olduğunu gösteriyor. Bunun için en etkili yötemlerden birisi, 'nikotinin yerine koyma' tedavisidir. Bu yöntem, deneyen kişilerin yüzde 13'ünde etkilidir. Davranışsal modifikasyon, akupunktur ve hipnoz da en çok uygulanan sigara bırakma yöntemleridir. Sağlıklı olmanın kilit noktalarından biri de; düzenli egzersiz yapmaktır. Düzenli sporun; depresyonu ve stresi yok ettiği, kalp hastalıkları ve kansere yakalanma riskini de azalttığı saptanmıştır. Araştırmalara göre, ister planlı, ister plansız olsun; günlük hayatta fiziksel aktiviteyi artırmak, kanser riskini yarı yarıya azaltır.

VÜCUDU ATIKLARDAN TEMİZLER
Egzersizin olumlu etkileri; kötü beslenen, aşırı kilolu olan ve sigara içen kişilerde bile görülür. Vücutta kanserle savaşan hücrelerin çoğalmasını sağlayan egzersiz; oksijenin ve besinlerin hücre içine taşınmasını sağlar. Aynı zamanda, karbondioksitin ve atıkların, temizleyici organlara taşınma seviyesini de artırır. 

Source: http://www.sabah.com.tr/saglik/2013/02/08/sigarayi-aniden-birakmak-kanser-riskini-azaltiyor


En başarılı sigara bırakma yöntemleri 

AKUPUNKTUR
Akupunktur tedavisine gitmeden önce en az 12 saat sigara içmemek gerekiyor. Genellikle iki ya da üç seans uygulama gerekiyor.
Bağımlılık düzeyi yüksek olanlar için üç seans şart. Seans aralarına 2-3 gün süre konuyor. Tedavi ücreti 200- 250 TL'den başlıyor. İddia edilen başarı oranı yüzde 90.

HİPNOZ YÖNTEMİ
Hipnoz yönteminde sigara bağımlılığı, bilinçaltına yerleşmiş ve bu nedenle otomatikleşmiş güçlü bir bağımlılık olarak tarif ediliyor. Sık tekrarlanan (yaklaşık 21 kez) her düşünce veya davranış bilinçaltına geçerek kaydediliyor ve alışkanlık haline geliyor. Bu anlamda hipnozun sigarayı bırakma konusunda etkili bir yöntem olduğunun altı çiziliyor.
Hipnozla, sigara içmeye neden olan alışkanlığın kökleri, bilinçaltından siliniyor. Bu yöntemi uygulayanlar, beş seans sıkılmadan, sinirlenmeden sigarayı bırakabildiklerini söylüyor. Seans fiyatı 150 liradan başlıyor. Yüzde 90 başarılı.