Sigara Nasıl Bırakılır - Sigara Bırakma Yolları

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Sigara nasıl bırakılır ve sigara bırakma yolları üzerine en iyi yöntemleri siz okurlarım için bir araya getirmeye çalıştım. Umarım beğenirsiniz:

Sigara Nasıl Bırakılır - Sigara Bırakma Yolları 1: Sigara Size Ne Fayda Sağlıyor

Sigara içmenin size sağladığı faydaları bir kağıda ya da günlüğünüze/ajandanıza yazın. Listeler halinde aklınıza ne geliyorsa yazın. Buna 10-15 dakikanızı ayırmanız yeterli. İleride bu listeye baktığınızda yazdıklarınız size gülünç gelebilir bile.

2: Sigaranın Zararlarını Yazın

Şimdi yukarıda yaptığımız alıştırmanın tersini yapacağız ve başka bir kağıda sigaranın zararlarını yazacağız. Yine aklınıza gelen her şeyi 10-15 dakikanızı ayırarak yazın. Bu maddelerin hepsi ayrı birer motivasyon kaynağı olacak sizin için. Bu kağıtları her gün önünden geçtiğiniz ya da görebileceğiniz bir yere asmanızı tavsiye ederim.

3: Bırakmak İçin Gün Belirleyin

Sigara nasıl bırakılır ve sigara bırakma yolları sorularına cevap verirken bu maddeyi eklememek olmazdı.Bütün bunları bitirdikten sonra sigarayı bırakmak için kendinize bir gün belirleyin. Ve o gün ve o güne yakın günler için başka bir randevu ya da buluşma ayarlamayın, başka bir şeyle uğraşmayın. 

4: Bırakmak İçin Bütün Nedenlerinizi Bir Yere Yazın

Neden bırakmak istiyorsunuz? Bunu/bunları bilmeniz gerçekten büyük motivasyon sağlayacağı için çok önemlidir.

Bence en önemli neden şu: "Oğluma/Kızıma asla tavsiye etmeyeceğım bir şeyi neden ben yapıyorum?"

Sigara Nasıl Bırakılır - Sigara Bırakma Yolları 5: Yavaştan Azaltmaya Başlayın

Birden bire bırakmanızı tavsiye etmiyorum ama tabi bu da bir seçenek. En garantisi sigarayı bırakacağınız tarihe yakın haftalarda yavaş yavaş sigarayı azaltarak son günde tamamen kesmenizdir. Unutmayın, sigarayı bıraktıktan sadece 24 saat sonra ciğerleriniz iyileşmeye başlar.

6: Sigara İstediğiniz Anlarda Yapacağınız Alternatifler

Şahsen sigarayı bırakırken yaptığım en önemli şeylerden biri buydu. Alternatifler aradım ve bunları bir kenara yazdım. Örneğin her sigara isteyişimde bir bilgisayar oyunu açtım ve yanımada atıştırmalık şeyler aldım. Bunun gerçekten çok yardımı oldu. 

7: Hayatınız Düzen İçindeyken Bırakın

Hayatınızda önemli sorunlar varsa ya da her hangi bir nedenle müsait olmadığınız bir güne denk geliyorsa sigara bırakmayı ertelemeyi düşünebilirsiniz. Genelde yaşadığımız stres anlarında sigara içtiğimiz ve kendimizi yatıştırdığımızı zannettiğimiz için sigaraya bu kadar bağımlıyız aslında. Başka neden bir insan içine duman çekmek istesin ki?

8: Sigarayı Hatırlatan Şeyleri Unutun

Örneğin yemekten sonrası veya çalışırken aklınıza sigaramı geliyor? Hemen alternatifleri düşünün. 

9: Ne Kadar Harcadığınızı Kendiniz Görün

Sigarayı bırakma gününüz geldi. Daha ilk günden sigara için harcadığınız parayı bir kumbara da biriktirmeye başlayın. Sigara için ayda 200 TL heba etmek belki de ilk başta boş gelebilir. Ama bunu kendi gözlerinizle görmeniz başka bir şey. Sigarayı bıraktığınız ay için size ayda 200 TL verilecek düşünsenize :)

10: Önceden Atlattığınız Badireleri Düşünün

Her birimizi önemli sorunları aşmıştır hayatları boyunca. Tabi kimimiz daha kötülerini de görmüş olabilir. Ama en önemlisi bunları atlattınız ve şu an buradasınız. Ve bunu bir kez yapmışsanız bir kez, bir çok kez daha yapabilirsiniz.

11: Atıştırmalık Neleriniz Var?

Sigara her aklınıza geldiğinde ağzınıza atabileceğiniz ve vücudunuz için fazla bir zararı olmayan bir şey bulun. Ben fındığı çok severim ve bu yüzden bunu seçtim. Ama her hangi bir kuru yemiş işinizi görür.

Sigara Nasıl Bırakılır - Sigara Bırakma Yolları 12: Sigara Molası Yerine Neler Yapabilirsiniz?

Özellikle işte ya da okulda sigara molalarımız vardır. (Molalarımızı bile sigaraya veriyoruz yani) Bu molalar yerine yine alternatifler bulmanız gerekli. Telefonda ya da bilgisayarınızda oyun oynayabilirsiniz. Yeni insanlarla tanışabilir ve muhabbet edebilirsiniz.( Bunun için birazdan çok güzel bir site tavsiye edeceğim)

Ama en önemlisi sizi sigarayı bırakma konusundaki kararlılığınızdır.