Sigara İle İlgili Sözler

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Sigara ile ilgili sözler üzerine bilgiler arıyorsanız tam yerine geldiniz. Bu makalemi de her yazımda olduğu gibi elimden geldiğince ayrıntılı ama lafı da fazla dolandırmadan siz okurlarım için hazırladım. Beğenirsiniz umarım:

Sigara İle İlgili Sözler 1. Sigara İnsanın Ömrünü Tüketir:

Sigara kullanıcısı insanlar başta akciğer olmak üzere tüm vücuduna zarar verir. Çekilen her nefeste ciğerlerin ömrü bir kat daha azaltılır. Sigara sağlığa çok zararlıdır. 

Sigaranın sebep olduğu ölümler günümüzde trafik kazalarından daha fazla sayıya yükseldi ne yazık ki. 

Çünkü sigara sadece içen kişiyi değil, yanında içilmesine izin veren kişiyi de zehirler. Sigarayı içen kişiye aktif içici, yanında içilmesine müsaade eden kişiye ise pasif içici denir. Pasif içiciye oranla aktif içici sigaradan daha fazla zarar görmektedir. 

Bu sebeptendir ki, sigara ömrü kısaltmakla en büyük etkenlerden biridir.


2. Sigaraya Başlamak Kolay, Bırakmak İse Zordur:

Sigara ile ilgili sözler nelerdir dersek aklımıza ilk gelecek sözlerden biridir bu. Günümüzde sigaraya başlamak maalesef ki çok kolaydır. Arkadaş ortamlarında uzatılan ve bir taneden bir şey olmaz düşüncesiyle başlanır genelde. 

Fakat devamı da gelir nedense. Bir kez alışılınca da bırakmak kolay yerleşmiyor akıllara. Yerleşse de hep o fikir ertelenir nedense. 

Çünkü insanın iradesini yenmesi zordur. İradeyle halledilse bile vücut alışmış bir kere, vücut istiyor. Bu yüzden zaten iradeye yenik düşülüyor ne yazık ki.


3. Hamileler Kesinlikle Sigara İçmemelidirler:

Hamilelik dönemi boyunca sigara içen bayanların bebeklerinde görülebilecek hastalık sayısı çok fazla olduğu gibi, ölümle sonuçlanan gebelikler bile olağandır. 

Hamilelikte tüketilen sigaranın bebeğe verdiği zararların başlıcaları; zekâ eksikliği, kilo eksikliği, solun yolları rahatsızlıkları, cinsel iktidarsızlık, mide ve yemek borusunda ülser, 

kalp rahatsızlığı, bronşit gibi nice hastalıklardır. Nikotin adım adım kanser demektir. 

Hamilelikte kullanılan sigara sağlıklı birey oluşumuna büyük engeldir.


Sigara İle İlgili Sözler 4. Kendinize Zarar Vermeyin:

Sigaranın zararlarını araştırmak için sigara ile ilgili sözler dikkate alındığında daha bilinçli davranılabilir. Sigara insana sadece zarar verir. 

Ne unutturduğu duygular vardır, ne de başka bir yararı vardır. Sağlığa verdiği zarar yetmezmiş gibi keseye de zarardır sigara. 

Aktif içici iken bunların bilincinde olup da uygulamak zordur.

Bırakmak için yardım alınması gerektiği gibi ekstradan da kişinin kendine verdiği zararın bilincinde olması gerekir. 

Sigarayı kullanırken zararlarını basit bulan insanların bırakma kararı verebilmesi için sigara ile ilgili sözler adına yazılan paragrafların okunması bilinçlenme adına etkili bir yöntem olabilir.

Sonuç olarak, sigara ile ilgili sözler her yerde duyuyoruz belki. Sigara içenlerse pek kulak asmaz, başlarına kötü bir şey gelmedikçe. 

Hatta öyle ki sigara yüzünden kanser olanlar dahi sigaranın kölesi olmaya devam edebiliyor. Bu insanın seçimine kalmış bir şey ama bence bir insan bu kadar değersiz olamaz, sorunlarınız varsa çözmeye odaklanın, sigara ya da alkol yerinizde saymanızı sağlar sadece.