Pasif İçicilik Nedir?

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Pasif içicilik nedir üzerine bilgiler arıyorsanız tam yerine geldiniz. Bu makalemi de her yazımda olduğu gibi elimden geldiğince ayrıntılı ama lafı da fazla dolandırmadan siz okurlarım için hazırladım. Beğenirsiniz umarım:

Pasif İçicilik Nedir?

Pasif içicilik nedir sorusunun cevabı sigaranın havaya karışan dumanını ortamda bulunan bir başkasının solumasına karşılık gelmektedir. 


Pasif içiciliğin zararlarını sıralayacak olursak akciğer kanseri, kalp damar hastalıkları riski, beyine verdiği zarar sigara içenlere oranla çok daha yüksektir ve bu oran 4-5 katı gibi azımsanmayacak bir değerdedir. 

Pasif içicilerde kanser, damar hastalıkları gibi bilimsel hastalıklarla birlikte kişiyi rahatsız eden durumlar çok daha farklıdır. 

Sigara kokusuna maruz kalmak, dumanından rahatsız olmak, bunlardan sadece en belirgin olanlardır.

İsmi her ne kadar pasif içicilik olsa da hafife alınmayacak kadar ciddi bir durum aslında. 

Sigara dumanındaki toksinler, zehirler ve kanser yapan maddelere maruz kalmamamız gerekmektedir. 

Pasif içiciliğe karşı pasif durmamalıyız anki rahatsızlığımız bir yana gelecekte bizi çok büyük hastalık riskleri beklemektedir. Bunu bilerek sessiz kalmamalıyız.


Pasif İçicilik Hakkında Düşünmemiz Gerekmiyor mu?

Her sigara paketinin üzerinde sizi bekleyen tehlikeli hastalığı görüp bunu bilerek kendinize verdiğiniz zarara devam edebilmek bizim tercihimiz olabilir fakat başkalarına bunu yapmak büyük saygısızlık değil mi? 

Durup bir pasif içicilik nedir diye düşünmemiz gerekmiyor mu? Zaten sigarayı tercih edecek biri olsa kendini zehirler bizim zehirlemenize gerek kalmaz. Bu yüzden biraz daha duygudaşlık kurarak davranmak en doğrusu olacaktır.

Yetişkinlerdeki zararları çok fazla olmakla birlikte çocuklar daha hızlı bir metabolizmaya sahip oldukları için bu zarar çok daha büyük hasarlı olabilmektedir. 

Astım hastalığı, solunum yetmezliği, uyku bozukluğu bunlardan sadece bir kaçı olup belki de en çok zarar verenleridir. 

Bu yüzden evimizde kimse bize karışamaz deyip yaktığımız her sigara belki de onların hayatlarından çaldığımız bir saniye. 

Onları buna mecbur bırakmamalıyız, biz sigarayı bırakmalıyız.


Pasif İçicilik Nedir: Türkiye'de Yetişkinlerin Yarısı Sigara İçiyor.

Bu oran erkeklerde çok daha fazla olmakla birlikte kadınların içtiği oransa dünya ortalamasının çok daha üstündedir. 

İçeriğindeki bağımlılık yapan maddeler buna sebep olsa da irademizi kullanıp bırakma yoluna gitmek ve sigara içmeyi bırakmayı istemek gerekmektedir. 

Aksi halde bu tablo daha korkutucu bir hal alabilir. Günümüzde her ne kadar pasif içiciliği engellemeye çalışan yasalar olsa da evlerde, misafirliklerde ve açık alanlarda bizi sigara dumanından koruyamıyor. 

Bu yüzden biz kendimizi korumalıyız. Unutmayın sigara içilen ortamda soluduğumuz hava hava değil sadece zehirdir. Sessiz kalmayalım.

Sonuç olarak, pasif içicilik nedir üzerine bir farkındalık uyandırmak istedim. Sigara içen bir kişinin yanında bulunan birinin, sigara içenden 10 kat daha fazla zarar gördüğü bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Sigarayı bırakmak zor gelebilir ilk başta. Tekrar tekrar deneyip başaramamışta olabilirsiniz. 

Ama unutmayın kaç kez başarısız olduğunuz önemli değil, Bir kez başarılı olmanız yeterli.