Sigara Dumanı Zararları

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Sigara dumanı zararları üzerine bilgiler arıyorsanız tam yerine geldiniz. Bu makalemi de her yazımda olduğu gibi elimden geldiğince ayrıntılı ama lafı da fazla dolandırmadan siz okurlarım için hazırladım. Beğenirsiniz umarım:


Sigaranın Olumsuz Etkileri Nelerdir?

İçerisindeki nikotinin ateş yoluyla yanarak dışarıya karbondioksit ve diğer zehir gazların salınımını sağlayan sigara, içen kadar içenin çevresindeki insanlara da oldukça fazla zarar vermektedir. 

Genel olarak bu türe pasif içicilik adı verilmektedir.

Sigara her canlı üzerinde olumsuz etkiler taşır. Sigara içiminin her geçen gün daha da arttığı gözlemlenir. 

Fiziksel ve ruhsak açıdan birçok yan etkisi bulunan bu zehir, hamile bir annenin içimi ile karnındaki bebeği yavaş yavaş zehirleyerek, doğmadan zekâ geriliği gibi olumsuz sonuçlarla karşılaşmasına sebep olmaktadır.


Sigara Ve Dumanının Meydana Getirdiği Hastalıklar Nelerdir?

Sigara içen kişiler başta akciğer kanseri, üst solunum yolu hastalıkları, kronik astım ve bronşit gibi birçok uzun vadeli hastalığa yakalanırlar. 

Erkeklerde sigaranın fazla tüketimi ile gırtlak kanseri riski oldukça yüksektir. 

Damar tıkanıklığına sebep olduğundan ani kalp krizleri, beyin kanamasına yol açmaktadır. 

Bunlarla birlikte el, ayak, parmak, kol ve bacaklarda kangren sebebi ile kesimler yapılmaktadır.

Kamusal olarak yayınlanan sigara paketi üzerindeki caydırıcı reklamlar ve resimlerin toplumun çok çük bir bölümünü etkilediği ve bu uyarılarla sigarayı bırakanların sayısının %2 olduğu belirlenmiştir. 

Uzun süreli sigara içilen ortamda kalan sağlıklı kişilerde, kısa zamanda kalp ve damar hastalıkları gözlenmektedir. 

Her yaş grubunu farklı ve aynı anda ortak özeliklerle büyük ölçüde etkileyen sigara dumanı zararları, en az 3000 kimyasal zehrin aynı anda havaya salınması ile açıklanabilir. 

Genç, yaşlı, yetişkin, bebek, çocuk her yaştan kişiyi farklı şekillerde etkilemektedir. Sigara dumanı ve zararları dediğimizde bu ayrıntılar gerçekten çok önemli.


Sigara Dumanı Zararları:

Sigara dumanı zararları bay ve bayan cilt kanserine de sebep olabilir. Cilt üzerinde lekelenmeler, sivilceler ve derin yaralara sebep olmaktadır. 

Sigara içen bir kişinin ciğerlerinin aldığı renk ve tıkanıklık, dumana maruz kalanlar içinde geçerlidir. 

Pasif içicilik ülkemizde sigara içilen her ortamda içmeyen kişilerinde olduğu düşünülünce belirli bir oran verilememektedir.

Birçok yasaklamaya rağmen ortak kullanım alanlarının çokluğu sebebi ile içen ve içmeyenler karşılıklı kalabilmektedir. 

Bir ailede bir ebeveynin sigara içmesi hem eşini hem de çocuklarını etkiler. 

Sigara dumanından olumsuz etkilenmemek için içen kişilerden uzak durmalı ve etrafınızdaki insanların sigara içmemeleri konusunda yardımcı olarak destek vermelisiniz.

Sonuç itibariyle sigara dumanı zararları bu yazının konusuydu. Sanırım herkes az çok zararlarını bilir bu illetin. Ama harekete geçmediğiniz sürece bu bilginin bize bir faydası olmaz. 

Hemen şimdi, bugünden planınızı yapın ve sigarayı bırakacağınız bir tarih belirleyin. Ve o günden sonra oğlunuza/kızınıza ya da torununuza tavsiye etmeyeceğiniz, istemeyeceğiniz sigarayı hayatınızdan çıkarın.