Alkolün, İçkinin Zararları

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Alkolün ve içkinin zararları üzerine bilgiler arıyorsanız tam yerine geldiniz. Bu makalemi de her yazımda olduğu gibi elimden geldiğince ayrıntılı ama lafı da fazla dolandırmadan siz okurlarım için hazırladım. Beğenirsiniz umarım:

Alkolün Vücudumuzdaki Etkisi:

Alkolün ve içkinin zararları konusuna alkolün bedenimizde yaptığı etki ile başlıyoruz.  İnsanların hem fiziksel sağlığını hem de ruh sağlığını alt üst ederek toplum düzeninin bozulmasına sebep olan alkolün verdiği maddi hasarın fazla olması insanların bilinçlenmesi gerektiğini göstermektedir. 

Suç oranının artmasından aile bireyleri ile bağların kopmasına, kontrolsüz davranışların sergilenmesinden toplumun huzurunun bozulmasına kadar daha birçok konu da hem kişisel hem de toplumsal zararlar vermektedir.

Son yıllarda artan trafik kazalarının ve cinayetlerin tek sebebi de alkol kullanımı olmaktadır. 

İnsanın kafasını bulandırarak sağlıklı düşünmemesine sebep olan alkol anlık tepkiler verilerek ciddi problemlerin çıkmasına en büyük sebeptir. 

Beyni uyuşturan ve birkaç saatliğine hayatı unutturan ve yaşananları yok eden alkolü sıvı bir uyuşturucu olarak adlandırmakta mümkün olmaktadır.


Alkolün Vücuda Olan Zararları:

Vücudun metabolik hızını düşürerek kalbin daha hızlı kan pompalamasına sebep olmaktadır. 

Konuşurken kelimelerin anlaşılamayacak derece yutulması, görme becerisinin yok olup etrafın bulanık görülmesi, hareket edememe ve ayakta duramama, reflekslerin adeta yok olması, oturduğu yerden kalkamama gibi dışarıdan anlaşılabilecek belirtileri bulunmaktadır. 

Alkolün ve içkinin zararları ise sindirim sistemine etki ederek aşırı mide bulantısı ve ardından kusmaya sebep olmaktadır. 

Dolaşım sistemine etki ederek soluk alıp verme yavaşlar, tansiyon ve nabız düşer. 

Az miktarda alınan alkol cinsel isteği artırırken aşırı miktar da alınan alkol üreme sistemini etkileyerek orgazm olayını engeller.


Sık Alkol Kullanımın Verdiği Zararlar:

Alkolün ve içkinin zararları saymakla bitmemektedir. Bunların başında beyindeki iletişim kanalları arasında kopuklukların oluşmasına ve hayat boyu kalıcı hasarların meydana gelmesine neden olmaktadır. 

Zamanla hafıza da zayıflama hatta hafıza kaybı bile görülmektedir. 

Ülser, mide ve ince bağırsak kanseri, karaciğer, dudak, ağız, boğaz, gırtlak ve yemek borusu kanserine neden olmaktadır.

İlk olarak karaciğere etki eden alkol karaciğerin yağlanmasına ve siroz hastalığına en büyük neden olmaktadır. 

Yüksek tansiyon ve nabız düzensizliğine yol açmaktadır. 

Kadınlar kısırlık ve regl döneminde problemlere yol açarken erkekler de ise testislere zarar vererek testesteron seviyesini neredeyse yok etmektedir. 

Sinir sistemini etkileyerek el ve ayaklar da titreme görülmektedir.

Sonuç olarak, alkolün ve içkinin zararları üzerine bilgiler vermeye çalıştık. 

Alkolün belki de en önemli etkisi, sizi "kendi en iyi haliniz" olmaktan ve hayatınızdaki diğer önemli şeylerden alıkoymasıdır. 

Alkol geçici bir çözümdür, hatta çözüm bile değil, çoğu zaman sorunun kendisidir. Hayatınızda bir denge sağlamak ve mutlu bir insan olmak istiyorsanız bunun ilk şartı alkol gibi kötü alışkanlıkları hayatınızdan çıkarmak.