Panik Atak Testi

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Panik atak testi ve genel olarak panik atak üzerine bilgiler arıyorsanız tam yerine geldiniz. Bu makalemi de her yazımda olduğu gibi elimden geldiğince ayrıntılı ama lafı da fazla dolandırmadan siz okurlarım için hazırladım. Beğenirsiniz umarım:

Panik Atak Testi 1- Panik Atak Hastalığı:

Panik atak hastalığı birçok insanda görülebilen bir rahatsızlıktır. Korku, endişe, bunaltı karışımı bir hastalık olarak belirtilir. 

Hasta panik atak hastalarının bazıları kriz anında kalp krizi geçirip öleceklerini sanırlar. Panik atak nöbetlerinden sonra da hasta da yorgunluk, ses, gürültü ve kalabalığa karşı tahammülsüzlük yaşayabilir. 

Dinlenmesi ve uyuması hasta için çözüm olur. Yolculuk esnasın da bile arabayı kendi kullanmadığı için hasta nöbet geçirdiğini zannedebilir. 

Cinsel ilişki de isteksizlik yaşar. İşyerinde tekrarlayan nöbetler işe gitmemesine neden olabilir.

Panik Atak Türleri:

Panik atak testi almadan önce, panik atak türlerini bilmeniz şart. Nedensiz ve beklenmeyen ataklar-panik bozukluklar da görülür. Sıcak, terleme, soğuk boşalımlar, üşüme ve alev basması hissi. İtilme hissi titreme. 

Nefes alma da güçlük boğulma, boğaz düğümlenme hissi. Göğüste daralma, ağrı duyumsama ve batma hissi. 

Karın da şişlik, bulantı, gaz oluşması, baş dönmesi, sersemlik. Benliğinden ve ruhundan ayrılıyor olma hissi (dereaizasyon) kendine yabancılaşma. 

Kendine ve çevreye zarar verme korkusu. Bacaklar da uyuşma kollar da eller de karıncalanma hissi.

Ölüm korkusu, ateş basması veya üşüme, ürperti, panik atak kadınlar da erkeklere göre 2-3 kat daha sık görülmektedir. %75-80'i kadındır. 

Genel de bu rahatsızlıkları olanlar psikologlardan destek alırlar. Her 100 kişiden 20 -25' in de görülmektedir.

Dört kişiden biri panik atak olarak saptanmıştır.

Stein Chignon 1993'de yaptığı araştırmalar neticesin de panik bozukluğu hastaların %15 'ibaş dönmesi,% 35'sık nefes alma, göğüs ağrısı nedeniyle kalp anjiyosu yapan hastalar da % 20-30' un da kalp damarları normal çıkmış anjiyosu normal bulunanların da %35-45'in de yapılan ayrıntılı muayene de panik bozukluk olduğu tespit edilmiştir. 

Panik bozukluğu her yaşta ortaya çıkabilir. Kontrol altına alınabilir bir rahatsızlıktır. Panik atak testi bu anlamda gereklidir.


Tedavinin Temel İlkeleri:

Panik atakları ortadan kaldırma, sürekli panik atak yaşayacağım deyip ön yargıyı yok etmek kaygıları ortadan kaldırmak, yapılamayan davranışların üstüne gitmek ve yapabilmek, panik sonrası bedensel ve psikolojik sorunların üstesinden gelmek, zamanla paniği umursamamak ve unutacak seviyeye gelmek, hastalıktan dolayı aileyle veya sosyal çevreyle olan diyaloğu düzeltmek, hekimin verdiği ilaçlardan başka ilaç kullanmamak, herhangi bir ilaç kullanmak zorun da kalıyorsakta bir başka doktor başka sebepten dolayı ilaç vermişse bunu doktorumuza bildirmek.


Panik atak testi olarak bilişsel ve davranışsal terapi EMDR'nin panikte olumlu sonuçlar verdiği bilinmektedir. 

Terapiye isteyerek ve azimle başlayarak tedavi olmak günlük yaşamını rahat bir şekil de devam etmesin de etkili olur.

Konuyu özetlersek, panik atak testi ve panik atak tanımı üzerine bilgiler edinmeniz için bu makaleyi hazırladım. Panik atağın etkilerini yoğun olarak yaşayan insanlar olduğu gibi, panik atak belirtileri gösteren ama bundan habersiz insanlarda çoğunlukta. 

Sürekli kendinizi mutsuz, enerjisiz ve isteksiz hissediyorsanız bunun nedenleri arasında panik bozukluk olabilir.