Panik Atak Nedir

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Panik atak nedir üzerine bilgiler arıyorsanız tam yerine geldiniz. Bu makalemi de her yazımda olduğu gibi elimden geldiğince ayrıntılı ama lafı da fazla dolandırmadan siz okurlarım için hazırladım. Beğenirsiniz umarım:

Panik Atak Nedir 1-Panik Ve Atağın Açıklanması:

Günlük insan yaşamında birtakım rahatsızlıklar veya psikolojik durumlar sonuçları bunların herhangi birinin tek başına veya iç içe geçmesi ile şekillenebilen ve insanlardaki hareket durum davranış gibi birbirinden farklı sonuçları meydana getirebilmektedir. 

Bu durum insanların hareketleri ve davranışları konusunda bazen mantık dışı şekilde tepki oluşturabilen davranışları ortaya çıkarmasına neden olmaktadır.

İnsanların davranışları ile ilgili bilgileri temellendiren psikoloji bu sonuçları panik olma durumu olarak açıklar. 

Panik olma durumunun yönünü ve biçimini değiştiren bir diğer kavram atak olarak adlandırılmaktadır. 

Bu iki kavram durum ve duruma yönelik hareketlerin beklenmeyecek şekilde dışa yansıması olarak tanımlanan panik atak olma, panik atak davranma olarak açıklanmaktadır.

2-Panik Atağın Neden Olduğu Bilişsel Süreçlerin Tanımlanması:

Panik atak bir ruh hali ile biyolojik halin ortak yansıması olarak ortaya çıkıyor olsa da aslında yoğun olarak ruh halinin bir şekil etki ve tepkinin şekil almasında transfer yönünün kestirilmemesidir. 

Yani kişinin atak durumu onu bilişsel olarak harekete geçiren bir durum sonucunda ortaya çıkması kesin olarak kabul bilindiği halde panik durumunda insan için çoğu zaman neden tam anlamı ile ifade edilecek bir nedene değil birçok nedene bağlı olmakta ve kesinliği konusunda tam emin olunmamaktadır. İşte bu tanım panik atak nedir? sorusunu cevaplamamızı sağlamaktadır.

3- Panik Atağın Nedenleri Nelerdir?

Bir davranış yönünün ruh haline göre şekil almasında transfer yönünün tam kestirilmesi sonucu ortaya çıkan ve bunda biyolojik etkilerin de söz konusu olduğu panik atağın birbirinden farklı birçok nedeni bulunmaktadır. 

Bunları panik atak nedir sorusuna verdiğimiz tanım ve açıklamadan yola çıkarak cevaplamaya çalıştığımızda nedenlerini şu şekilde sıralayabiliriz:


Kaza ve ölüm korkusu yaşamak, vücut ve akıl konusunda şüpheye düşme, kalp çarpıntısı, boğulma korkusu, daha önce karşılaşmadığı tavır ve davranışlar, kazalar, rüyaların normal yaşamda tekrarlanacağı düşüncesi gibi farklı değişkenlere bağlı ve transfer yönü kestirilmeyen yani tepkinin etkinin çoğu zaman tersi ve bunun bilişsel bir şekilde yapılmadığı gibi bu durum oluşması söz konusudur. Bu konuda tetkik ve tedavi yöntemleri her geçen gün artmaktadır.

Sonuca gelirsek, bu yazımın konusu panik atak nedir ve nedenleri nelerdir idi. Panik atak günlük hayat kalitemizi doğrudan etkileyen ve hatta insanı paranoyaya götüren derin bir hastalık. 

Ama tedavisi var neyse ki. Her ne kadar uzun vadeli bir tedavi süreci olsa da panik ataktan kurtulmanız doğru doktor ve tedavi ile mümkün.