Panik Atak Tedavisi

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Panik atak tedavisi üzerine bilgiler arıyorsanız tam yerine geldiniz. Bu makalemi de her yazımda olduğu gibi elimden geldiğince ayrıntılı ama lafı da fazla dolandırmadan siz okurlarım için hazırladım. Beğenirsiniz umarım:

Panik Atak:

Modern dünyanın giderek artan stresli yaşamıyla birlikte oluşmuş psikolojik kökenli hastalıklardan biridir. 

Güven, vefa, sözünde durma, duyguların mekanikleşmesi, insanın merkezden uzaklaşması, sevgi yoksunluğu, saygı eksikliği, yoğun iş temposu gibi birçok sebep bu gibi hastalıklara zemin hazırlar. 

Panik Atak nöbetleri artan ruhsal hastalıklarda önemli bir paya sahip olup, dünyanın psikolojik dengesini altüst edecek bir tahribat boyutuna doğru yol almaktadır. 

Bu nedenle oldukça önemsenmesi gereken bir rahatsızlıktır.


Panik Atak Nasıl Tarif Edilir?

Panik atak tedavisi üzerine konuşurken önce bunun temeline inmemiz gerek. 

Birden ortaya çıkan ve nöbete tutulan kişide ciddi sıkıntılar ve korkulara neden olabilecek psikiyatrik rahatsızlıklardır. 

Bunun en belirgin özelliği de kendini yineleyebilmesidir. 

Birdenbire çıktığında önce vücut hafif tepkiler verir. 

Zaman ilerledikçe bireyde bunalma, sıkıntı ve korku davranışlarının tepki şiddeti artar. 

10 dakika içinde kişi Panik bozukluğun zirvesine ulaşır ve çok sert tepkiler verir. 

Nöbet 15 dakika ila yarım saat sürdükten sonra sona erer. 

Bazen bir saate varan tepki süreci vardır. Sona ermesi ise kendiliğinden gerçekleşir.


Panik Atak’ın Belirtileri Nelerdir?

Kalpte çarpıntı, göğüste ağrı veya sıkışmalar, birdenbire başlayan terlemeler, nefes alımında güçlük, baş dönmesi, bayılma hissi uyandırması, ilerleyen dakikalarda boğulacak kadar nefes alamamak, iradeyi yitirecek kadar krize varmalar, nöbet sırasında kişinin öleceğini düşünüp bunu dışarı vurması ve üşümeye başlamasıdır.


Klinik Özellikleri Nelerdir?

Değişik tiplerde görülebilir. 

Hiç beklenmeyen bir durumda birden ortaya çıkarak çevreye büyük bir sersemlik, kriz, korku intibası verir. Bazı panik ataklar içinse durumsal tetikleyiciler söz konusudur. 

Bunların zemini oluşunca vücut Panik Atak nöbetini başlatır. 

Bunlara Durumsal Panik Ataklar denir. Yineleyici olup zamanlaması da belli değildir. 

Hastalardaki beklenti anksiyetesi de önemlidir. Zira hastaların sonraki Panik Atak başlangıcını beklemesi bile stres yaratabilir. 

Beklenti yoğunluğuna göre hastanın risk derecesi değişebilir.


Panik Atak Tedavisi Nasıldır?

Panik atak tedavisi kesinlikle mümkündür. Öncelikle bir doktor kontrolünden geçirilmeli ve gerek doktor gerekse hasta çevresi, hastaya durumu iradesiyle kontrol altına alma telkin eder. 

Tedavisi geciken hastaların durumu daha da ağırlaşabilir. Bu yüzden tedavide gecikme olmamalıdır. 

Tedavi yöntemlerinde hastaya irade kontrolü öğretilir. İlerleme sağlanınca ilaç tedavisiyle hastalık riskleri azaltılır.


Panik atak tedavisi için nefes egzersizleri, motive etme, dinlenme tekniği, spor, grup terapileri gibi yöntemler uygulanır. 

İlaç tedavisinin faydası dengesiz hormonal bozuklukların düzeltilmesi amaçlıdır. Böylece ilaçlar sayesinde hasta normal hormonal düzene geçer.

Sonuç itibariyle, panik atak tedavisi bu yazımın konusuydu. Panik atak doğru yöntemlerle tedavi edilebiliyor. Bunun için öncelikle kendinize pozitif ve dengeli bir hayat oluşturmaya başlayın. Bu hemen olmayabilir, zamanla adım adım ilerleyin.

Gerek yok zannederek aylarını hatta yıllarını bu konuda bir doktora başvurmadan geçirenler oluyor. Siz bu kişilerden olmayın ve iş daha zor bir hale gelmeden en kısa zamanda doktorunuza başvurun.