Depresyon Nedir?

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Depresyon nedir ve depresyon belirtileri üzerine bilgiler arıyorsanız tam yerine geldiniz. Bu makalemi de her yazımda olduğu gibi elimden geldiğince ayrıntılı ama lafı da fazla dolandırmadan siz okurlarım için hazırladım. Beğenirsiniz umarım:

1-Depresyon Nedir?

Hayatımızın belirli zamanlar da yaşayacağımız acı olaylar, büyük sıkıntılar, sevgisizlik, yalnızlık, çaresizlik ve kimsesizlik zamanla beynimize işlenen üzüntü ve mutsuzluk olarak kalmaktadır. 

İnsanlar kendilerini yaşadıklarından ötürü sürekli mutsuz hissediyor ve üzüntü içerisinde kıvranıyor ise depresyonun demir parmaklıkları arasına kendisini kapattığı anlamına gelmektedir. 

Üzülmek her insanın doğasında olduğu gibi bazı insanlar kolaylıkla üstesinden gelebilirken bazı insanlar ise içlerinde bir çığ gibi büyüterek kendilerini bu çığ altında bırakmaktadırlar. 

Üzüntünün gereksiz yere uzaması, sebebi olmadan acı çekme ve hüzünlenme halleri kişinin ruh sağlığının iyi olmadığı göstermektedir. 

Bu durumun tam karşılığı sözlükte depresyon olmaktadır. 

Depresyon kişinin kendisini hapsetmesi ve hapis haline kendini mecbur hissetmesinden kaynaklanmaktadır. 

Bütün bir hayatı etkileyebilen depresyonun tedavi edilmesi gerekmektedir.


2- Depresyon Nasıl Ortaya Çıkar?

Depresyon nedir, ben depresyonda mıyım diye düşünen pek çok kişi kendini yormaktan başka bir şey yapmamakta gereksiz yere endişelenmektedir. 

Stresli bir yaşam, tekrarlanan ataklar, dikkat dağınıklığından dolayı doğru düşünememe ve işe konsantre olamama, sürekli mutsuzluk hali depresyonun ortaya çıkacağı konusun da sizi önceden uyaran birkaç davranış bozukluğu olmaktadır. 

Hayattan memnun olmama durumu oldukça sık görülmektedir.


3- Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Çoğu insana göre depresyon nedir bilinmez fakat uzmanların belirttiğine göre sürekli mutsuz olma durumu depresyonun ilk kuralı olarak düşünülmektedir. 

Büyük bir boşluk içerisinde kendisinin yalnız olduğunu düşünme, hayata umutsuz bakan bir bakış açısı, hatırlayamama, dikkat eksikliği, çevre ile arasında sık sorun yaşanması ve tartışmaların başlaması, sürekli olarak yalnız kalma isteği, düzenli uyuyamama, yeterli ve dengeli beslenmeme, özellikle baş ve boyun da şiddetli ağrılar hissetme gibi durumlar depresyonun başlıca belirtileri olmaktadır.


Kontrolsüz hareket etme ve daha iyi olabileceği düşündüğü zamanlar da ilaç kullanma isteği oldukça tehlikeli bir belirti olmaktadır. 

Kendini alkol ve sigaraya vermek, kendisine ve ya çevresine zarar vermek, hayattan vazgeçme isteği de gözlemlenmektedir. 

İntihar girişimi, ölüm düşünce ve intihar planları da depresyonun son derece ciddileştiği dönemler de karşılaşılan belirtiler olmaktadır.

Sonuç için şunları söyleyebiliriz. Depresyon nedir ve depresyon belirtileri üzerine bilgiler vermeye çalıştık. 

Hafif depresyon vakalarında pozitif bir yaşam kurmak ve yoga, akapunktur gibi dengeleyici ve rahatlatıcı aktiviteleri hayatımıza katmak tek başına çözüm olabilirken, ağır depresyon vakalarında ise bunlara ek olarak mutlaka bir doktora danışılmalı ve kişiyle irtibatı kesmemeye dikkat etmelisiniz. 

Ona her konuda destek olmaya çalışın ve onu kötü yönlendirecek kişilerden uzak tutmaya çalışın.