Depresyon Tedavisi Ve Depresyon Nasıl Giderilir

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Depresyon tedavisi üzerine bilgiler arıyorsanız tam yerine geldiniz. Bu makalemi de her yazımda olduğu gibi elimden geldiğince ayrıntılı ama lafı da fazla dolandırmadan siz okurlarım için hazırladım. Beğenirsiniz umarım:

Depresyon en genel tabiriyle üzüntülü yaşama biçimi olmakla birlikte, hayattan alınan zevki minimum düzeye indirir.

Depresyon tedavisi üzerine bilmeniz gereken ilk konu, depresyon çok aşamalı bir sorun olmakla birlikte tedavi yoluna gidildiğinde genellikle olumlu sonuç alınır. 

Depresyonun en belirgin özellikleriyle birlikte çok bilinmeyen fakat depresyonun başlangıcında olduğumuzu anlamaya yönelik belirtilerde vardır. 

En belirgin belirtileri ise şöyledir: hayattan zevk alamamak, üzüntülü, mutsuz, yalnız, değersiz hissetmek, uyku ve yemek bozuklukları, yorgunluk, halsizlik, hiç bir şey yapmama isteği, ufak sorunları büyütmek, insanlarla kurulan iletişimde güçlük çekmek, kararsızlık, konsantre olamamak, bellek bozukluğu ve hatta intihar eğilimi. 

Bunların hepsinin olmasına gerek yok birkaç tanesini hissediyorsanız hemen bir doktora başvurmanız en doğru yöntemdir.

Aslında depresyondaki kişileri çok rahat gözlemleyebiliriz. Depresif kişiler genellikle isteksiz davranırlar.

Enerji eksikliği, yorgunluk, çaresizlik içinde olmaları ve şakayı, neşeyi kendilerinden uzaklaştırmalarını çok rahat gözlemleyebiliriz. 

Depresyon nedenleri çeşitli olmakla beraber görülen kişiden kişiye göre değişmektedir. Mesela doğum sonrası depresyonu 1 ve 3 ay arasında yeni doğum yapmış annelerde karşılaşılan bir çeşittir. 

Menopoz sonrası görülen depresyonda oldukça sık karşılaşılan bir tür olmakla birlikte sosyal, kültürel, kalıtımsal nedenler, hormonal bozukluklar ve yaşanan ağır olaylar temel nedenlerdir. Depresyon tedavisi ve depresyonun çözümü üzerine bu ayrıntılar gerçekten önemli.

Depresyon tedavisi için öncelikle depresyonun bir hastalık olduğunu kabul etmemiz.

Sonrasında ise tedavi sürecini istememiz. 

Bazen kendi başımıza üstesinden gelebileceğimiz bir aşamadadır fakat bazen bir uzman yardımı gerekir. 

Tabi ilaçla tedavide bunun bir tedavi türüdür. 

İçimizden hiçbir şey yapmak gelmese de kendimize hobiler edinmeliyiz. 

Dışarı çıkıp temiz bir hava aldıktan sonra insanların içine karışmalıyız ki mümkün olan en kısa sürede bu ruhsal hastalıktan kurtulma yoluna gidelim.

Bilimsel olaraksa antidepresan ilaçları, grup ve değişik psikoterapi yöntemleri, elektro şok tedavisi, fototerapi ve diğer yöntemlerdir.

Tedavi edilmesi olumlu sonuçlar doğururken, edilmediği takdirde genellikle intiharla sonuçlanmaktadır. 

Burada çevresindeki kişilerde önemli rol oynamaktadır. 

Kendisiyle ilgilenilmesi, tedaviye ikna edilmesi ya da hayatın güzelliklerinin gösterilmesi üzerine düşen en temel görevlerdendir. 

Tedavi için en gerekli şey ise sorunun kaynağına inmek. 

Neden kaynaklandığını bilmek. Bazen nedensiz bir şekilde aniden olur. 

Bazen de stresli bir ruh hali içerisinde. 

Bazen ölümler buna neden olurken bazen işsizlik ya da aşk acısı olabiliyor. Öncelikle bunu bilmemiz gerekmektedir.

Sonuca geldiğimizde depresyon tedavisi ve genel olarak depresyon üzerine bilgiler vermeye çalıştık. Bir çok insan depresyonun bir hastalık olduğunu kabullenemez ve bu yüzden durumu giderek kötüleşir ve tedavisi de aynı oranda güçleşir.

Unutmamamız gerekense her insan yaşamının bir ya da birçok evresinde bu durumu yaşayabildiği sadece şiddetinin değiştiği…


Önemli olan bunu fark edebilmek, tedaviyi kabul etmek, hayata küsmemek, zevk almak ve sevdiklerimizi kendimizden uzaklaştırmamak. Sevgiyle ve mutlu bir yaşam dileğiyle...