Motivasyon Artırma Yöntemleri

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




1: Başarılı olmanın birçok yolu vardır. 

Fakat bazı başarılar yalancı göstermelik sonuçların abartılmasıyla gerçekleşirken bazı başarılarda küçüktür ama sebep olduğu konu büyük olmasından dolaya daha önemlidir. 

Başarının ve sonuçlarının iyi yönde gelişmesi için gerekli olan motivasyon sağlanması çok önemlidir. 

Bir konuda motive olunmadan başlanan iş bitmeden son bulurken sonuçları itibariyle de zamanı geçmiş olacağından pek bir anlam ifade etmeyecektir. 

Onun için öncelikle bir işe başlamadan önce çok iyi motive olarak başaracağına inançlı başlangıçlar yapılması gerekmektedir. 

Bu işlem kendi dünyamızda gerçekleştirdiğimiz bir olay olmasının yanında çevremizdekileri de motive edebilmek için gerekli bir unsurdur.

2: Motivasyon artırma yöntemleri kişilerin yaradılış ve yaşayış tarzlarına göre değişim gösterirken ortak değerlendirilebilecek birkaç ana başlık altında toplayabileceğimiz motive olma yöntemlerini ele alalım.

3: Öncelikle geleceğe yönelik düşünün. 

Geleceğe yönelik düşünme insanı her zaman ileriye götüren ve hep bir basamak yukarıya adım atmasını sağlayan bir düşüncedir. 

Geleceği düşünerek yaptığı hamleler içinde bulunduğu durumdan daha iyiye yönelmeye sebep olacağından yenilikçi fikirlerin dolmasını sağlayarak gelişme sağlayacaktır. 

Sürekli bu şekilde düşünerek hareket eden kişiler kendilerini yaptıkları işe vererek işinde daha başarılı olma yolunda ilerleyeceklerinden üretim kabiliyetleride hep bir üst seviyede gerçekleşmiş olacaktır.

4: Geçmişte gerçekleşmiş faydalı olayları referans kabul edin. İnsan içinde bulunduğu durumda sürekli bir şeyler geliştirmek ve daha iyi şeyler yapmak çabası içindedir. 

Bu çabalarının temelinde hep bir önce gerçekleşmiş tamamlanmış faaliyetlerin devamı yatmaktadır. 

Peki, sürekli ortaya konulan ve insan hayatını her noktasında etkileyen bu faaliyetlerin geçmişinde ortaya çıkmış faydalı noktalarını ele alarak yenileştirme yapsak daha iyi sonuçlar çıkmaz mı tabi ki olumlu sonuçları elde etme olasılığımız daha yüksek olacaktır. 

İşte bunun gibi geçmişte gerçekleşen faydalı olaylardan referans alarak hareket ettiğimizde motivasyonumuz daha da gelişerek başarılı sonuçlar almak mümkün olacaktır.

5: Kendi dünyanızı genişletin. İnsanlar bazı konularda çok başaralı olabilirler. 

Fakat bu başarılı oldukları konu etrafında dolanarak başarılarını sınırlı tuttukları takdirde zamanla sabit olan bu konu önemini yitirdiğinde kişinin de gelişme yönünde ilerleme sağlayamayacağından dolayı sıkıntıya düşecektir. 

Bu yüzden kendine ait dünyasını genişleterek daha büyük projelerde yer alarak yeni ufuklara kanat çırpmak daha faydalı olmaktadır. 

Motivasyon konusunda genişlettiği dünyasında yeniliklere açık olarak çalışmalarını sürdüreceğinden hem çalışma alanında hem üretim alanında başarılarını devamını sağlayabilecektir.

6: Yaşam alanlarınızda ve yaşam tarzınızda düzenli olun. İnsan yaşadığı ortamda kendine ait sahiplendiği dünyasında dilediği gibi yaşayarak bir düzen tutturur. 

Fakat insanın yaşadığı alanın düzenli olması hareketlerinde yansıyacağından çalışmaları daha verimli bir şekilde gelişme gösterecektir. 

Dağınık bir ortamda çalıma gerçekleştiren bir kişi aradığını bulamamaktan belli bir zaman sonra sıkılacağından işe olan motivasyon sorununda beraberinde gelerek yarım kalmış bir iş daha ortay çıkmış olacaktır. 

Yaşan arzındaki düzenli hareketleri işlerini zamanında bitirerek yemek uyku ve dinlenme zamanlarını bir düzen içinde gerçekleştirerek başarılarının devamını getirmesini sağlayacaktır.

7: Yaşam alanınızda sizi motive edecek dış etkilere yer verin. 

Kendi başarılarınızın yanında çevremizde ortaya çıkarılmış değerlendirmeye değer tarzda başarılarımda referans kabul ederek kendi çalışmalarımızda kullanarak faydalanabiliriz. 

Motivasyon sadece tekil çalışmalarla sınırlı kalmadan dış ortamda ki gelişmelerden de faydalanarak sağlanacağı gibi bu çalışmaları kıyaslama yöntemiyle bir yarış havası da verilebilmektedir.

8: Müzik dinleyerek motive olun: Özellikle klasik müzik hem dinlendirici hem motive edici özellikte olduğundan yalnız kaldığınızda veya dikkatli çalışmanız gerektiğinde klasik müzik dinleyin. 

Spor zamanlarında başarılarını artırmak için hareketli müzikler eşliğinde yaptığınız spor faaliyetlerinden daha büyük başarılar elde ettiğinizi göreceksiniz. 

Uzun mesafeli yarışma tarzı spor müsabakalarında kulaklıktan gelen müziğin ritmi sıklaşan nefesinizi duymanızı engelleyerek motive olmanızı sağlayacaktır