Saç Dökülmesi Tedavisi İçin En Kalıcı Yöntemler

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




1: Şüphesiz ki bayan ya da erkek olsun bütün insanlar dolgun ve gür olan saçlara sahip olmak isterler ancak bu her zaman mümkün olmaz. 

Aslında bütün insanlarda günlük belli bir miktarda dökülen saçlar vardır ancak bu sayı çok fazla bir şekilde kellik yapacak kadar hızlı bir şekilde ilerliyor ise saç dökülmesi sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz anlamına gelmektedir. 

Ancak saç dökülmesi sorununa bir takım çözümler bulabilirsiniz. Bunlar;

2: Saçlarınızı her gün yıkamayın. 

Saçı her gün yıkamanın saç açısından faydalı olduğu söylense de bu yanlış bir davranıştır. 

Saçları her gün yıkamak saç derisinin yağ dengesini bozar ve saçlar daha çabuk bir şekilde yağlanmaya başlar. 

Saçı her gün yıkamak yerine 2 ya da 3 günde bir ph 5,5 değerinde olan bir şampuanla yıkamak yeterlidir.

3: Bilinçsiz bir şekilde dışarıdan beslenme ve doktor kontrolü olmadan kendi kafaya göre yapılan diyetler saçı olumsuz olarak etkiler. 

Bilinçsiz diyetler ve bilinçsiz beslenme şekilleri mineral, vitamin ve protein eksikliğine yol açar, böylece saç cansız düşer ve dökülmeye başlar. 

Saçların sağlıklı bir hal alması için B6,B12,C,E ve biyotin vitaminleri bunların yanı sıra kalsiyum, magnezyum, çinko, kalsiyum, demir ve bakır gibi aminoasitler de oldukça önemlidir. 

Ancak bu vitaminleri yediklerinizden alamıyor iseniz tablet aracılığı ile alabilirsiniz.

4: Saçlarda jöle kullanılmamalıdır çünkü jöle saçın nefes almasını önler ve bu nedenle saç dökülmesi sorununa neden olur. 

Saçta jöle kullanıldığı takdirde saç hemen aynı gün içerisinde yıkanmalıdır. 

Saçlarda saç derisinin kanlanmasını sağlayan damarların akışı yönünde saçlı olan deriye masaj yapmak saç dökülmesini önler. 

Güneşin zararlı etkilerinden saçınızı koruyun çok güneş altında kalmak ya da aynı şekilde çok deniz suyunda kalmış olmak saçlara ciddi şekilde zarar verir.

5: Stresten uzak durmalısınız. Yüksek stresli olan bir yaşamınız var ise kendinize zaman ayırın ve bir şekilde bu stresi azaltın çünkü stres saç kayıplarına neden olur. 

Sıkı olan başlık ve şapkalar kafa derisindeki dolaşımı zayıflatır bu sebepler ter ve kir oluşumuna sebep olur. 

Saçlarınıza aşırı fiziksel zorlama yapmaktan uzak durun saçlarınızı nazik bir şekilde fırçalayın ve tarayın. 

Saçlarınızı fırçalarken saçınızı çekmeyin ve saçlarınızı atkuyruğu yapmak ve örmekten mümkün olduğu kadar uzak durun.

6: Bol bol meyve ve sebze yiyin ve az miktarda nişasta tüketin. Meyve ve sebzeler bol miktarda antioksidan ve flavonoid içerir. 

Sigara ve alkol kullanımınız var ise bu alışkanlık hemen bitirilmelidir. 

Saçlarınızı eğer boyuyor iseniz bu boya işlemini 2 ayda bir defa yapmaya çalışın çünkü saçları boyamak saçlara zarar verir. 

Saçlarınızın uçları çatallanmış ise kesin.

7: Uyku düzeninize dikkat edin ve yeteri kadar uyumaya çalışın. 

Saç köklerini canlandırmak ve kan dolaşımını hızlandırmak için Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağı ile saç derinize masaj yapın. 

Saçlarınızı duruladıktan sonra ılık su ile masaj yapmanız saç dökülmesini önler ve saçlarınızın daha hızlı bir şekilde uzamasını sağlar.

8: Marul ilaçları saç dökülmesi sorununu azaltma konusunda en çok kullanılan ürünlerden birisidir ve basit ev ilacıdır. 

Bir demet marul yaprağını getirerek taze sıkılmış olan ıspanak suyunu mikser yardımı ile karıştırın ve ardından oluşan karışımı saç maskesi ve haftalık saç derisi maskesi olarak saçınıza sürün. 

Saç dökülmesi tedavisinde ve diğer saç derisi tedavisinde Hindistan cevizi yağı ve çok demlenmiş olan alma yağı bilinen en yaygın yöntemlerdendir.