Kadın Erkek İlişkileri Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




            1) Belki de yüzyıllar boyunca süregelen bir tartışma konusu bu. Bir kadın ve bir erkeğin, iki ayrı dünyanın, birbirinden çok farklı iki varlığın bir araya gelmesi ya da bir araya gelmeye çalışması. 

Kadın ve erkek fiziksel, düşünsel, ruhsal veya duygusal olarak birbirinden tamamen farklı iki canlı aslında. İşte bu farklılık birçok sorunu da birçok soru işaretini beraberinde getiriyor.

            2) Kadın erkek ilişkileri konusunda birbirinden farklı yüzlerce yazı, kitap, roman, makale, köşe yazısı vs. okuyabilirsiniz. 

Her geçen gün bir şeyler yazılıp çiziliyor bu konu hakkında. Ancak bu konunun –belki de bu sorunun demeliyim- temelinde kadın ve erkek arasındaki farklılığın farkında olmak yatıyor. İşte ilk önce bunu anlamak gerekiyor: KADIN VE ERKEK BİRBİRİNDEN TAMAMEN FARKLI. 

Her kadın ve her erkek öncelikle karşısındakinin kendisinden farklı bir yapıya, farklı bir düşünceye sahip olabileceğini kabul ederek, bunun farkında olarak hareket etmeli.

            3) Önce kadınlardan bahsetmek istiyorum, kadınlardan ve onların o müthiş karmaşık dünyalarından. 

İstisnaları olmakla birlikte bir kadın sadece
kadın erkek ilişkilerinde değil, her konuda çok detaylı düşünür. Sabah kalktığında o günün planı hazırdır, hem de en ince detayına kadar. 

Saçını hangi tarafa ayıracağından hangi ruju süreceğine kadar, işte ya da okulda hangi notunu hangi renk kâğıda yazacağından akşam geldiğinde hangi yemeği hangi aşamalardan geçerek yapacağına kadar, o gün hangi duş jelini kullanacağından uyurken giyeceği pijamaya kadar... Ve daha birçok şey. 

Erkeklerin söyleyince bile aklına gelmeyen şeyleri bir kadın en ince ayrıntısına kadar düşünüp planlamıştır bile.

            4) Bu karmaşık yapıyı kadın erkek ilişkilerine uyarladığımızda sonuç bazen facia olabiliyor. Bir kadın, karşısındaki erkeğin gülümsemesinden, kaşının yukarı kalkmasından, yemek yerken gayriihtiyari yaptığı bir hareketten milyonlarca anlam çıkarabiliyor. 

İlişkinin ilk gününden evine alacağı peçeteliği, kız çocuklarının pembe elbisesini en ince detayına kadar planlayabiliyor. Bu tabii ki biraz da duygusallık ve hayalperestlikten kaynaklanıyor.

            5) Erkekler ise duygularını biraz daha arka plana atarak daha mantıklı davranabiliyor. 

Onların dünyasında ayrıntılar yok, pürüzler yok, ekstra hiçbir şey yok; dümdüz bir hayat var. Olanı olduğu gibi algılayabiliyorlar. Kadın erkek ilişkileri konusunda da genelde mantıklı taraf oluyorlar.

            6) Kadınların karmaşık dünyası ağır geliyor bazen erkeklere. Erkek seviyorsa “seviyorum” diyor, yorgunsa “yorgunum” diyor ve aslında yalan söylemiyor. 

Ama bir kadın bunları duyduğunda “neden çok seviyorum demedi, beni sevmiyor mu, bir şey mi oldu acaba” diye düşünmeye başlıyor. 

Oysa karşısındaki erkeğin söylediği şey: Seni seviyorum. Bakar mısınız dünyanın en güzel cümlesinden çıkan sonuçlara?



            7) Kadın ve erkek arkasında tek fark, birinin fazla detaycı olması değil tabii ki. 

Biraz önce de belirttiğim gibi erkekler kadın erkek ilişkisinde terazinin mantıklı tarafıyken kadınlar da terazinin duygusal ve hassas tarafını teşkil ediyor. 

Sürekli ilgi bekliyor, sevgi bekliyor ve en ufak ilgisizlikte dünyası başına yıkılıyor. Bunun için erkeklere bir ipucu vermek gerekiyor sanırım. Sevgili beyler, eşinizin ya da sevgilinizin sizden tek istediği şey birazcık ilgi aslında. Küçücük bir sevgi gösterisiyle onu bulutların üstüne çıkarabilirsiniz. 

Ve bunun için pahalı hediyelere, lüks restoranlarda mum ışığında bir yemeğe gerek yok. Gözlerinin içine bakıp sıcacık bir gülümsemeyle, ya da sımsıkı bir sarılmayla karşınızdaki kadının duygusal ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

            8) Bu noktada kadınlara da bir ipucu vermek lazım. Erkeklerden sizin o karmaşık dünyanızı anlamasını beklemeyin. 

Siz anlatın ona, açıkça ve tane tane. Bir anda da yüklenmeyin tabii ki. Emin olun sorunlar konuşarak çözülür. Kadın erkek ilişkilerinde ayrım gözetmeden herkese bir de temennim olsun: 

Çok sevin ve çok sevilin. Hayat sevgiyle, aşkla güzel.