Şınav Nasıl Çekilir - Nizami Şınav Çekmek İçin Bütün Adımlar

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Şınav, hiç bir ekipmana ihtiyaç duymadan tek başına ya da grup oluşturarak yapılabilen bir egzersiz şeklidir. Şınav nasıl çekilebilir?

1: Şınav nasıl çekilir sorusuna verilecek ilk cevap doğru bir vücut pozisyonudur. Yani, dik ve düz olmalıdır.

2: Şınav çekmek için başlamadan önce başlangıç pozisyonu denilen pozisyon alınmalıdır.

3: Başlangıç pozisyonu olarak, yere yani zemine vücut paralel olmalı ve yüz yere bakacak şekilde ve gergin durulmalıdır.

4: Sadece eller (avuç içleri yere değecek şekilde) durmalı ve ayak parmak uçları yere temas etmelidir.

5: Vücudun başka hiç bir bölgesi zemine temas etmemeli hiç bir yerden destek almamalıdır.

6: Nizami şınav çekmek için ellerin iç kısmı yere tamamen temas etmeli, sol ve sağ el birbirlerinden yaklaşık iki veya iki buçuk karış uzaklıkta olmalıdır. Yani eller, sağ el sağ omuz hizasında sol el sol omuz hizasında yere avuç içi ile tutunmalıdır.

7: Ellerin parmak uçları ileriye doğru bakmalı, aya bölümü geride kalmalıdır.

8: El parmaklarının birbirine uzaklığı ve aralığı ise, ne parmaklar birbirine çok açık şekilde olmalı nede birbirine yapışık ve bitişik olmalıdır. El parmakların birbirinden uzaklığı normal aralıkta olmalıdır.

9: Ellerin zemine koyulma şekli, el bileklerine fazla baskı olmayacak şekilde göğsün orta kısmına düşey pozisyonda olmalıdır.

10: Ayakların uç kısımları ve topuk kısımları birleştirilmiş olmalıdır.

11: Ayakuçları ve parmaklar, hafif kırılarak yere temas etmelidir.

12: Nizami şınav çekmek için kafa dik tutulmalı ve yüz ileriye doğru bakmalıdır.

13: Şınav nasıl çekilir. Diz, baş, ayaklar, sırt ve kalça hiç kırılmadan dümdüz şekilde tutulmalıdır. Vücut dikliğinin bozulmaması içinde kalça, karın ve bel kasları sıkıştırılmalı ve hiç bir şekilde gevşetilmemelidir.

14: Başlangıç pozisyonu alındıktan sonra, vücudun şekli ve düzlüğü hiç bozulmadan, sadece dirsekler yanlara doğru açılarak vücut aşağıya indirilmelidir.

15: Vücudun yere indiği mesafe kol kuvveti izin verdiği sürece, göğüs yere değecek şekilde indirmelidir.

16: Yine aynı hızla kol kasları ve göğüs kuvveti yardımı ile vücut yukarıya doğru itilmelidir.

17: Vücudun indirilmesi ve kaldırılması sırasında ise, başlangıç pozisyonundaki düz vücut pozisyonu hiç bozulmamalıdır.

18: Tüm vücut hiç dalgalanma olmadan, aynı anda indirilmeli ve aynı anda kaldırılmalıdır.

19: Başlangıç pozisyonundaki kafanın ileriye bakan pozisyonu da hiç bozulmadan vücut aşağıya indirilmelidir.

20: İniş sırasında kafanın ileriye bakması boyunda ağrı oluşmasına sebep olabilir. Fakat başın bu pozisyonu rahat nefes almayı sağlayacağı gibi omurga sakatlanma ihtimalini de en aza indirecektir.

21: Şınav nasıl çekilir sorusuna verilecek başka bir cevap ise iyi bir nefestir. Ritmik bir şekilde kalkarken nefes alır ve inerken nefes verin. 

22: Vücudun inişi sırasında düzgün ve ahenkli nefes alınmalıdır.

23: Vücut yukarıya itildiği sırada da nefes kontrollü bir şekilde geri bırakılmalıdır.

24: Şınav nasıl çekilir? Şınav çekilirken dikkat edilmesi gereken en önemli husus düz olan vücut pozisyonunun ve dik karşıya bakan kafa pozisyonu hiç bozulmamalıdır.

25: Üst göğüs, alt göğüs, karın kasları, kol kasları, bacak kasları, baldır ve boyun kaslarını aynı anda ve sistemli bir şekilde olumlu yönde etkileten şınav düzenli bir biçimde ve sürekli uygulandığında formda kalarak sağlıklı bir görünüm kazanmanın yanında estetik ideal vücut ölçüleri de kontrolde tutulmaktadır.
        
Şınava ilk başlayış, sınırlı sayıda olmalı her gün birer ikişer artırarak ve kasları alıştırarak devam ettirilmesini sağlamalıdır. Böylelikle vücut ilerleyen günlerdeki artırılan şınav sayısına daha kolay uyum göstereceğinden zorlanmadan devam etmesi sağlanmaktadır. Yağları eriten, kas ve etleri sıkıştıran adaleleri kuvvetlendiren şınavın açık havada yapılması nefesi de olumlu etkileyecektir.