Karın Kası Antrenmanı

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Herkes heykellerdeki gibi bir karın kasına sahip olmayı çok karmaşık bir iş olarak görmektedir. Karın kası antrenmanı zahmetli ve zor bir iştir. Ancak çoğu kişinin düşündüğü gibi de karmaşık falan değildir. Burada önemli olan şudur; Kalın karın kasını nasıl yapabiliriz ve bunu koruruz?  Bunun içinde birçok teknik mevcut olmakla birlikte neyi istediğinizi iyi bilmeniz gerekmektedir. Bu egzersizlerden bazıları ise;

Russian Twist; Bu karın kası antrenmanı  direnç için kolunuzla ağırlığı tutun. Kollarınız yere  paralel olana dek gövdenizi sağ yatırıp başlangıç pozisyonunuza tekrar geri dönün ve ters tarafa doğru hareketi devamlı olarak yavaş yavaş tekrarlayın.

Hanging Leg Raises; Bu karın kası antrenmanı mükemmel sonuçlar doğurabilecek bir yöntem olarak uygulanmaktadır. Bir asılı bara ellerinizle sıkıca asılın ve bacaklarınızı gövdenizle 90 derecelik açı yapana kadar kaldırın ve birkaç saniye bekledikten sonra indirin. Bu hareketi beş kere 3 set halinde günde bir kez yaparsanız değişimi gözlerinizle rahatlıkla görebilirsiniz.

Barbell Ab Rollouts; Bu karın egzersizi diğerlerine göre biraz daha farklı bir uygulamadır ki o da şöyle; Haltere 2.5-5 kiloluk ağırlık takın, yede el ve ayaklarınız üstünde beklerken, halteri önünüze koyun. Bu sizin başlangıç pozisyonunuz olacaktır. Halteri ellerinizle sıkıca kavrayın ve omuzlarınızı açık vaziyette tutun. Yavaşça halteri ileri doğru yuvarlayın, vücudunuzu dümdüz uzatın. Dümdüz vaziyette birkaç saniye bekledikten sonra yavaşça nefes vererek başlangıç pozisyonunuza geri dönün.

Cable Crunches; Bu karın kası antrenmanı klasik bir karın egzersizidir. İp bağı olan bir high pulley altında diz çöktükten sonra ipi yüz hizanıza gelecek şekilde yavaşça çekin. Kalçalarınızı esneterek ağırlığın alt sırtınıza germesine izin verin. Hareketsiz kalçanızla belinizi esnetin tıpkı karın kaslarınızı sıktığınız gibi, böylece dirsekler uyluk ortasına doğru gidecektir. Hareketin bu noktasında kasılmayı birkaç saniye muhafaza ettikten sonra nefes alarak yavaşça hareketi sonlandırın.

Side Jackknifes;  Bu egzersiz karnın orta kesitini güzel bir şekilde ayrışmasına yardımcı olmaktadır. Sağ tarafınıza yatın ve sol bacağınızı sağ bacağınızın üzerine koyduktan sonra sağ elinizi rahat bir bölgeye koyun ve sol elinizle başınızın arkasında tokalaşma pozisyonunda ellerinizi birleştirin. Oblik kaslarınızı çekerken, gövdenizi ve sol bacağınızı yukarıya doğru çekin. Bir süre kendinizi sıkın ve başlangıç pozisyonunuza geri dönün. Ayrıca bu egzersize ayak bileklerinize ağırlık bağlayarak ta yapabilirsiniz.

The Plank; Bu egzersiz core kuvveti istikrarını geliştirmeye yardımcı olmaktadır. Dirsekleri yüzüstü pozisyonda olabildiğince tutun. Bununla birlikte karın kası rutininize göre side plank egzersizini de ekleyebilirsiniz de. Diğer egzersizlerinde tek farkı tek dirsek üzerinde dururken aynı anda sağ ve sol oblike kaslarınızı da çalıştırabilmenizdir. Egzersize iyice alıştıktan sonra bu çalışmayı dambıl kullanarak ta güçlendirebilirsiniz.

Exercise Ball Pull-in;  Denge gerektiren mükemmel bir egzersizdir. Bacaklarınızı egzersiz topunun üzerine koyunuz, daha sonra omuzlarınızı geniş bir biçimde push up pozisyonuna geçin. Sırtınızı düz tutarken , dizlerinizi göğsünüze doğru çekin. Ardından bacaklarınızı başlangıç pozisyonuna doğru dümdüz uzatın.

Yukarıda açıkladığımız karın egzersizleri ağırlık yüklemeli çalışmalar olduğundan kasların üzerindeki gerginliği ve yorgunluğu arttırdığından alacağınız gıdalar son derece önem arz etmektedir. Temel olarak bahsedecek olursak; küçük sağlıklı atıştırmalıklarla gün içinde 6-8 öğün yiyin. Yüksek protein alımına odaklanın. Bol miktarda sebze yiyerek asla kahvaltıyı egzersiz öncesi ve sonrası öğünleri kaçırmayın. Şeker içeren şeylerden uzak durun ve bütün gün boyunca bol soğuk su içerek vücudunuzu dirençli şekilde tutmayı başarabilirsiniz.


Çekici Bir Erkek Olmanın Kesin Yollarını Öğrenin

Bizi çekici kılan sadece kaslarımız değil. Hatta kaslı bir vücut çekiciliğin %2 sidir belki. O kadar yakışıklı ya da kaslı olmamasına rağmen kız arkadaşları olan erkekleri günlük hayatımızda bir çok kez görebiliriz. Peki bunun sırrı ne? Karakterimizi ve hayatımızı çekici hale getirmek. Bunu geçte olsa öğrendim.