Nasıl Traş Olunur

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




1. Tıraş olmadan önce yapılan hazırlık
Tıraş olmadan önce alınacak olan ılık bir duş ile gözeneklerin açılması ve temizlenmesi sağlanır. Eğer duş alma gibi bir olanak yoksa ılık su ile yüzü sabun veya temizleyici jel ile yıkamak da yeterli olacaktır. Tıraş olurken kullanılacak olan kaliteli bir tıraş köpüğü veya jeli, tıraş bıçağının yüzde rahatça kaymasını sağlayacaktır. Böylelikle, yüzün tahriş olması engellenir. Düzenli olarak tıraş olmakla, cilt de oluşan ölü derilerden kurtulma sağlanır. Aynı zamanda cildin rahatlaması da sağlanmış olunur. Kolay ve mükemmel tıraşın en önemli özelliği, tıraş öncesinde, cildin tıraşa çok iyi hazırlanmasıdır.

2. Sakalın yumuşatılması
Küçük bir yüz havlusunu sıcak su ile ıslatın. 30 saniye boyunca yüzünüzde bekletin. Böylece, cilt ve sakal yumuşayacak, sakal tıraşı daha rahat olacaktır. Cilt deki yumuşama sayesinde, sert olan sakalların bile çok rahat tıraş olması sağlanacaktır. Yumuşak bir sakal elde edilmesi, cildin zedelenmemesi için önemli bir aşamadır.

3. Tıraş köpüğünün kullanılması
Yüzü yıkayarak elde edilen yumuşama, zamanla suyun buharlaşarak kaybolmasına neden olur. Bunu önlemek için tıraş köpüğü veya jeli, yüzünüzde bir katman oluşturarak, bu bölgenin nemli kalmasını sağlamaktadır. Bir pinpon topu büyüklüğünde tıraş köpüğünü avucunuzun içine sıkın. Daha sonra, iki avucunuzla bütün yüzünüze ve boyun bölgenize dairesel hareketlerle masaj yapar gibi yayarak sürün. Eğer tıraş sabunu kullanılacaksa, tıraş fırçası ıslatılarak sabun köpürtülür. Dairesel hareketlerle yüzün tamamına ve boyun bölgesine sürülür.

4. Tıraş bıçağının kullanılması
Tıraş bıçağının yeni veya az kullanılmış olması son derece önemlidir. Mükemmel bir tıraş için, kaliteli bir tıraş bıçağı kullanmak, hem tıraşın kolay olmasını sağlayacak, hem de cildin tahriş olmasını önleyecektir. Tıraş olurken her hangi bir çekme veya zorlanma hissedildiği zaman, mutlaka tıraş bıçağını değiştirmek gereklidir. Bu gibi bıçakların kullanılmayarak atılması son derece önemlidir.

5. Tıraşa önce nereden başlanır?
Tıraş olmaya önce elmacık kemiklerinden başlanır. Özellikle elmacık kemiklerinden çene bitimine kadar olan bölge, yukarıdan aşağı doğru tıraş edilir. Fazla zorlamaya gerek olmadan, rahatça tıraş olunmalıdır.

6. Boyun ve yanakların tıraşı nasıl olmalıdır?
Boyun ve yanaklar, aşağıdan yukarı doğru tıraş edilmelidir. Cildinizi bir elinizle yukarı çekerek gerginleştirirseniz, kıl köklerini daha iyi görüp tıraş edebilirsiniz. Bunu yaparken cildi gereğinden fazla çekiştirmemeli, bu bölgenin zarar görmesine neden olunmamalıdır.

7. Dudak üstünün tıraş edilmesi
Dudak üstü tıraş edilirken, bu bölgeyi elinizle gererek tıraş bıçağını yukarı aşağı kullanarak tıraş olmalısınız.

8. Son aşamada neler yapılmalıdır?
Tıraş bitiminde, ılık su ile kalan fazla tıraş köpüğü yıkanarak yüz temizlenir. Her hangi bir yerde kıl almış ise, kalan yeri almak için tıraş bıçağı ıslatılarak sadece bu aşamada kılların çıkış yönünün tersine kullanılır. Daha sonra, son kontroller yapılarak tıraş sonlandırılır. Tıraş bıçağı, iyice yıkanarak temizlenir. Tıraş bıçağı iyice kurulanmalı asla ıslak bırakılmamalıdır.

9. Tıraş sonrası bakım nasıl olur?
Tıraş sonrasında, yüzü soğuk su ile yıkayarak, açılan gözeneklerin kapanarak cildin doğal dengesi sağlanmış olunur. Yüzün korunması ve nemlenmesi, bu aşamada son derece önemlidir. Bunun için de mutlaka nemlendirici bir losyon veya krem sürmek gerekir. Cildi besleyen, koruyan ve nemlendiren bir losyon seçilmesi, oluşabilecek iltihaplanmalarında önüne geçecektir. İçindeki yüksek alkol oranı nedeni ile kolonya kullanılmaması gerekir. Yüzde oluşacak yanma, cildin tahriş olduğunun bir belirtisidir. Tıraş öncesi, tıraş esnası ve tıraş sonrası aşamaları son derece önemlidir. Erkeklerde kişisel bakımın en iyi şekli, kaliteli bir tıraştır.

Size, her erkek için yararlı olacağını düşündüğüm, bana kadınlar konusunda çok yardımcı olan bir kaynağı tavsiye etmek istiyorum.