Kravat Nasıl Bağlanır - Resimli Anlatım

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Kravat nasıl bağlanır üzerine detaylı bir makale hazırladım. Ve en popüler 7 bağlama şeklini bir araya getirdim. Ve karmaşık olanları resim ve videolar yardımıyla anlattım. Umarım beğenirsiniz.

Kravat erkeklerin kıyafetlerini tamamlayan önemli bir aksesuardır. Şık bir takım elbiseyle kullanacağınız kravat elbiseyi tamamlayabileceği gibi kötü gözükmesine de neden olabilir. Kravat nasıl bağlanır sorusu, erkekler için oldukça sıkıcı ve zor bir gibi görünmektedir. Ancak belli stratejiler izleyerek farklı şekillerde kravat bağlamak mümkündür. Her kıyafete ve tarza uygun tek bir kravat bağlama şekli yoktur. Kravatınızı ister uzun bırakabilir, isterseniz uzun bağlayabilirsiniz. İnce bağlama şekilleri daha spor dururken kalın bağlanmış bir kravat modeliyle de tarzınızı tamamlayabilirsiniz. Çeşitli kravat bağlama şekillerine baktığımızda:

         1. Basit Düğüm (Four in Hand): Kravat nasıl bağlanır denildiğinde, akla ilk gelen basit/klasik düğümdür. Bağlaması oldukça kolay olan bu model her gömlek tipi ile de uyumlu olduğu için pratik erkekler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle okullu gençlerin favorisi olan bu kravatın bağlama yöntemine baktığımızda: Kravatın geniş ucunu, ince ucunun 30 cm kadar aşağısına doğru uzatın. Geniş uç yukarıda kalacak şekilde çapraz yapın. Daha sonra geniş ucu ince ucun arkasından döndürüp ince ucun üzerinden geçirin. Ortaya çıkan boşluktan geniş ucu geçirerek aşağıya doğru çekin. Ön tarafta bir düğüm oluşacaktır. Oluşan bu düğümü parmağınızla gevşetin ve geniş ucu geçirerek aşağıya doğru çekin ve kravatınız hazır.


2. Çift Düğüm: Aslında basit düğüm ile aynı şekilde bağlanmasına karşın kravatın geniş ucu ince ucundan iki defa döndürüldüğü için basit düğüme nazaran daha kalın bir görünüme sahiptir. Çok kalın kumaşlı gömleklerle takılması önerilmeyen bu düğüm çeşidi hemen her gömlekle tamamlanabilir.

         3. Küçük Düğüm: Kravat nasıl bağlanır üzerine google da yapılan aramalarda karşımıza çıkan en popüler düğümlerden biridir bu. Birazdan daha komplike düğüm çeşitlerinden de bahsedeceğim. 

Kalın gömlekler, dar yakalarda daha çok tercih edilen bu modelin bağlaması da oldukça kolaydır. Tek bir düğümden oluşan bu bağlama stilinde kravatın geniş ucu dar ucunun etrafında bir tur döndürülür ve daha sonra oluşan ilmeğin içerisinden geçirilerek aşağıya doğru çekilir. En basit bağlama tekniği olduğunu söyleyebileceğimiz gibi her tip gömlekle tercih edilmez.



4. Windsor düğümü: İsmini İngiliz dükü olan Windsor’dan alan bu kravat bağlama şekli daha çok özel günlerde tercih edilen şık bir modeldir. Windsor yaka ve İtalyan yaka gömleklerle tamamlandığında oldukça çekici duran bu modeli bağlamak biraz zordur. Windsor düğümü için kravatın ince tarafı sola, kalın tarafı sağa alınır ve kravatın ön yüzü size doğru bakmalıdır. Kravatın kalın ucu yukarda kalacak şekilde, ince tarafını kalın tarafından bir tur döndürmelisiniz. Daha sonra kalın olan uç aralığın üstünden altına doğru geçirilmelidir. Kalın ucu ince ucun üzerindeki düğümde gevşek olacak şekilde bırakıp, alttan yukarıya doğru çekmelisiniz. Kravatı boynunuza takıp düğümün içinden geçen ucu çektiğinizde başarılı bir bağlama gerçekleştirmiş olacaksınız.




         5. Yarım Windsor düğümü: Aslında şekil olarak Windsor düğümüne benzer ancak daha kolay bir bağlama şeklidir. Üçgen görünümlü olan bu düğüm her tip gömlek türüyle de uyumludur. Kravatın geniş ucu ince ucun 30 cm kadar aşağısına doğru uzatın, daha sonra çapraz şekle getirin. Kravatın geniş ucunu dar ucun altından dolaştırıp, yukarı doğru kaldırın. Geniş ucu ortaya çıkan boşluktan geçirerek aşağıya doğru çekin daha sonra soldan sağa geçirin. Geniş ucu tekrar boşluktan geçirdikten sonra ön taraftaki boşluktan aşağı doğru çekin.



         6. Wan Wijk Düğümü: Lisa Wan Wijk tarafından bulunan bu bağlama stilinin esası 3 tur sarılmaya dayalıdır. İnce ve uzun duruşa sahip olan bu bağlama stili diğer bağlama stillerinden farklıdır. Bu yüzden farkındalık yaratmak isteyen uzun boylu erkekler tarafından tercih edilebilir.



         7. Pratt Düğümü: Daha çok dar ve dik yakalı gömleklerde tercih edilen bu bağlama şekli tersten bağlandığı için diğerlerinden farklıdır. Ters çevirdiğiniz kravatın geniş ucu alta gelecek şekilde çapraz yapın ve daha sonra geniş ucu dar ucun üstünden ve de altından geçirin. Sıkıştırdığınız ilmeğin arkasından geniş ucu yukarı doğru çekin ve dar ucun içinden geçirin.