Karizmatik Ve Kuul Olmak İçin Neler Yapılabilir?

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




1: Karizma, sosyal yaşamda, duygusal ilişkilerde ve meslek hayatında prestij oluşturabilmek için dış görünüşten daha önemlidir. Karizma tam olarak görünüş ve davranışların insanları derinden etkileyecek bir şekilde bir araya gelmesidir. Giyilen elbiselerden kullanılan kelimelere kadar her şey karizmanın bir parçası hatta yaratıcısı olabilir. Karizma, genel tabirle kuul olmak ile mümkündür. Cool olmak, derin bir sabır işi olduğu gibi, kişinin mizacına ve davranışlarına yansıyan bir davranıştır. Karizmanın yaratılması ve korunmasında cool davranmak oldukça önemlidir. İngilizcede “sakin” anlamına gelen “cool” kelimesi, “soğukkanlı, dingin” olarak düşünülebileceği gibi bugünkü kullanımıyla kendi başına bir kavramdır. Cool olmak, davranışların ve tepkilerin eğitilmesiyle, etkili bir tarza sahip olmakla mümkündür.

2: Kuul olmak bir tarz meselesi olmaktan çok mizaç ile ilgilidir. Kişinin sahip olduğu tarzı taşıyabilmesi büyük bir beceri gerektirir. Sahip olunan tarzın hararetle savunulması ve insanların gözüne sokmaya çabalanması kişiyi cool olmaktan uzaklaştıracaktır. Cool olmak bir fark ettirme değil fark edilme meselesidir. Öfke, üzüntü, heyecan gibi duyguların ani tepkilerle gösterilmesi kişinin cool görünmesini engelleyecektir. Cool olmak, silik olmayı değil sakin olmayı, asosyal olmayı değil konuşulmak istenen kişi olmayı gerektirir. Sakin ve karizmatik bir mizacın üzerine kurulan tarz, coolluğu arttıracak ve insanlarda olumlu bir etki bırakacaktır. Dış görünüm cool olmak için oldukça önemlidir ancak görünümü taşıyamayacak bir mizaca sahip olmak kişinin karizmasını yerle bir edecektir. Bu yüzden tarz ve görünümden önce ruha odaklanmak önemlidir.

            3: Konuşmanın iyi ayarlanması kuul olmak için son derece önemlidir. Ne insanları bunaltacak kadar konuşkan ne de varlığı unutturacak kadar suskun olmak gerekir. Sahip olunan ses tonu kişinin elinde olmasa da sesin eğitilmesi ve kelime vurgularına dikkat edilmesi önemlidir. Etkileyici bir konuşma, iyi bir iletişimin yolu olduğu gibi karizmanın da değişmez kuralıdır. Vurguların iyi ayarlanması cool bir konuşma için önemlidir ancak zorlama bir konuşma insanlarda antipati yaratacaktır. Özellikle ses tonunun zorlama bir şekilde değiştirilmesi yanlış olacaktır. Dingin ve vurgulu bir konuşma, dinleyenlerin algısını ses tonundan ve ya varsa telaffuz bozukluklarından alacak ve kelimelerin ahengine götürecektir.

4: Bir tarz edinmek kişiyi karizmatik kılar, ancak kişinin ruhu ve mizacı edindiği tarzı taşıyamaz ise karikatürize bir görüntü ortaya çıkacaktır. Kuul olmak çabasının karikatürize bir karaktere yol açmaması için özellikle tarz konusunda titiz olmak gerekir. Dinlenilen müzik, izlenilen filmler, okunan kitaplar, kıyafetler ve aksesuarlar, günlük hayatta kullanılan hemen hemen her şey bir tarzın parçasıdır. Kişinin edindiği tarzı iyi bilmesi, sözgelimi bu bir müzik tarzıysa onu iyice hatmetmesi gerekir. Bunun yanında tek bir tarza kapılıp geri kalan her şeye kapalı olmak kişiyi antipatik kılacak ve fanatik bir ruha büründürecektir, o yüzden tarzın bir obsesyona dönüştürülmemesi gerekir.


5: Karizma, her şeyden çok bir uyum meselesidir. Mizacın, konuşmanın, giyimin, davranışların, tarzın, insanın beden ve karakter görünümünü oluşturan her şeyin etkileyici bir şekilde uyum sağlamasıdır. Kuul olmak için en önemli şey bireysel dengenin doğru biçimde uyumlanabilmesidir. Kişi, cool görünmek adına olduğundan farklı biri gibi olmaya çalışırsa ortaya itici ve komik bir görüntü çıkacaktır. Cool olmak, taklitçilikle değil, ruhu ve görünüşü zenginleştirmekle mümkündür. İnsanların üzerinde etki bırakabilmek için önce benliği yapılan işin gerçekliğine ve doğruluğuna ikna etmek gerekir. Kendi bireysel uyumunu sağlayamamış bir insanın diğer insanlarla uyum sağlayarak etkili olabilmesi zordur. Kuul olmak, bir yapmacıklık meselesi değil, ruhun eğitilmesi ve geri kalan her şeyin eğitilmiş ruha eşlik etmesi demektir.

Karizmatik ve kuul olmak, kendimizi çekici kılmak açısından önemli konulardan biri şüphesiz.