Erkek Saç Kesimi Teknikleri

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




İnsanın en görünen aksesuarıdır saçları. Her yüz şekline, her giyim tarzına, her yaş grubuna gidecek, oturacak modeller elbette farklıdır. Birinde görüp de çok beğendiğiniz model sizin yüz şeklinize ve günlük tarzınıza uymadığı için sizde beklediğiniz sonucu vermeyebilir. Ya da hiç aklınızda olmayan bir saç modeli sizde çok doğal ve orijinal bir görünüm yaratabilir. Önemli olan size en çok giden modeli bulmanız bunun için yapmanız gereken de kendinizi tanımaktır. Bayanlar bu konuda erkeklerden daha şanslı gibi görünse de aslında çok da ciddi bir fark söz konusu değildir. Erkekler içinde çok güzel ve modern kesimler mevcuttur. Erkek saç kesimi kolay gibi görünse de hassasiyet ve dikkat isteyen bir iştir. En ufak bir hatada saçın tüm görüntüsünü değiştirebilir istenmeyen bir modelin altına imza atabilirsiniz. Bu makalede erkek saç kesimi ile ilgili birkaç maddede size bilgi vermek istiyorum.

1-Ense Tıraşı Nasıl Yapılır?

Önce saçları kendi çıkış yönünden ıslatıp tarayın ve parçalara ayırın. Ayırdığınız parçayı elinize alarak 90 derecelik bir açı ile düz makas kullanarak uçlarından alın. Tarama açısı son derece önemlidir çünkü bunu düzgün ayarlayamazsanız bir sonraki tutam kesiminizle önceki kesiminiz birbirine denk olmayacaktır. Kesim esnasında saç kurudukça ıslatmayı ihmal etmeyin. Çünkü kuru saçın uzunluğu ile ıslak saçın uzunluğu arasındaki fark sizi kolayca yanıltabilir ve kesiminiz yamuk ve orantısız olur. Saçın ense kısmına gelindiğinde kişinin başını öne doğru eğerek çenesini göğsüne yaslayın. Böylece ense saçlarını daha rahat düz tarayarak uçlarından alabilirsiniz.

2-Saç Orantılı Şekilde Nasıl Kesilir?

Saç ıslatılır ve kesime ilk önce enseden başlanır. Enseden sonra dikkatli bir şekilde saçı ayırarak üstlere doğru çıkın. Ense kesimini bitirdikten sonra saçın ayırdığınız kesimini 90 derecelik açı ile tarayın ve düz makas ile kesin. Bu kesimi tamamlayıp yan tutama geçtiğinizde yine aynı şekilde 90 derecelik açı ile saçı tarayın ve kesimi uygulayın. Böylece saçın orantısını sağlamış olduğunuzu göreceksiniz. Saçın her tarafı aynı eşit uzunlukta kesilmiş olacaktır.

90 derece tarayarak uçları kesme uygulamasını başın etrafında dönerek uyguladığınızda saçın istediğiniz orantıda ve düzgün kesilmiş olduğunu göreceksiniz. Aynı şekilde ön tutamlara da bunu uygulayın. Kesimden sonra iki elinizi saçın sağ ve sol tutamına sokarak uzunlukların eşit olup olmadığını kontrol edin. Eşit değilse makasla uzun kalan yerini diğer tutama eş olarak kısaltın. Bu oldukça dikkat etmeniz gereken bir işlemdir. Gözünüzden kaçan bir orantısızlık erkek saç kesimi söz konusu olduğunda saçta kötü ve orantısız aynı zamanda özensiz bir görünüme neden olacaktır.

3-Favoriler Nasıl Eşit Kesilir?

Erkek saç kesimi için en önemli şeylerin başında gelir favoriler. Favorilerin eşit kesilmesi çok önemlidir. Favorileri eşit kesebilmek için belirli bir noktada uzunluğu belirlemeniz gerekir. Bu noktayı kulaktan bir kıvrımı işaret kabul ederek sağlıklı bir ölçüm yapabilirsiniz. Aynı uzunlukları kulağın üzerine doğru dikkatlice devam ettirin. Favorileri eşitledikten sonra küçük bir ense makinası ile kalan küçük tüyleri temizleyin.

4-Traş Ederken Saçın Önleri Nasıl Düzgün Kesilir?


Saçı enseden yukarı doğru tarif edildiği gibi kestiğinizde orantılı bir kesim yapmış olacaksınız. Saçın ön kesiminde yani kahkül kesiminde de dikkat etmeniz gereken şeyler vardır. Saçı öne doğru tarayın ve eşit boyda kesin. Eğer eşit boyda olmasını istemiyor daha doğal bir görünüm elde etmek istiyorsanız ara makas yardımıyla kesim yapabilirsiniz. Böylece saçlarda doğal bir görünüm elde edebilirsiniz.