Barfiks Nasıl Çekilir - Barfiks Hareketleri, Faydaları

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Barfiks nasıl çekilir ve barfiks hareketleri, faydaları üzerine ipuçlarıyla dolu bir yazı hazırladım. İşte başlıyoruz.

1: Spor yapmak, vücut sağlığını korumak ve bedeni diri tutmak açısından son derece önemlidir. Çeşitli profesyonel sporların yanı sıra vücudu ve kasları çalıştıracak basit egzersizler de öğrenilmelidir. Basit egzersizler, evde ve ya sabah koşusuna çıkılan bölgede, özel yapılmış herhangi bir spor aleti olmanda yapılabilir. Her gün her yerde yapılabilecek egzersizler arasında olan barfiks, kol, göğüs ve vücut kaslarının çalışmasını sağlar. Barfiks, sabit demir bir çubuktan oluşan jimnastik aletidir ve bu alete asılıp vücudu çekerek yapılan jimnastiğe barfiks çekmek denir. Barfiks hareketleri için barfiks aleti şart değildir, insan ağırlığını taşıyabilecek ve vücudu çekebilecek seviyede sabit bir demir çubukla barfiks çekilebilir.

2: Barfiks nasıl çekilir hareket bakımından karmaşık olmasa da güç harcamak açısından oldukça zordur. Halter ve dövüş sporları gibi kol gücünün önemli olduğu sporlarla uğraşan kişilerin sıkça uyguladığı bir egzersiz olan barfiks hareketleri, bütün vücudun ağırlığının kollarda birikmesini sağladığı için ciddi bir güç kullanımı gerektirir. Sırt, kol ve karın bölgelerinin gücü kullanılarak yapılan bu egzersiz neticesinde gelişen ilk bölgeler de buralardır. Vücudun çalışması ve kasların gelişmesi açısından oldukça faydalı bir egzersiz olsa da, eğer yeni başlandıysa seviye yavaş yavaş arttırılmalıdır. Egzersiz yapıldıkça kol, karın ve sırt kaslarının geliştiği fark edilecek ve kolların vücudu kaldırma gücü artacaktır. Yeni başlayanların gereğinden fazla süreli yapmaları kasılmalara sebep olabilir. Barfiks nasıl çekilir, barfiks faydaları nelerdir daha detaylı anlatalım.

3: Barfiks çekerken ellerin omuz hizasının on santimlik açısıyla açılmaları gerekir. Kasların orantılı gelişimi açısından kolların omuzlardan eşit uzaklıkta olmaları önemlidir. Dengeyi sağlayabilmek için bacakların arkadan birbirlerine dolanmaları gerekir. Barfiks hareketleri arasında en zorlarından bir tanesi, elleri demire çapraz bir şekilde tutturarak da çekilebilir ancak yeni başlayanların bu yöntemi denememeleri daha sağlıklı olacaktır. Barfiks çekerken demirin sıkıca kavranması gerekir. Ayrıca egzersiz sırasında doğru nefesin alınması, nefes tıkanıklığını ve vücudun akciğerlere baskı yapmasını önler. Barfiks, dikkat edilmesi gereken bir egzersizdir. Doğru uygulandığı takdirde kol, karın ve sırt kasları başta olmak üzere vücudun gelişimine katkı sağlayacağı gibi yanlış kullanılması, özellikle yeni başlayanların vücudu zorlaması çeşitli sakatlıklara yol açabilir. Barfiks nasıl çekilir öğrenmesi kolaydır ama uygulama da dikkati elden bırakmayın.

4: Barfiks hareketleri genellikle tutuş şekline göre ayrılır. Düz tutuş, yeni başlayanların tercih etmesi gereken tutuş biçimidir. Bu tutuşta eller omuz hizasından on santim uzaklıkta tutularak demir düz şekilde kavranır. Bir kolun diğerinin üzerinden geçerek tutulduğu tutuşa ise çapraz tutuş denir. Barfiks, tutuş şekilleri kadar kolların hizasına göre de çeşitlere ayrılır. Omuz hizasında tutuş en yaygın tutuş şeklidir. Omuz hizasında dar tutuş, kolların yine omuz hizasında ama merkeze doğru tutulduğu barfiks şeklidir. Kolların omuz hizasından daha geniş açıda farklı yönlere doğru tutulduğu barfiks şekline ise omuz hizasından geniş tutuş denir. Kollar omuzu taşıyacak güce geldikçe barfiksin önce çene, daha sonra göğüs ve bel hizasına kadar çekilebildiği görülecektir. Barfiks en kolay klasik tutuşla çekilir.

5: Barfiks faydaları arasında, üst beden kaslarını üst seviyede zorlayabilmemizin yanı sıra, kasların ve kemiklerin düz doğrultuda gelişmesini sağlayacağı için boy uzamasını sağlayabilir. Özellikle düzenli olarak koşuyla birlikte yapılırsa kemiklerin gelişimini sağlayacaktır. Her gün barfiks çekmek, yeni başlayanlar için sakıncalı olabilir. Barfiks hareketlerinin sağlıklı olarak yapılabilmesi için vücudun belli bir seviyeye ulaşmış olması gerekir. İlk günlerde zorlanıyorsanız, barfiks çekerken altınıza bir sandalye koyun ve ağırlığınızın bir kısmını ona vererek çekin.

Günde 10-20 kez barfiks çekmek yeni başlayanlar için uygundur. Kolları geliştikçe vücudu kaldırabilecek ve barfiks sayısı günde 100-200’e kadar çıkabilecektir. Ancak düzenli olarak barfiks yapan insanların kaslarını dinlendirmeye özen göstermeleri gerekir, aksi takdirde kas kasılmaları yaşanabilir. Barfiksin belli bir diyet programıyla ve başta koşu olmak üzere diğer spor ve egzersizlerle yapılması istenilen sonucun daha iyi alınmasını sağlayacaktır.

Vücudumuzu geliştirmek kendimizi çekici kılmak açısından önemli konulardan biri şüphesiz.