Nasıl Karizmatik Bir Erkek Olunur

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Bir çok insan nasıl karizmatik bir erkek olunur sorusuna kesin bir cevap vermekte zorlanır. Karizmanın sözlüklerdeki genel tanımı: Mükemmel iletişim ve kişilerarası bağ kurma yetisidir. Bu tür yetiler öğrenilebilir ve geliştirilebilir oldukları için kendi karizmamızı geliştirmek tamamen bizim elimizdedir. 

Karizmatik bir erkek olmak, diğer insanlarla nasıl iletişim kurduğumuza dikkat etmekten geçiyor. Karizmayı meydana getiren bütün özellikler insanlara çekici gelir.

Bu özelliklerden maddeler halinde bahsedelim:

Nasıl Karizmatik Bir Erkek Olunur #1 - Özgüven


Karizmatik erkekler özgüven sahibidir ya da en azından dışarıdan öyle görünürler ve bu da yeterlidir aslında. Çeşitli sosyal ortamlarda (birebir, arkadaş grubu gibi) ve mekanlarda insanlarla iletişim kurmakta özgüven sahibi olmak bir çok erkeğin zorlandığı bir konudur. Gerçekten karizmatik olan kişi sadece dışarıdan öyle görünmez aynı zaman da etrafındaki insanlarında özgüvenli hissetmesi için elinden geleni yapar. Bunu da, insanları yargılayıcı ya da egoist bir şekilde değil positif bir şekilde yapar.

#2 - Olumlu Düşünce


Tıpkı özgüvenli olmak gibi karizmatik bir erkek olumlu düşünür ya da dışarıdan öyle görünürler. (ki bu da yeterlidir) Diğer insanların, karşılaştıkları durum ve olaylayın en iyi yanlarını görmeye çalışırlar. Günlük hayatlarında neşeli ve canlı bir enerjiye sahiplerdir. Olumlu düşünmek, insanların bizimle birlikte olmasını sağlamanın en kolay yoludur.

#3 - İlginç ve İlgili Olmak


Karizmatik bir erkek ilginçtir. Diğer insanların söyledikleri şeyi dinlemelerini sağlamayı bilirler.

Ve aynı zamanda ilgilidir. Diğer insanların söylediklerini dinlemek ister.

Karizmatik erkekler genel olarak iyi hikaye anlatırlar. İnsanları konuya dahil ederler, açıklayarak anlatırlar. Mesajlarını karşı tarafa kararlı ve temiz bir şekilde aktarırlar. Ciddi durabilirler ve arada bir yaptıkları espirilerle karşısındaki kişinin ona odaklanmasını sağlar. Ve elbette rahat ve açık bir vücut dili ve göz temasını da koruması ilgiyi korumasının altında yatan sırdır.

Temel olarak nasıl karizmatik bir erkek olunur maddeler halinde açıklamaya çalıştım.

#4 - Karizma Nasıl Geliştirilebilir?

Her yeni yetenek, biraz merak ve yeteri kadar gayretle kişisel gelişim aşamaları takip edilerek kazanılabilir. Karizmanın öğrenilebilir ve geliştirilebilir bir yetenek olduğundan bahsetmiştik.
Bazıları karizma konusuna daha yatkın olmalarından dolayı karizma olmayı öğrenmeleri hızlı gerçekleşirken bazılarının ise bu karizmayı elde etmesi biraz zaman alır.
Sitede karizma ve karizmayı geliştirmek üzerine daha kapsamlı başka yazılar bulacaksınız ancak araştırmalarım ve tecrübelerim sonucunda fark ettiğim en önemli kriter karizmatik olmak öncelikle iyi bir dinleyici olabilmekten geçiyor. Şunu da belirtmek de yarar var, iyi bir dinleyici olmak sadece karşısındaki kişiye bolca konuşma fırsatı verip sabahtan akşama kadar onu dinlemek değildir. Karşımızdaki kişinin kullandığı cümlelerden çıkarımlara varıp ve onlara değerli olduklarını hissettirmek karizma olmak yolunda başlangıç seviyesi için iyi bir adımdır.
Peki özellikle hoşlandığımız bir kadını etkilemek için nasıl karizmatik bir erkek olabiliriz, biraz da buna değinelim.

#5- Sınırlarınız Olsun

Eğer hoşlandığınız kız kabul edilemez bir şey yaptıysa, derhal onunla aranıza bir sınır koyun.
Diyelim ki bir bardasınız ve konuştuğunuz kız size: “Bakarmısın, benimle konuşmaya devam edermisin. Şurada gördüğün adamla bana içki alması için cilveleştim, ama şimdi her yerde beni takip ediyor.” derse ona erkekleri böyle kullanmanın hoş bir şey olmadığını söyleyin. Kendinize saygısı olan bir erkek olduğunuzu ve standartlarınızın altında olan davranış veya insanlarla birlikte olamayacağınızı bilsin.

#6 Hissettiğinizi Söyleyin

Sırf iltifat olsun diye güzel ancak hissetmediğiniz sözler söylemeniz, kızı etkilemeyi bırakın, bunu hissettiği anda sizden uzaklaşmasına sebep olur.

#7 - Olmadığınız Biri Gibi Davranmayın

Bir kızı etkilemek için yapılacak en kötü hata, kızı etkilemek için olmadığınız biri gibi davranmak yani yalan söylemektir. Bunun yerine olmak istediğiniz insan olmaya çalışın. Hepimiz duymuşuzdur, genelde insanlar çevremiz yada ailemiz “kendin ol” derler. Tabii ki onlar da, sizin kötülüğünüzü istemiyorlar ancak bu tavsiyenin ben dahil başka her hangi bir erkeğe bir faydasını görmüş değilim. Ricci' nin “kendi en iyin ol.” tavsiyesi kesinlikle çok daha yapıcı.

#8 - Güçlü Bir Karaktere Sahip Olmak

Kızlar, karizmatik olan erkeklerle ilgilenirler küçük çocuklarla değil. Gerçek bir erkek olmak için bazı davranışlara sahip olmak gerekir. Bunlardan bazıları; kararlılık, onur, diğer insanlara cömertlik, cesaret, liderlik, ikna kabiliyeti (ama kaba güçle değil.) ve baskı altında sakin kalabilmek. Bunlar, kulağa eski moda gelse de hala geçerli olan şeylerdir.