Başarı Sözleri Ve Başarının Sırrı

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Genel olarak başarı odaklanılan hedefin istediğiniz sonucu vermesidir. Bu durum çok farklı tabirlerle anlatılabilir ancak başarılı kişinin belli bir duruşu vardır.

1. Kendinizi bilmek: Kendinizi bilmeniz sizi başarıya götürecek yegane etkenlerden biridir. Kendini bilmeyen kişiler ne yapacağını ve ne yapabileceğini de bilemez. 

Bu durum bu kişiler için büyük zayıflıktır. Siz ben başarılı biri olmak istiyorum diyorsanız bunun için özünüze bir yolculuğa çıkacaksınız. 

Başarı sözleri bu yolda devamlı olarak sizi harekete geçirecektir. İlham kaynağınızı başarı sözlerinden alabilirsiniz. Ancak unutmayın ilk adımınız kendi tespitinizi yapmak ve kendi gelişiminiz için zayıflıkları bilmelisiniz.

2. Karakter oluşturmak: Diğer bir adım ise karakter oluşturmaktır artık kendinizi biliyor ve zayıflıklarınızdan ders alıyorsunuz. 

Karakterinizi oluşturma zamanı geldi. Karakteriniz sağlam bir karakter olmalı. Geçmişten yakınan değil ondan ders alan ve sürekli olarak yeniliğe açık bir karakter olmalısınız. 

Geçmişten ders almak iyi bir durum ancak onun için üzülmek pek akıl karı değil. Karakterinizin özü ne olursanız olun gelişebileceğinizdir. 

Geçmişte çok başarısız biri olabilirsiniz ancak bu önemli değil çünkü sizi devralan yeni bir yönetim var ve bu yönetimin asla vazgeçmeye niyeti yok.

3. Çalışma azmini inşa etmek:
Çalışmadan hiç bir şey olmaz çalışmayan kişiler ezilmeye mahkumdur tabi çalışmadan başarılı olan kişilerde vardır ancak sizin işi şansa bırakmaya niyetiniz yok. 

Başarının sırrı yoktur odaklandığınız hedefe tüm gücünüzle ve yukarıda ki saydığımız maddelerle koşarsanız istediğiniz kulvarda başarı size gelir. 

Başarmak için çok çalışmalısınız çok çalıştığınız zaman başarılı bir insan olduğunuzu siz göreceksiniz. Tembelliğe yer yok diye karakterinizi oturtmalısınız ve bunun sonucunda rahat hareketler edeceğinizi kendiniz göreceksiniz.

4. Kitap okumanın önemi: Okuyan bilir düşünen bulur demişler evet bu söz çok doğru bir sözdür. Sizler okuduğunuz zaman bir bilen olacaksınız ve kitapları okuyan kişilerin hayal gücü daha etkilidir ve kitap zeka ile aklı arttırma konusunda mükemmel bir yöntemdir. 

Siz eksik olduğunuz yanları kitaplarda bulacaksınız ve belki de zorda kaldığınız bir yöntemi kitaptan alacaksınız bu nedenle çok okumalısınız. 

Atatürk’ün başarı sözleri'ni oluşturmasının en önemli sebebi ve yardımcısı kitaplardır kitaplar olmasa tarihe damga vuran kişiler önemli işler başaramazdı. 

Kitap okumanın faydaları saymakla bitmez sizler kitaplar okuyun bilin ve düşünün. Hiç bir zaman yetinmeyin.

5. Hedef belirlemek:
Hedefi olmayan gemiye hiç bir rüzgar yardım edemez sizler hedefinizi bilirseniz yapacağınızı da bilirsiniz. 

İlk önce bir hedef belirleyin direkt olarak ben başarılı olacağım demeniz yanlıştır siz ne yapmak istiyorsunuz nasıl başarılı olacaksınız bunu çok iyi bir şekilde idrak etmelisiniz. 

 Başarının sırrı neyi başarmak istediğinize göre değişir ancak başarının adımları hep yukarıda ki maddelerde ki gibidir ve bunlar kalıcı maddelerdir.